FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Insistă pentru pasatorul numărul 1 » Becali nu renunţă la ideea de a-l aduce pe Lucian Sînmărtean

Sînmărtean joacă la Vaslui din ianuarie 2010, cînd a fost adus de la Bistrița în schimbul sumei de 100.000 de dolari
Sînmărtean joacă la Vaslui din ianuarie 2010, cînd a fost adus de la Bistrița în schimbul sumei de 100.000 de dolari

Articol de GSP - Publicat luni, 06 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 ianuarie 2014 20:00

Mijlocaşul Vasluiului e fotbalistul pe care patronul Stelei îl vrea neapărat în această iarnă, chiar dacă în martie va împlini 34 de ani şi solicită un salariu de 350.000 de euro anual.

Cu Claudiu Keşeru antamat în proporţie de 99 la sută, Steaua se pregăteşte pentru următorul transfer al iernii, care să o ajute să ia titlul 25. E vorba despre un jucător care s-a aflat pe lista roş-albaştrilor în fiecare intersezon din ultimii doi ani: Lucian Sînmărtean.

E însă omul pe care Gigi Becali îl doreşte cu orice preţ, lucru pe care l-au aflat şi Reghecampf şi Mihai Stoica, cel din urmă inclusiv în ultima zi a anului 2013, cînd l-a vizitat pe patron în închisoare.

Medie de peste 10 pase decisive pe sezon
Becali nu numai că n-a renunţat la ideea de a-l lua pe Sînmărtean, dar şi-a anunţat subalternii că va reuşi să-l convingă pe Adrian Porumboiu, dar şi pe fotbalist să accepte trecerea în Ghencea. "Gigi îşi doreşte un jucător, e vorba despre unul cu un background remarcabil", a comentat Stoica.

Insistenţa Stelei pentru Sînmărtean vine într-un moment în care cifrele îl recomandă pe mijlocaşul Vasluiului ca fiind numărul 1 în prima divizie din punctul de vedere al jucătorilor ce pasează decisiv pentru marcarea golurilor.

În ultimii doi ani şi jumătate, adică perioada vara lui 2011 - decembrie 2013, Sînmărtean a reuşit să adune cele mai multe pase de gol, nu mai puţin de 26, peste Bourceanu, Adi Popa, Sougou, Deac, Boudjemaa, Nistor şi alţii din top.

Pro transfer: relaţia Gigi-Porumboiu
Un argument în favoarea realizării transferului şi pe care inclusiv Becali l-a folosit atunci cînd i-a transmis lui MM intenţia de a-l aduce pe Lucian e relaţia foarte bună dintre Gigi şi Adrian Porumboiu. În plus, Sînmărtean e impresariat de agentul favorit al lui Reghecampf, lucru ce ar putea conta chiar decisiv, ca şi în cazul venirii lui Adrian Cristea în Ghencea.

Contra transfer: banii
Un singur lucru ar putea bloca trecerea lui Sînmărtean în Ghencea şi anume restanţele pe care fotbalistul le mai are de încasat de la Vaslui. E vorba despre salariul său pe aproape tot anul 2013, adică aproape 400.000 de euro! Oferta pe care moldovenii i-ar face-o Stelei e să preia datoria respectivă şi să nu mai achite o altă sumă de transfer, avînd în vedere că jucătorul se află sub contract doar pînă în vară.

Lucian e dublu cît "Dodel" :)
O comparaţie între Sînmărtean şi Tănase, acesta din urmă decarul Stelei, nu numai că nu-l avantajează deloc pe jucătorul lui Reghecampf, dar îl pune într-o situaţie jenantă. Sînmărtean are din vara lui 2011 şi pînă azi de două ori mai multe pase de gol decît Dodel, care a reuşit un total de doar 13. În sezonul 2011-2012, deşi Steaua a jucat în 3 competiţii, iar Tănase a bifat peste 35 de meciuri, a reuşit o singură pasă de gol!

Steaua ar avea 3 din primii 4 pasatori
Dacă l-ar aduce pe Sînmărtean, trupa lui Reghe ar avea în curte 3 din primii 4 cei mai buni pasatori din Liga 1. Împreună, Sînmărtean, Bourceanu şi Adi Popa au oferit în ultimii doi ani şi jumătate nu mai puţin de 70 de pase de gol! Primul în acest top de la o contracandidată a Stelei la titlu în acest sezon e petrolistul Boudjemaa, cu 17 goluri create.

"Sfatul meu pentru Steaua este următorul. Să-l ia cu ochii închişi pe Sînmărtean, să-i facă un contract pe doi ani, cu un salariu de 30.000 de euro pe lună şi doi ani la rînd va lua titlul fluierînd şi nu va pierde nici un meci în ţară" ( Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF)

"Salariul meu e o problemă. Ţinînd cont de vîrstă, tot ce contează e siguranţa şi liniştea personală. E neinteresant să merg la un club ce-mi oferă mai puţin decît cîştig acum" (Lucian Sînmărtean, la DolceSport)

600875-pasatori.jpg

Citește și:

Salariul uluitor pe care îl cere Garita pentru a semna cu FCSB » Ce reacție a avut Gigi Becali când a auzit
Superliga
Salariul uluitor pe care îl cere Garita pentru a semna cu FCSB » Ce reacție a avut Gigi Becali când a auzit
Cum va juca Edi Iordănescu împotriva Ucrainei! Singurul semn de întrebare din primul „11” + Ce dilemă are adversara
Euro 2024
Cum va juca Edi Iordănescu împotriva Ucrainei! Singurul semn de întrebare din primul „11” + Ce dilemă are adversara
Acuzații GRAVE la Craiova: „L-am dat afară pentru că bănuim că a influențat anumiți jucători să nu-și apere corect șansele” + Replica acuzatului
Liga 2
Acuzații GRAVE la Craiova: „L-am dat afară pentru că bănuim că a influențat anumiți jucători să nu-și apere corect șansele” + Replica acuzatului

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (47)
t0ni
t0ni  •  10 Ianuarie 2014, 05:31
Postat de lutelute pe 06 Ianuarie 2014, 21:36

e plina lumea de puturosi, unul e sanmartean.

decat un jucator care alearga de pomana pe teren eu prefer unu care alearga cu cap si da pase inteligente. :-))) In Romania trebuie sa alerge jucatorul si nu conteaza daca a paguba si fara rost, trebuie sa alerge sa-si merite banii si sa-i bucure pe mogaldanii care cred ca fotbalul sta in cu cat alergi mai mult pe teren, restul e floare la ureche. :-))) ps: ma intreb de ce unii nu se duc sa-i urmareasca pe astia de la atletism? :D

mateiserban
mateiserban  •  07 Ianuarie 2014, 06:54

Unde sunt cei care spuneau ca Adi Popa si Deac sunt jucatori slabi? Habar nu aveati de clasamentul paselor din Liga 1 dar va dadeati cu parerea

lutelute
lutelute  •  06 Ianuarie 2014, 21:36

e plina lumea de puturosi, unul e sanmartean.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează