FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Instalatorul din defensiva Stelei » El e Paul Papp! Colecţiona tricouri cu un rival al ”roş-albaştrilor” şi a fost la o semnătură distanţă de Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 30 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 noiembrie 2014 10:32

Steaua şi-a baricadat defensiva după eliminarea din Liga Campionilor. Paul Papp a fost împrumutat de la Chievo şi va putea debuta peste două săptămîni în tricoul "roş-albaştrilor", la partida cu Gaz Metan.
După patru ani de la prima tentativă de a-l aduce în Ghencea, campioana îl transferă pe Paul Papp. Fundaşul de 24 de ani este cel de-al patrulea ex-vasluian care ajunge în ultimii doi ani la Steaua, după Nicuşor Stanciu, Fernando Varela şi Lucian Sînmărtean. Noul transfer al Stelei poate evolua ca stoper şi fundaş dreapta, posturi pentru care Costel Gâlcă a cerut întăriri.

"Fiara" i-a blocat transferul în "Ştefan cel Mare"
Papp a avut o ascensiune fulminantă în România. La numai 18 ani ajungea la FC Botoşani, unde primea şi banderola! A stat numai un sezon, urmîndu-l pe Leo Grozavu, plecat la FC Vaslui ca "secund" al lui Viorel Moldovan. Împrumutat la Farul pînă în iarna lui 2009, fundaşul a intrat sub lupa lui Dinamo, care îl vedea drept înlocuitorul perfect pentru Gabi Tamaş.

Surpriză însă! Marius Lăcătuş, tehnicianul moldovenilor, s-a opus transferului, iar Papp a debutat a devenit unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Pariul "Fiarei" a fost unul cîştigător. La 20 de ani, Papp a devenit titular incontestabil, iar în finala Cupei României, pierdută la penalty-uri de Vaslui, a fost desemnat omul meciului.

Porumboiu n-a vrut să audă de Steaua
Evoluţiile bune au atras imediat atenţia "roş-albaştrilor", dar patronul Vasluiului nici n-a vrut să discute. "Niciodată nu va merge la Steaua! Nu îl dau acolo", spunea atunci Porumboiu. În 2011 a debutat la naţională, în timpul mandatului lui Răzvan Lucescu şi a strîns 11 selecţii în tricoul României, marcînd un gol. În cele din urmă, Papp a ajuns la Chievo, în urmă cu doi ani, pentru 2,5 milioane de euro.

Strică atmosfera?
N-a primit însă suficiente şanse în cei doi ani petrecuţi în Italia, iar sezonul trecut a fost împrumutat la Astra. A cîştigat Cupa României, dar i s-a transmis că nu va fi titular. A fost împrumutat la Astra în sezonul trecut, dar Ioan Niculae a decis să nu activeze în vară clauza pentru un transfer definitiv: "M-am lămurit cu Papp! E un jucător care strică vestiarul, nu avem de ce să îl mai ţinem!". A revenit însă în Liga 1, după numai două luni, urmînd să îmbrace tricoul Stelei.

Instalatorul cu 8 fraţi
În copilărie, idolul lui Papp era Daniel Pancu, unul dintre cei mai mari rivali ai Stelei. Fundaşul chiar colecţiona tricouri cu actualul căpitan al Rapidului, care a mai trecut pe la echipe ca Terek Groznîi, Beşiktaş, Bursaspor sau ŢSKA Sofia.

De profesie instalator, Paul îşi ajută familia cu banii cîştigaţi din fotbal. Mai are trei fraţi şi patru surori, iar tatăl lor a fost nevoit să plece la muncă în Spania pentru a-şi întreţine familia. Anul acesta s-a însurat cu Mihaela, iubita sa din timpul liceului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
chimir_sen
chimir_sen  •  31 August 2014, 09:20
Postat de unico_biancorossi pe 31 August 2014, 02:09

tu a cui clona mai esti bai gogule ?..) pari cam tolomak asha.. pe bune, eu nu prea mint..)

A lui Kim Ir Sen ...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 August 2014, 02:13

concluzionez eu ; steaua si-a tras 2 petarde de lux, respectiv jucatorii unchin si papaciok..)) la mai mare, poate mai vin si alti mascarici la show..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 August 2014, 02:10
Postat de rizocel pe 30 August 2014, 13:52

Aaaaaaapaaaaaaaaaaaraaaaaaa COSMIN MOOOOOOTI !!!!! Vctorie !!!!!

..)) mah rozmcelule, m-ai capiat cu postarea asta peste tot..)) nu ca n-ar fi mostoaka, dar, totusi, vere... abtine-te putin..)) nu mai jubila si tu atat, se supara mascaricii tbone si kap de khal, adica unul si acelasi user. adica un fel de capuccino 2 in 1..))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează