FOTBAL  »  Superliga  »  ”DOSARUL AVRAM - ŢERBEA”

Instanţa a cerut expertiză să afle cît a costat cursa lui Avram cu elicopterul de la Tîrgu Mureş la Bucureşti

Marius Avram, fostul preşedinte CCA
Marius Avram, fostul preşedinte CCA

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 aprilie 2012 19:27

Procesul de corupţie în care sînt implicaţi fostul şef al CCA, Vasile Avram, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, şi-a mai consumat azi după-amiază încă un termen de judecată. Unul foarte scurt!

Curtea de Apel Bucureşti a audiat doi dintre ultimii trei martori citaţi în dosar şi a amînat şedinţa după doar 40 de minute. Următorul termen pe fond va fi pe 25 aprilie 2012.

Instanţa a desemnat un expert tehnic pentru a întocmi o expertiză privind stabilirea contravalorii cursei efectuate de Vasile Avram cu elicopterul pus la dispoziţie de Sorin Ţerbea, de la Tîrgu Mureş la Bucureşti, pe 21 mai 2011. "Nu pot dovedi mita de 19.000 de euro şi încearcă să-i agaţe cu şpaga cursei cu elicopterul", a dezvăluit o persoană implicată în dosar.

Potrivit judecătoarei, este posibil ca expertiza tehnică să nu fie finalizată nici pînă la termenul următor, caz în care, cel mai probabil, va fi dată încă o amînare.

Sorin Ţerbea a făcut astăzi o cere de ridicare a interdicţiei de a părăsi oraşul Tîrgu Mureş. "Am fost reales în Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al cluburilor de fotbal în sală şi trebuie să particip la şedinţele care au loc la Bucureşti", şi-a explicat demersul omul de afaceri. Cererea va fi luată în discuţie miercurea viitoare.

"Realegerea mea în Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al fotbalului de sală arată că eu n-am legătură cu fotbalul mare, că nu sînt implicat la FCM Tîrgu Mureş. Justiţia e corectă şi dacă vom fi condamnaţi şi dacă nu!", a declarat Ţerbea pentru GSP.

Vasile Avram a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, în timp ce Sorin Ţerbea este acuzat de dare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut următoarea stare de fapt: "La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tîrgu-Mureş – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti - Tîrgu Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae şi închiriat, în acest scop, de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro".

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (4)
spivak
spivak  •  04 Aprilie 2012, 00:19

Altă petardă DNA. Oare toţi idioţii şi foştii studenţi repetenţi s-au adunat acolo? Mulţumim, Băşe!

dannicola
dannicola  •  03 Aprilie 2012, 21:03

Dupa sentinta de azi ma intreb daca mai are rost sa se cheltuie alte fonduri cu acest proces. Va rog sa ii achitati ca sa nu mai pierdem timpul!

sexilian
sexilian  •  03 Aprilie 2012, 20:19

ce inseamna justitie?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează