FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Ionuț Chirilă, pregătit să revină: „Fotbalul românesc are nevoie de mine” + „Ce s-a întâmplat cu Camora e o rușine națională!”

Articol de GSP - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 12:46 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 14:10

Ionuț Chirilă (58 de ani) își dorește mai mult ca niciodată să revină în calitate de antrenor în fotbalul românesc.

Tehnicianul rămas fără echipă de la începutul anului 2021, de la despărțirea de Academica Clinceni, consideră că fotbalul din țara noastră are mare nevoie ca el să se întoarcă la meseria lui. 

Chirilă este profund indignat de faptul că în Superligă sunt aduși străini de o valoare modestă, care le răpesc fotbaliștilor români șansele de a evolua mai mult la echipele de club. El a subliniat, de asemenea, felul în care aceste mutări neinspirate afectează și echipele naționale de fotbal ale României.

Dorinel Munteanu îi răspunde pe măsură lui Adi Mutu: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”
OȚELUL
Dorinel Munteanu îi răspunde pe măsură lui Adi Mutu: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”

Ionuț Chirilă, pregătit să se întoarcă în antrenorat

Cunoscut pentru declarațiile sale incisive ce stârnesc controverse, Ionuț Chirilă a oferit din nou o mostră, în stilu-i caracteristic. Chirilă a evaluat naturalizarea lui Mario Camora, fundașul stânga și căpitanul fostei campioane, CFR Cluj, ca fiind „o rușine națională”.

„Sper să mă întorc cât mai repede, pentru că fotbalul românesc are nevoie de mine! Aducem toți jucătorii din Surinam, din Antilele Olandeze, jucători refuzați, de Liga 4, Liga 5, jucători care blochează evoluția fotbaliștilor români.

Lucrul acesta se răsfrânge asupra echipelor naționale, echipa națională de tineret și echipa națională mare. Cu tot respectul față de Camora, pe care îl admir, îl admir pentru că este un fotbalist polivalent, nu trebuie să joace doar fundaș stânga, poate juca și fundaș central, este un jucător rapid, știe să iasă din presing cu pase scurte și se transformă în al patrulea sau al cincilea mijlocaș, unde se face superioritate numerică.

Dar nu poți să ajungi tu, fotbalul românesc, să îl naturalizezi pe Camora la 30 și ceva de ani, pentru că nu ai fundaș stânga! Asta e o rușine națională! Să nu găsești un fundaș stânga, să fim obligați să naturalizăm un fundaș străin...

În privința viitorului echipei naționale, când vom avea 11 jucători care să evolueze în primele cinci campionate din lume, Anglia, Spania Italia, Germania, Franța, atunci ne vom putea bate cu cei mari. Până atunci e exclus!”, a declarat Ionuț Chirilă, conform Sport.ro.

Chirilă s-a aflat recent în negocieri pentru a o prelua pe Dinamo, însă Zeljko Kopic a fost considerat, în cele din urmă, varianta optimă de către conducerea grupării din Ștefan cel Mare.

CSM Focșani, UTA, Concordia Chiajna, Poli Iași și ASA Târgu Mureș sunt echipele pe care le-a mai antrenat Ionuț Chirilă.

Articol de Emanoil Ursache

VIDEO Ionuț Chirilă: „Toți jucătorii FCSB-ului pot mult mai mult. Managerul tehnic trebuie să decidă selecția și schimbările"

Citește și:

Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
TRANSFER
Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
Jose Mourinho, DEMIS de la AS Roma! A venit prima reacție a portughezului
AS ROMA
Jose Mourinho, DEMIS de la AS Roma! A venit prima reacție a portughezului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
Garbo
Garbo  •  16 Ianuarie 2024, 17:12

Rusinea nationala este ca toti neica nimeni ajung antrenori in Liga nationala !!!

je__
je__  •  16 Ianuarie 2024, 16:15
Postat de danglumetu pe 16 Ianuarie 2024, 13:23

ii este imposibil sa analizeze cauzele pt care nu-l vrea nimeni! moare de foame si tot cu coada-n sus! sincer, a ajuns bufonul fotbalului romanesc!

Pai probabil ca stii ca inainte vremuri, pe la palatul regelui era si cate un bufon, care avea rolul sa-l bine dispuna. Acum avem si noi un bufon al fotbalului romanesc, desi cred ca putem sa-i spunem si mascarici.

gazistu
gazistu  •  16 Ianuarie 2024, 14:58

asta nu e antronorul care se auto-propunea la FCSB, si care a zis ca pariaza 500.000 euro ca el ia campionatul? asta nu e ala care ne explica pe la TV tactici de City si Barca?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează