FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Iosif Vigu l-a vizitat la Spitalul de Oncologie din Cluj pe Ştefan Sameş, pentru a-l îmbărbăta în lupta cu cancerul » Autografe în pijama

Sameş (dreapta) a jucat de 47 de ori pentru echipa naţională a României Foto: Lorand Vakarcs
Sameş (dreapta) a jucat de 47 de ori pentru echipa naţională a României Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2011 21:03

Fostul stelist a slăbit 7 kg, dar e recunoscut mereu de oamenii cu care intră în contact la spital. Un vechi coleg din Ghencea, Ion Gheorghe, a deschis un cont la CEC pentru a atrage fonduri în sprijinul lui Sameş


Dintre toţi cei care au promis că îl vor ajuta cu bani pe fostul stelist doar Cosmin Olăroiu a făcut ceva concret

Fostul stelist a slăbit 7 kg, dar e recunoscut mereu de oamenii cu care intră în contact la spital. Un vechi coleg din Ghencea, Ion Gheorghe, a deschis un cont la CEC pentru a atrage fonduri în sprijinul lui Sameş

Dintre toţi cei care au promis că îl vor ajuta cu bani pe fostul stelist doar Cosmin Olăroiu a făcut ceva concret

E un salon tipic de spital. Patru paturi, cîteva dulăpioare de metal. Sîntem la etajul al treilea al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Cu o geantă în mînă, Iosif Vigu, 64 ani, îl caută pe Ştefan Sameş, 60 ani, coechipierul care-l dubla la Steaua şi amicul de-o viaţă, cu care biruia cinci fripturi şi trei sticle de vin la repriza a treia.

"Ţi-am adus zacuscă de la gagicile mele"
Îl ia tare, joacă din prima: "Ţi-am adus nişte zacuscă de la gagicile mele. Eu nu ţin post, eu sînt cu slana, cu spriţul. Eu nu postesc, tată! Vezi că am vorbit la FRF. Vei fi supervizor la meci saptămîna viitoare. Trebuie să te faci bine".

Ofensiva are efect. Apare primul zîmbet. Sameş a slăbit 7 kilograme, nu mai are păr din cauza tratamentului, dar microbiştii îl recunosc şi în pijama albastră. A dat autografe şi în spital.

Vorbeşte puţin, în şoaptă, în timp ce mănîncă un iaurt. Lacrimile curg cînd vede prima pagină din numărul "Gazetei" ce i-a fost dedicat. "Lasă-l, nu trebuie să citeşti!", îl dojeneşte soţia, Lorena.

Vigu face rapid o schimbare de direcţie. Îi suflecă lui Sameş pantalonii de pijama pînă la genunchi. Tibiile sînt învineţite de loviturile primite pe terenul de fotbal. "A fost cel mai mare stoper al României. Dădea cu capul din cinci metri pînă dincolo de centrul terenului". Întîlnirea se termină repede, pacientul are nevoie de odihnă.

"Gicuţă, ajută-mă!"
Sună telefonul lui Vigu. E Ion Gheorghe, fost coleg cu Vigu şi Sameş la Steaua. "I-am deschis un cont la Sibiu, unde conduc o şcoală de fotbal. Joi seară am vorbit cu el doar două secunde. Mi-a zis:«Gicuţă, ajută-mă!» Apoi a început să tuşească. E un om extraordinar. Au uitat toţi de noi acum, nu ne mai întinde nimeni mîna".


CONTUL DESCHIS la CEC DE ION GHEORGHE PENTRU SAMEŞ
RO31CECESB0108RON0799411

"Nu mă umilesc"
Soţia lui Sameş a mărturisit că a fost sunată de Luminiţa Olăroiu, soţia fostului antrenor din Ghencea. "Cosmin îl căuta des, din străinătate, să vadă ce mai face. I-a fost elev la Steaua. În rest, au fost doar declaraţii prin ziare, pe la televizor. Nimeni nu l-a sprijinit pentru a-l duce la tratament în Germania, ar fi nevoie de 25.000 de euro pentru început. Noi am avut un cont deschis, l-a închis fiica mea. Nu pot să mă umilesc, să le cer să trimită banii", povesteşte, cu ochii în lacrimi, Lorena Sameş, soţia fundaşului cu 47 de selecţii în naţională.

Tumoare nazofaringiană
Suferinţa lui Ştefan Sameş a început în luna februarie, cînd a fost dat afară de la Centrul de copii şi juniori al Stelei. "În seara aceea a venit acasă schimbat şi atunci au apărut primele semne ale unei semipareze pe partea dreaptă", a povestit Lorena Sameş. După investigaţii la Bucureşti, au ajuns la Institutul Oncologic din Cluj, unde medicii i-au descoperit o tumoare nazofaringiană de 4 centimetri, plasată într-o zonă inoperabilă, în apropierea urechii drepte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
kollin
kollin  •  16 Aprilie 2011, 17:31

Prin SMS sau apel telefonic nu se poate dona ?

ceasornicarul
ceasornicarul  •  16 Aprilie 2011, 17:17

Dumnezeu sa-l insanatoseasca cat mai repede. Multa sanatate .

costacurta
costacurta  •  16 Aprilie 2011, 16:48

ajuta-l Gigi, hai, acum sa te vedem, vei creste in inimile oamenilor mai mult decat iti imaginezi, sa-ti dea Dumnezeu sanatate Domnule Sames.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează