FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - ASTRA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGI 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Istoria e a ”lupilor” » Duelul etapei: cea mai bună apărare contra celui mai bun atac

Azi, la Ploiești, se anunță un stadion arhiplin la revenirea lui Răzvan Lucescu în Liga 1
Azi, la Ploiești, se anunță un stadion arhiplin la revenirea lui Răzvan Lucescu în Liga 1

Articol de , - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 02:30

În derby-ul rundei, ploieştenii şi Lucescu junior au de partea lor avantajul statisticii.

Răzvan Lucescu, la debut, şi Adrian Mutu au calculele hîrtiei de partea lor în confruntarea cu Astra, un duel ce poate menţine doar una dintre combatante în lupta pentru titlu cu Steaua. Antrenorul de 45 de ani are motive să zîmbească, înainte de meci: are două partide, două victorii ca tehnician împotriva adversarei de diseară.

Elev al lui Lucescu din perioada 2007 - 2009, Daniel Isăilă are 5 meciuri în prima divizie împotriva Petrolului din postura de antrenor: două victorii, două remize şi un eşec. În divizia secundă, are două înfrîngeri.

Cinci victorii şi-un egal
"Lupii" sînt invincibili pe "Ilie Oană" în confruntările cu cea care era o rivală locală pînă cînd a fost mutată la Giurgiu. Petrolul are 5 victorii în duelurile directe, un al şaselea meci încheindu-se la egalitate.

Singurul punct scos de Astra pe terenul Petrolului a fost în returul stagiunii trecute, 1-1. Ultima victorie a Astrei a fost acum 12 ani: pe 16 martie 2002, scor 2-1. Au urmat, în Liga 1, două victorii Petrolul şi trei remize.

Forţă pe "Ilie Oană"
Galben-albaştrii au suferit doar un eşec în ultimele 39 de partide de "A", în rest 21 de victorii şi 17 remize! Ultima înfrîngere suferită de către ploieşteni pe teren propriu a fost pe 30 septembrie 2012, în urmă cu un an şi jumătate!

Atunci, Steaua a învins cu 2-1 pe Petrolul. Au urmat 14 victorii şi 9 remize. Astra, în schimb, a obţinut numai două victorii în ultimele 6 deplasări, interval în care a pierdut de 3 ori.

6 victorii are Petrolul în duelurile all-time cu Astra. Alte 5 partide s-au încheiat la egalitate, giurgiuvenii avînd două succese

2 victorii şi o remiză e palmaresul lui Răzvan Lucescu împotriva formaţiilor pregătite de Isăilă: Rapid - FC Braşov 1-1, Rapid - Sportul 2-0, Sportul - Rapid 0-2

11 goluri are Astra marcate din afara careului, prima poziţie la acest capitol. Petrolul are doar două reuşite din astfel de situaţii

Inbox
- Primul meci s-a disputat pe 8 august 1998, Petrolul - Astra 2-1, iar prima victorie a alb-negrilor, pe 31 octombrie 1999, Astra - Petrolul 2-0.
- Singurul meci fără gol înscris a fost pe 17 noiembrie 2000.
- E duelul celor mai sportive echipe în clasamentul fair-play (1 punct penalizare cartonaşul galben / 3 penalizare o eliminare): Astra - 47 puncte penalizare, Petrolul - 56.

609274-petrolul-astra.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
valiza.epo
valiza.epo  •  16 Martie 2014, 09:23

Din pacate, meciul va fi arbitrat de stelistul Hotzigan. Asa ca, la fel ca in tur, se va termina cu rezultatul cel mai bun pentru Steaua EPOcala! C-asa-i la Crrromanikka.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează