FOTBAL  »  Superliga  »  CFRMANIA.RO

Iuliu Mureşan a stabilit obiectivul pentru 2010: "Eventul şi optimile Ligii"

Articol de - Publicat miercuri, 30 decembrie 2009 00:00

Iuliu Mureşan a vorbit despre planurile din 2010 şi despre realizările din acest an: "Accept interviul cu voi pentru că de doi ani ne purtaţi noroc!"

- Domnule Mureşan, din nou un an bun pentru CFR! Care sînt concluziile?
- Pentru mine a fost un an foarte bun, la fel şi pentru CFR Cluj. Am cîştigat două trofee importante pentru clubul nostru, Cupa României şi Supercupa, am reuşit să avem o evoluţie foarte bună în acest tur de campionat şi să-l terminăm pe prima poziţie. Din păcate au fost şi momente pe care nu ni le doream.

- Care sînt lucrurile pe care le regretaţi?
- Ne pare rău că nu am reuşit să cîştigăm campionatul pentru a doua oară şi nu am reuşit să avem o clasare mai bună în grupele Europa League.

"Nu sîntem Barcelona"
- Multă lume aştepta mai mult de la CFR în Europa League, ce credeţi că s-a întîmplat?
- E foarte greu să ţii ritmul pe trei fronturi şi asta s-a văzut şi la noi. Ne doream foarte mult să avem o evoluţie cît mai bună în campionat, o evoluţie cît mai bună în Cupa României, dar şi în Europa League. Nu a fost să fie, nu sîntem nici Barcelona să putem face spectacol peste tot. Aţi văzut că şi Real Madrid a avut probleme în Cupa Spaniei, fiind eliminată de o echipă modestă.

- A contat mult schimbarea antrenorilor la echipă?

- I-am schimbat pentru că nu a mers treaba la echipă şi cred că a fost o decizie foarte bună pe care am luat-o. Ne pare rău că a trebuit să ne despărţim de ei, dar am fost nevoiţi să luăm astfel de decizii. Le mulţumim tuturor pentru ce au făcut la Cluj.

- Sînteţi la egalitate cu Urziceni şi Steaua care este mai periculoasă?

- Timişoara, chiar dacă are 31 de puncte. Este o echipă puternică care vine tare din spate şi sînt, cred, principalii noştri adversari în retur. Nu mi-e frică de Steaua sau de Urziceni, dar în acelaşi timp le respectăm foarte mult pe toate adversarele noastre.

"Rapid de apreciat!"

- Care este echipa care v-a plăcut cel mai mult în acest sezon?
- Îmi place foarte mult echipa noastră pentru că e normal să fie aşa. Au fost multe echipe care au jucat un fotbal de calitate în acest tur de campionat. Viorel Moldovan a făcut lucruri foarte bune la Braşov, la fel şi Marius Lăcătuş la FC Vaslui.

- Este Rapidul una dintre suprizele turului?
- Rapid este o echipă de apreciat pentru că jucătorii au reuşit lucruri incredibile şi au treacut peste problemele extrem de grele din cadrul conducerii lor. Sînt jucători extraordiari, care trebuie apreciaţi şi felicitaţi. Nu cred că vor fi o echipă de care trebuie să ne speriem în retur, ci doar o echipă care are şansa ei.

"Avem nevoie de 3 jucători"

- V-aţi gîndit deja la perioada de transferuri?
- Normal că ne gîndim la ce va urma la CFR. Ne gîndim atît la lista de jucători care vor pleca, dar şi la cei care vor veni în această iarnă. Avem deja cîteva contacte cu mai mulţi jucători. Negociem cu trei jucători de care avem nevoie în retur. E obligatoriu să ne întărim.

- Ce vă propuneţi pentru 2010?

- Îmi doresc un an la fel de bun ca restul. Să cîştigăm campionatul şi să realizăm eventul. Ne dorim o evoluţie cît mai lungă în Liga Campionilor, să ajungem cel puţin în oprimi şi să demonstrăm că merităm să jucăm acolo. Minunea produsă de Unirea Urziceni poate fi egalată de noi, prin multă ambiţie şi multă muncă.


"Fanii să fie alături de noi şi în noul an pentru că vor avea numai surprize plăcute din partea noastră. Le promit că nu-i vom dezamăgii şi că vom încerca să ne ridicăm la nivelul lor"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"Cred că va fi un retur de foc şi va trebui să fim  foarte atenţi. Pentru noi e obiectivul e unul clar: vrem să cîştigăm din nou campionatul"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
kily
kily  •  30 Decembrie 2009, 16:21

Singurul motiv pentru care inclin sa-i dau dreptate lui Muresan, cand afirma ca 2009 a fost un an bun pentru el si CFR DNA Cluj, este ca Basescu a castigat alegerile prezidentiale. Astfel, echipa pe care Muresan o reprezinta va fi, 1005, noua campioana a tarii, in vara. Probabil, isi va pastra si posesia asupra Cupei. Toate acestea insa nu se datoreaza vreunui merita al lui Muresan ci, mai degraba, lui Paszkany...

 •  30 Decembrie 2009, 12:36

Sunt suporter al acestei echipe dar eu nu-s de acord cu asa ceva, Muresan merge prea departe cu declaratiile optimiste, ar trebui sa o lasam mai incet cu declaratiile.

petrisorbolos
petrisorbolos  •  30 Decembrie 2009, 11:50

Mai baieti nu poti face nimic cu lotul din prezent pe plan european trebuie investitii estul de mari pentru un obiectiv asa maret

Vezi toate comentariile (5)
Comentează