FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PETROLUL, DUMINICĂ, 19:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Iuliu Mureşan: "Sper ca Ion Craciunescu să nu ajungă la DNA"

Iuliu Mureşan
Iuliu Mureşan

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 15:22

Iuliu Mureşan jură că ”vişiniii” nu au fost niciodată implicaţi în jocuri de culise


- Domnule Mureşan, este afectat CFR-ul de scandalul şi schimbările de la CCA?
- Nu m-a interesat niciodată cine e şef la CCA, nu am fost în relaţii apropiate cu nici unul dintre ei. Cu atît mai mult am de gînd şi de acum înainte să nu prea vorbesc la telefon, să nu-i rog nimic, că e mai sănătos. O să vedeţi că noi nu o să fim chemaţi la DNA pentru că nu am făcut nimic. Dimpotrivă, se vede că cei care sînt mai acuzatori făceau nişte lucruri, nu noi.

- Cum vedeţi numirea lui Ion Crăciunescu în fruntea arbitrajului românesc?
- Domnul Crăciunescu face parte dintr-un grup de prieteni vechi şi nu are cum să fie altfel decît alţii. Nu-i doresc să ajungă la DNA. Are însă foarte multe obligaţii în fotbalul românesc şi nu cred că va fi mai corect decît cei care au fost.

- Ce părere aveţi de stenogramele apărute în scandalul Avram - Ţerbea?
- Îmi plac înjurăturile din stenograme. Pentru nivelul de cultură al unora care vorbesc aşa e incriminator, în rest îi lăsăm pe specialişti să-şi facă treaba. Fiecare să răspundă de ceea ce a făcut.

- Vor fi Cristi Borcea şi Adrian Porumboiu următorii chemaţi la DNA?
- Nu ştiu asta, nu ştiu de ce ar putea fi acuzaţi, poate de trafic de influenţă. Dar nu e problema mea. Întrebaţi-i pe cei de la DNA. Oricum e o ruşine mare pe fotbal şi o pată, care ne dă un disconfort mare tuturor. E trist că în loc să vorbim despre fotbal, vorbim despre arbitri şi cătuşe.

- Gigi Becali le-a sugerat procurorilor DNA să-şi arunce privirile şi înspre Vest. La ce credeţi că se referea?
- Noi nu sîntem în Vest, Timişoara e în Vest, Aradul şi Oradea, nu cred că se referea la noi, fiindcă nu sîntem în Vest. Sau nu aş vrea să spun acum că unii nu ştiu nici măcar geografie. Sînt supărat pe el pentru că a zis o aberaţie şi e chiar penibil. De obicei, cei care fac măgării presupun că fac şi alţii. Oricine ar cerceta şi ar lua convorbirile de pe lună, de pe Marte, de oriunde din Univers, ar vedea că n-am avut nici o discuţie, n-am făcut nimic cu Oţelul sezonul trecut, pur şi simplu am pierdut şi atît.

"Banii erau în livadă"

- A spus că Ovidiu Haţegan a plecat cu o geantă de bani după meciul "U" - CFR (0-1) din 2008...
- Banii erau în livadă la un restaurant. Pe mine nu m-a găsit nimeni cu banii în buzunar, doar cu cei ai mei, de cheltuială. Ce pot să vă spun e că am fost foarte monitorizaţi şi noi cu acea ocazie. În Dosarul Valiza, îl am la mine la birou, are sute de pagini, e un adevărat roman, apar şi convorbiri de-ale mele. De ce nu m-a chemat nimeni să dau nici o declaraţie? Pentru că nu am făcut nimic. Ce spune domnul Becali e total fără acoperire şi acest lucru l-a certificat DNA-ul, care a verificat cazul.

- Vă aşteptaţi să mai apară acuze la adresa CFR-ului?
- Da. Acuzele apar din cauza faptului că avem valoare, că am făcut echipă şi că noi ne bazăm numai pe echipă şi pe jucători, şi nu pe "jocuri", ci pe jocul echipei. Am transferat jucători de valoare, toată lumea e de acord cu acest lucru. Sîntem acuzaţi de frică că am putea lua campionatul prin valoarea echipei, dar nu prin altceva.


"Se tot confirmă, din nefericire pentru arbitri, că sînt vinovaţi, fiindcă altfel n-ar fi pe la DNA şi n-ar fi fost arestaţi. Dacă erau nevinovaţi nu-i aresta nimeni"

"Ce i-a ajutat pe Tg. Mureş? Pe ce loc sînt ei în clasament? Ce a realizat Penescu cu FC Argeş? Unde e Argeşul acum, că nu am prea auzit. E păcat să risipeşti resursele financiare cu oameni care nici nu te ajută foarte tare pînă la urma urmei"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (12)
double07
double07  •  06 Octombrie 2011, 23:33
Postat de ioanioan1 pe 03 Octombrie 2011, 10:03

muresane vin alegerile probabil pica boc si o sa vina si rindul vostru la judecata......TOTUL SE PLATESTE PE LUMEA ASTA........

pana una, alta cei din conducerea voastra plus patronul fac naveta pe la DNA! mai mult poate pierdeti si 3 puncte cu Dinamo....cred ca aveti voi destule pe cap. lasa-i pe altii in pace!

ioanioan1
ioanioan1  •  03 Octombrie 2011, 10:03

muresane vin alegerile probabil pica boc si o sa vina si rindul vostru la judecata......TOTUL SE PLATESTE PE LUMEA ASTA........

b0rat
b0rat  •  02 Octombrie 2011, 18:19

adica, daca nu accepta GYURI il iau aia de la DNA la ordinul lui BOC ? ;-)))))))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează