FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Antrenorul care ar urma să preia Universitatea Craiova, implicat într-un scandal-monstru în țara natală » Dezbrăcat și dat afară de ultrași din conferința de presă + Cum s-a descurcat în carieră din acel moment

Bulgarul Ivaylo Petev (48 de ani), antrenorul care va prelua banca tehnică a Universității Craiova, s-a aflat în mijlocul unui scandal în țara natală, în urmă cu 10 ani, pe când activa ca „principal” la Levski Sofia.
Bulgarul Ivaylo Petev (48 de ani), antrenorul care va prelua banca tehnică a Universității Craiova, s-a aflat în mijlocul unui scandal în țara natală, în urmă cu 10 ani, pe când activa ca „principal” la Levski Sofia.

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 11:23 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 15:26

Bulgarul Ivaylo Petev (48 de ani), antrenorul care va prelua banca tehnică a Universității Craiova, s-a aflat în mijlocul unui scandal în țara natală, în urmă cu 10 ani, pe când activa ca „principal” la Levski Sofia. 

Pe 8 octombrie 2013, după 3 ani petrecuți pe banca lui Ludogoreț Razgrad, perioadă în care a câștigat două campionate, o Cupă a Bulgariei și o Supercupă a Bulgariei, Ivaylo Petev era numit pe banca lui Levski Sofia, echipă care a câștigat 26 de campionate la sud de Dunăre. 

Campioana doar din Giulești! Rapid o bate pe Craiova într-o atmosferă spectaculoasă » Oltenii, fără replică
RAPID - CSU CRAIOVA 2-0
Campioana doar din Giulești! Rapid o bate pe Craiova într-o atmosferă spectaculoasă » Oltenii, fără replică

Alegerea conducerii de a-l angaja pe Ivaylo Petev nu le-a convenit ultrașilor lui Levski, care îl acuzau pe antrenor că ar fi fanul rivalei CSKA Sofia

Presa din capitala țării vecine prezentase o serie de declarații prin care antrenorul își declara simpatia față de CSKA, afirmații despre care Petev susținea că nu îi aparțin. 

VIDEO. Ivaylo Petev, noul antrenor de la CS Universitatea Craiova, umilit de ultrașii lui Levski Sofia

În ziua în care Ivaylo Petev a fost prezentat pe banca lui Levski Sofia, ultrașii au dat buzna în conferința de presă. Suporterii i-au cerut să dea jos echipamentul cu însemnele clubului, dar Petev a refuzat. 

Ultrașii lui Levski Sofia nu au renunțat. L-au bruscat pe Ivaylo Petev și l-au dezbrăcat ei, după care l-au dat afară din conferința de presă. 

La o zi distanță, Ivaylo Petev și-a dat demisia de la Levski Sofia. El și-a argumentat decizia astfel: „Ce s-a întâmplat este extrem de urât, nu aș vrea să lucrez într-un astfel de mediu. 

Am vrut să lucrez la Levski, dar nu mi-am imaginat că un astfel de lucru s-ar putea întâmpla în secolul 21. E anormal! Nu sunt criminal, nu sunt hoț, dar ieri m-am simțit exact precum unul”.

Ivaylo Petev, angajat de AEL Limassol la scurt timp după plecarea de la Levski Sofia

La câteva săptămâni distanță, pe 25 octombrie 2013, Ivaylo Petev era angajat pe banca formației cipriote AEL Limassol. A stat în Cipru până în noiembrie 2014, având un bilanț de 26 de victorii, 8 egaluri și 9 înfrângeri în 43 de meciuri. 

După o lună, în decembrie 2014, Ivaylo Petev devenea pentru prima oară selecționer și prelua banca tehnică a naționalei de seniori a Bulgariei. 

A stat până în septembrie 2016 la cârma primei reprezentative bulgare, echipă pe care nu a calificat-o la EURO 2016, terminând pe 4 în grupa preliminară, sub Italia, Croația și Norvegia. 

Ivaylo Petev, demis de Dinamo Zagreb după un sezon 

După ce a devenit liber de contract, în urma despărțirii de naționala Bulgariei, Ivaylo Petev a preluat banca tehnică a celui mai important club croat, Dinamo Zagreb. 

A rezistat numai un sezon pe banca lui Dinamo Zagreb. A fost concediat la finalul sezonului 2016-2017 după ce trupa din capitala Croației nu a câștigat nici campionatul, nici Cupa. 

Dinamo Zagreb a terminat pe doi în clasament, sub Rijeka, formație care avea să o învingă și în finala Cupei, cu 3-1. 

Pentru Ivaylo Petev a urmat o nouă experiență în Cipru

Dat afară de Dinamo Zagreb, Ivaylo Petev a fost angajat, la 5 luni distanță de o altă formație cipriotă, Omonia Nicosia. A stat până în martie 2018 pe banca acestei echipe. 

Au urmat apoi experiența din Arabia Saudită, la Al-Qadsiah, unde a fost angajat pe 5 noiembrie 2018. La trupa din Golf a adunat 21 de meciuri (6 victorii, 3 egaluri, 12 înfrângeri). A fost demis la finalul sezonului, după ce echipa a retrogradat în liga secundă. 

A fost numit în decembrie 2019 pe banca formației poloneze Jagiellonia. A activat acolo până la finalul sezonului, când a fost demis, deși echipa prinsese play-off-ul în Ekstraklasa. A terminat pe locul 8, ultimul, în play-off-ul primei ligi poloneze. 

Ivaylo Petev a fost și selecționerul Bosniei

În ianuarie 2021, Ivaylo Petev a fost numit pentru a doua oară pe banca unei naționale, cea a Bosniei. El nu i-a calificat pe balcanici la Campionatul Mondial din Qatar, din 2022, dar a avut rezultate bune în Liga Națiunilor. 

Cu Ivaylo Petev pe bancă, Bosnia a câștigat grupa din Liga Națiunilor din care mai făceau parte România, Muntenegru și Finlanda și a promovat în prima urnă valorică. 

Ivaylo Petev s-a aflat pe bancă în victoria contra „tricolorilor” de la Zenica, 1-0, în iunie 2022, dar și la înfrângerea din Giulești, 1-4, partidă care nu mai avea însă nicio miză pentru bosniaci. 

A plecat de la cârma naționalei Bosniei în decembrie 2022, după ce i-a expirat contractul.

Ivaylo Petev a revenit la Ludogoreț și a fost dat afară după 7 luni

În luna martie a acestui an, Ivaylo Petev a revenit pe banca lui Ludogoreț Razgrad, formație cu care a mai câștigat un campionat și o Cupă a Bulgariei. 

Ivaylo Petev a fost dat afară de Ludogoreț Razgrad pe data de 24 octombrie. Remiza din deplasare cu Arda, scor 0-0, din runda cu numărul 14 a primei ligi bulgare, i-a fost fatală antrenorului.

Două zile mai târziu, trupa la care activează și fostul dinamovist Cosmin Moți a anunțat demiterea lui Ivaylo Petev.

VIDEO. Mihai Stoichiță, mulțumit de Rapid - CSU Craiova 2-0: „Un ritm foarte bun”

Citește și: 

Reacția lui MM Stoica după decizia luată în cazul lui Dawa: „Văd că sunteți mirați încontinuu”

Remarca lui Florin Răducioiu după Rapid – Universitatea Craiova: „A înțeles asta”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (16)
dandana
dandana  •  30 Octombrie 2023, 20:26
Postat de elefterie pe 30 Octombrie 2023, 15:01

Ca să plasăm discuția despre antrenori într-un cadru cât de cât obiectiv, să convenim din start că umință mai mare decât să fi antrenor-slujitor la Fcsb NU există! (Lista "catindaților" la gloria de a antrena FC Faci Ce Spune Becali e prea lungă ca să o prezint aici)

Ești umilit la patron man. Azi realizez prin ce a trecut fani Stelei de-a lungul anilor. Văd ce face acest Rotaru la Craiova de ex, ce face mititelu la Craiova unde ajută huligani sa introducă arme albe în stadion. Și totuși sunt în sport. În România trăim într-o țară de pritime, dacă Becali a ajuns sa facă mișto de noi, acel om care nu știa să scrie făcea mișto de noi. Bai trăim vremuri grele în România. Uni muncesc pe 25 milioane, alți fac nelegiuiri și sunt bogați și fac și mișto de noi. Trist! Dar este adevărul pur.

dandana
dandana  •  30 Octombrie 2023, 20:21
Postat de steaua.libera pe 30 Octombrie 2023, 16:34

Aia nu sunt ultrasi, sunt niste cefe late care au impresia ca un club de fotbal e feuda lor. Mai stim noi pe cineva si in Romania.

Aici ai dreptate, dar acești huligani sunt susținuți de patroni. Sunt plătiți, au bilete gratis și transport doar sa facă aceste gesturi. Sa nu uităm ce s-a întâmplat la Craiova lui Mititelu când au întrat peste jucători în autobuz, când pe stadionul din Craiova au fost băgate arme albe ajutați de patroni. Cred ca acești indivizi ar trebui sa dispară. Da ne mai certăm ca suporteri și ne dăm multă UE, dar serios după meci trebuie sa bem o bere împreună. Meciul a trecut, vine prietenia care trebuie sa fie peste tot. Ce sa învețe copii ăștia mici când văd astea. Trebuie linșați imediat cei care fac scandal din fotbal. De ex tu ți cu steaua cred ca din b, eu țin cu u craiova care nu este a lui Mititelu. În mintea noastră ele sunt cele reale, dar serios cât de reale sa fie. Eu cred ca nu mai există nici-o formație din ani 1990 de ex, aud de UTA, de Craiova, steaua, Dinamo sau rapid. Dar uitam esențialul. Multe au fost și mai mult de 3 echipe prin ligi inferioare, unele au luat-o de la 0 și nu mai are cum sa fie adevărata. Craiova de ex a fost repusă într-un mod ciudat, cu toate astea ce avem noi în inimă contează, ce infirm sa iubim. Deja ce făceau în ani 80 ca au luat un CL sau cum se numea, căci Craiova sau Dinamo se băteau cu echipele mari nu mai contează. Prezentul și viitorul contează, dar contează sa fie curat fără probleme din astea. Uite iar mi-am amintit de Mititelu și ce a făcut, și uite ca este lăsat sa facă orice în tara asta, și în cel mai iubit sport din România

steaua.libera
steaua.libera  •  30 Octombrie 2023, 16:34

Aia nu sunt ultrasi, sunt niste cefe late care au impresia ca un club de fotbal e feuda lor. Mai stim noi pe cineva si in Romania.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează