Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 13:09 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 18:51

Tehnicianul bulgar Ivaylo Petev va semna pe 3 ani cu echipa lui Mihai Rotaru și are un munte de urcat. Preia o echipă „ruptă” la mijloc, în care atacanții n-au mai înscris de 5 meciuri.

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, i-a stabilit deja mandatul lui Ivaylo Petev, tehnicianul bulgar pe care intenționează să-l numească în funcție marți. În afara unui contract pe 3 ani, el i-a cerut fostului antrenor al lui Ludogoreț să fie „un manager. Antrenori sunt cinci milioane în lumea asta, care pot să-ți pregătească 25 de băieți. 

Mihai Rotaru, prima ieșire publică după ce fanii Universității au jignit familia Mititelu: „Nu-mi place ipocrizia! Domnia sa este în război cu toată lumea”
CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 1-1
Mihai Rotaru, prima ieșire publică după ce fanii Universității au jignit familia Mititelu: „Nu-mi place ipocrizia! Domnia sa este în război cu toată lumea”

Eu am nevoie de un manager, cel care poate să conducă clubul, nu doar să antreneze unsprezece jucători titulari. Suntem într-un moment prost, nu vrem să cârpim. Vrem să reconstruim costumul de la zero”.

Provocarea lui Ivaylo Petev este să scoată Universitatea în blocajul în care se află de 5 meciuri

Strict la nivelul lotului, Petev preia un efectiv ok. Cu jucători de calitate, pentru nivelul Ligii 1. Provocarea mare este să scoată echipa din blocajul în care a intrat de mai multe meciuri.

Mai precis în ultimele cinci, unde se remarcă foarte limpede o ruptură la mijloc, reflectată și în lipsa de eficacitate a atacanților:

  • 1-1 cu FCU Craiova
  • 1-0 cu UTA (Cupă)
  • 0-2 cu Rapid
  • 1-3 cu Petrolul
  • 0-0 cu Voluntari

Niciun gol de atacant în ultimele 5 partide

În toate aceste 5 partide, juveții n-au marcat decât 3 goluri. Iar niciunul nu poartă semnătura vreunui atacant. În derby-ul cu rivala locală FCU a punctat Căpățână, la 1-0 cu UTA, în Cupa României, a înscris Alex Mateiu, iar la înfrângerea suferită în fața Petrolului a marcat Kurtic, din penalty. Toți mijlocași! 

Ultimele goluri semnate de oameni din compartimentul ofensiv datează din etapa a 11-a, de la meciul cu FC Botoșani (5-1). Atunci, printre marcatori s-au numărat Danciu, Markovic și Mitriță.

Elvir Koljic și Atanas Trică n-au punctat deloc în acest sezon

Jovan Markovic este golgheterul echipei în acest moment, cu 5 goluri și un assist în 16 partide, 14 în campionat, 2 în Cupa României. Ceea ce, comparativ cu stagiunea trecută, este un salt! Dar e singurul dintre „vârfuri” pe un trend pozitiv.

Elvir Koljic, altădată abonat la gol, suferă și acum de pe urma accidentărilor care nu-i dau pace nicicum. În 2023/2024 a bifat doar 6 apariții oficiale, însă nicio reușită.

Atanas Trică nu stă nici el mai bine. Nepotul legendarului Ilie Balaci are 5 apariții în acest sezon, dar nu s-a lipit de gol. El s-a plâns deja că nu i se acordă suficient timp pentru a arăta ce poate.

Criza lui Andrei Ivan se prelungește alarmant. E fără gol din 12 august

Andrei Ivan este marea decepție a lui 2023/2024. Și-a pierdut locul pe flancul stâng al ofensivei, preferat fiindu-i Alex Mitriță, și de atunci nu se regăsește.

Golgheterul sezonului trecut, cu 17 reușite și 4 assisturi în toate competițiile, are 3 goluri, 2 din penalty, și 2 assisturi în 15 partide. Ultima reușită datează tocmai din 12 august, de la acel 4-1 cu Poli Iași, în etapa a 5-a!

VIDEO Ilie Balaci, omagiat de un întreg stadion în minutul 8 al duelului dintre Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești

Citiți și alte știri din fotbalul intern:

Gigi Becali își asumă vina pentru înfrângerea cu Rapid: „Am greșit schimbările!”

Dan Șucu nu e Copos! Prima reacție după FCSB - Rapid: „Măcar să mă facă să plătesc așa și la următoarele 10 meciuri cu FCSB”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”