FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Juan Pablo Garat şi-a schiţat ieri autoportretul: "Pe teren sînt o fiară, în afară sînt cuminte"

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2010 00:00

Juan Pablo Garat este tipul argentinianului plecat să muncească şi să cunoască succesul în Europa.

Apărătorul de 27 de ani e un tip volubil, îţi creează impresia unui ins onest şi care spune totul franc în faţă. "Dacă e şi fotbalist, înseamnă că am făcut o afacere bună", zic colegii. "Adevărul e că sînt fericit aici, în România, deşi am venit de-o lună şi ceva. Sper să pot evolua cît mai repede, să mă vindec după accidentare şi să arăt fotbalul pe care-l ştiu", a declarat sud-americanul. Garat este unul dintre candidaţii cerţi la un post de stoper în apărarea lui Andone. Aflaţi cine este Juan Pablo citind rîndurile ce urmează!

- Juan, cum te simţi din punct de vedere medical?
- Piciorul este OK, nu mă mai doare aşa rău. Cred că pot evolua în returul cu Olimpia Bălţi. Dimineaţa mai simt dureri la antrenamentul meu personal cu preparatorul fizic.

- Cum te înţelegi cu Ioan Andone?
- Din fericire, vorbeşte limba spaniolă şi ne înţelegem bine. Asta ca să ştiu cu exactitate ce gîndeşte antrenorul şi el să ştie ce gîndesc eu. Munceşte mult şi cred că e un tehnician bun.

"Sînt băiat inteligent"
- Tu ce ştii în limba română?
- "Acolo", "aici", "singur"... (rîde) Vă gîndeaţi că am învăţat prostii? Ştiu cuvinte ce mă ajută pe teren, treptat o să învăţ să comunic. Încă n-am un profesor, dar sînt atent la ceea ce vorbesc colegii să mai prind şi eu cîte ceva. În jumătate de an, vă voi acorda un interviu în limba română!

- Ce te face să fii atît de sigur?
- Sînt un băiat inteligent! Apoi, dacă am prins eu şi limba germană, cu româna o să fie o plăcere.

- Ideea era dacă tu crezi că o să stai mult la Dinamo? Au mai fost înaintea ta argentinieni care n-au rezistat prea mult.
- Dinamo e un club mare, care-mi place, dar să vedem cum începem. Ştiu că are multe trofee cîştigate şi cam atît. O să mă documentez. Eu am venit să joc un fotbal bun, să cîştig măcar un trofeu, aşa că vreau să fiu mai bun decît cei dinaintea mea. Am ţeluri mari, să devin campion!

"Bag piciorul tare şi dau bine cu capul"
- Cum e fotbalistul Garat?
- Îmi place să bag piciorul la minge, cu putere, dau bine cu capul, că sînt înalt, am forţa şi dorinţa de a cîştiga.

- Şi în afara terenului?
- Sînt un băiat liniştit. Sînt diferit de ceea ce arăt pe teren. În sport am altă personalitate. Pe teren sînt o fiară, în afară un băiat de casă!

- Deci nu eşti clubber? Că e o modă în România şi, mai ales, la Dinamo.
- Ies la disco, ca oricare om, dacă se iveşte vreo posibilitate. Dar nu ies mult. Prefer liniştea şi să nu mă obosesc.

- Ce cluburi ţi-au plăcut în Bucureşti?
- Am ieşit doar la shopping, cu colegul meu de cantonament, Helder. El ştie deja bine Bucureştiul. Nu sînt nici vreun cumpărător înrăit, de aceea am mers în Băneasa, pare-mi-se, şi mai mult m-am uitat la lume, la magazine.

"Pe rivali o să-i văd în campionat"
- Ce ştii despre Steaua?
- Nimic!

- Cum adică?
- Ştiu că este şi ea o echipă mare, dar nu mă interesează mai mult. Mă interesează doar Dinamo.

- Nu eşti curios să-i cunoşti pe rivali?
- Nu prea mă uit la televizor, că nu înţeleg limba. Şi atunci, de ce să mă chinuiesc? Îi cunosc pe colegii mei, iar pe ceilalţi o să-i văd în campionat.

Primele impresii despre Bucureşti
- Străinii sînt impresionaţi în general de femeile din România şi de mîncarea de aici. Tu?
- Fetele sînt cool. Dar am o iubită de 6 ani, va veni şi ea să mă viziteze, aşa că nu sînt flămînd după femei. Rocio e doctoriţă pentru copii. Mi-ar plăcea s-o conving să vină să muncească aici. Mîncarea e destul de asemănătoare cu cea argentiniană. Şi se mănîncă bine aici, bravo! Mie îmi plac puiul, orezul, pastele. N-am încercat sarmale sau ce mai aveţi voi. Nu încă.

- Bucureştiul cum ţi se pare?
- Aglomerat! Mult trafic, multă lume. E normal, e capitală, e un oraş mare, lumea se mişcă. Aşa e şi Buenos Aires, cu un trafic ce te loveşte. Dar Bucureştiul e OK, e drăguţ, deşi auzisem că înainte a fost comunism la voi.

Dracula i-a trezit interesul pentru Transilvania
- Ţi se pare periculos?
- Bucureştiul? Nu ştiu. Şi nici n-aş vrea să aflu. La Buenos Aires sigur ai nevoie de ... (rîde) să zicem tupeu. E mai aglomerat, sînt şi mai multe maşini. Eu n-am avut probleme, dar există poveşti. Să ieşi noaptea şi să te întîlneşti cu oameni care ţi-ar putea face rău. Argentinienii sînt obişnuiţi, dar pentru un străin nu cred că e ceva normal. Sînt tipi în Buenos Aires care spală parbrizele maşinilor la semafor şi, dacă ai geamul deschis, îţi rup lanţul de la gît, îţi iau portofelul...

- Te bucuri că ai scăpat de acolo?
- Am venit în Europa ca să am acces mai rapid la fotbalul de performanţă. Acolo e dificil să trăieşti, sînt mulţi oameni săraci.

- De Dracula ai auzit?
- Da. E doar o legendă, nu? Erau vampiri la voi înainte? Nu prea cred, dar chiar vreau să merg să vizitez Transilvania, îmi plac lucrurile de genul ăsta.

"Stau în cameră cu Helder, e un om şi-un fotbalist bun. Mă ajută mult. Sper să poată juca şi el cu mine, să fie mulţumit la Dinamo. Cred că se va rezolva situaţia lui"
Juan Pablo Garat, fundaş Dinamo

"Mă înţeleg cu Cătălin Munteanu, cu antrenorul, cu preparatorul, cu Andrei Cristea. Românii sînt oameni de treabă, sînt deschişi"
Juan Pablo Garat, fundaş Dinamo

"Ca fotbalişti români, auzisem de Hagi, fiindcă îl văzusem la Mondialul din '94, din nefericire pentru argentinieni. Fabulos! Şi mai ştiu de Mutu, fost şi el la Dinamo"
Juan Pablo Garat, fundaş Dinamo

"Cu N'Doye vorbesc, am aflat ce se spune despre el, dar mi se pare un tip OK. Vorbesc cu el despre fotbal şi atît"
Juan Pablo Garat, fundaş Dinamo

Îl apără pe Maradona
Ca orice argentinian e fan Maradona, indiferent de ceea ce s-ar spune despre El Pibe d'Oro. "Mi-ar plăcea să fiu antrenat de el. Ca tehnician, eu zic că a făcut lucruri bune, dar mai are nevoie de timp. N-a făcut un Mondial grandios, dar sper să rămînă la echipa naţională. Ca fotbalist a fost cel mai mare! Nu va mai fi altul ca el, niciodată. Cine a fost mai bun, Maradona sau Pele? Eşti nebun, omule? Diego toată viaţa a fost cel mai bun!", a reacţionat Garat.

Rocker
Juan Pablo se recomandă ca un tip căruia îi place mult să asculte muzica: "Prefer rockul, dar cel argentinian. Îmi place Rolling Stones, dar nu şi Elvis. Îmi plac Callejeros, Los Piojos, Divididos, Las Pelotas. N-ai auzit de ele, nu? Bun, nici eu nu ştiu de manele!".

Poza de suflet
Argentinianul a mărturisit ieri că a început fotbalul de la o vîrstă foarte fragedă: "Vă vine sau nu să credeţi, bat mingea de la 4 ani! La vîrsta aia am fost la un club aflat aproape de casa mea, iar echipa se numea Villa Argentina". Juan Pablo păstrează o fotografie pe care o prezintă ca fiind cea mai de preţ pentru el. Poza îl prezintă pe Juan Pablo în stînga, la minge, lîngă fratele său geamăn, Juan Carlos.

100.000 de euro au plătit roş-albii lui Tigres pentru apărător

2 argentinieni a mai avut Dinamo în lot, Miranda şi Mariano Fernandez

"11"-le mondial ideal în viziunea lui Garat

Casillas - Maicon, Rio Ferdinand, Terry, Heinze - Xavi, Iniesta, Mascherano (Di Maria) - Messi, Rooney, Villa

Rămîn fără atacanţi?
Presa din Anglia a confirmat ieri GSP: Andrei Cristea este dorit de Newcastle, proaspăt promovată în Premier League. Dailimail.co.uk precizează că formaţia "coţofenelor" ar fi de acord să plătească 1,5 milioane de lire. Englezii vor ca atacantul de 26 de ani să vină în Anglia pentru teste fizice şi medicale. Şi Marius Niculae aşteaptă un răspuns în această săptămînă de la Manisaspor. Cristea şi Niculae ar putea fi menajaţi cu Olimpia Bălţi, în funcţie de stadiul negocierilor.

"Atenţie, joacă foarte dur!"
Gabi Stan, fost antrenor la Zimbru Chişinău, spune că jucătorii Olimpiei Bălţi practică un fotbal dur. "Îi cunosc pe fanii Zimbrului, care sînt cei mai mulţi în Moldova, şi sînt convins că vor veni în număr mare să o vadă pe Dinamo, în nici un caz să o susţină pe Olimpia Bălţi. Chiar este o rivalitatea între cele două cluburi. Echipele moldoveneşti sînt de moral, dacă le dai gol repede, s-au tăiat. Au un stil kamikaze, cu multă ambiţie, determinare şi un joc dur, de multe ori peste limita regulamentului", a zis Gabi Stan. (Deak Istvan)

"Avem oferte multe"
Nicolae Badea, preşedintele CA al lui Dinamo, spune că pe adresa clubului au sosit mai multe intenţii pentru transferul "cîinilor". "În cazurile lui Pulhac, Andrei Cristea şi Marius Alexe există interes din partea unor cluburi din Spania, Italia, Anglia sau Germania, dar deocamdată nu este exprimat în contactarea clubului şi în sensul începerii demersurilor pentru un transfer propriu-zis", a zis Badea.

- Ajdin Maksumici s-a întors ieri în România, dar are şanse mici să facă deplasarea la Chişinău pentru meciul cu Bălţi, întrucît nu are viză de Moldova.
- Nicolae Badea: "Am început restructurarea contractelor, în sensul că veniturile în funcţie de performanţă vor avea o pondere mai însemnată".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
beyou
beyou  •  14 Iulie 2010, 11:22

Mariano Fernandez era un jucator forte bun ,dribla mai bine ca printesa ,nu stiu cum a plecat

dinamir
dinamir  •  14 Iulie 2010, 11:09

andrei cristea ca sa fie transferat in anglia trebuie sa aiba un numar de meciuri la echipa nationala barem impus de federatia sau liga engleza de fotbal.m-as bucura pentru andrei sa ajunga in prima liga engleza dar nu stiu daca a adunat 10 meciuri la echipa ationala.

assf
assf  •  14 Iulie 2010, 08:30

ce prog. de televiziune transmite maine meciu????

Vezi toate comentariile (4)
Comentează