FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Jumătate de semnătură! » Fratele lui Muntari a impresionat la debutul său în tricoul CFR-ului

CFR Cluj s-a impus la limită, 1-0, în amicalul cu Ferencvaros
CFR Cluj s-a impus la limită, 1-0, în amicalul cu Ferencvaros

Articol de GSP - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 ianuarie 2013 22:03

Şefii clujenilor se gîndesc serios să-i ofere un contract ghanezului după ce l-au văzut 45 de minute în amicalul cu Ferencvaros. Presa din Africa susţine că mijlocaşul are 22 de ani şi nu 18 ani cum ştiu feroviarii.

"Muniru e mai talentat decît fratele său, Sulley Muntari (AC Milan)", spun ziariştii din Ghana despre tînărul mijlocaş aflat în probe la CFR. Sulley Sariki Muniru a fost aproape să semneze un angajament cu echipa a doua a lui Real Madrid, în noiembrie, dar campioana Spaniei a renunţat în cele din urmă la jucător. La recomandarea unor impresari, Clujul i-a oferit un trial de o lună sub comanda lui Paulo Sergio.

Matur în joc
Muniru a avut însă nevoie de numai 45 de minute în amicalul cu Ferencvaros pentru a-şi exersa semnătura pentru contractul pe care speră să-l semneze cu CFR. Mijlocaşul nu a căutat alibiuri pentru a dispărea din joc şi a coborît de fiecare dată în apropierea fundaşilor centrali pentru a cere baloane.

A avut chiar şi o reacţie de dezamăgire cînd căpitanul Cadu a ales să trimită o minge lungă pentru sprintul lui Maah, în locul unei pase care să-l fi vizat. Portughezul l-a pus imediat la punct, dar puştiul nu şi-a temperat entuziasmul.

Trei jucători ai lui Ferencvaros i-au întins o capcană la 20 de metri de poarta lui Felgueiras, iar Muniru a surprins ieşind cu o fentă şi un dribiling din încercuire, în loc să ofere o pasă de siguranţă portarului portughez.

Fotbalistul african loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare, e foarte bătăios şi i-a cucerit pe cei 30 de fani prezenţi în tribună cu două degajări prin execuţii acrobatice.

La final, Muniru a fost oprit pentru autografe. Iuliu Mureşan a lăsat să se înţeleagă că jucătorul va semna cu CFR Cluj.

18 sau 22 de ani?
Probleme pot apărea în legătură cu vîrsta adevărată a jucătorului. Unele surse spun că ar avea 18 ani, în timp ce siteurile ghaneze de specialitate susţin că Muniru e cu 4 ani mai în vîrstă! Chiar şi aşa, conducerea CFR-ului pare să pregătească documentele de transfer.

Reţeta Traore!
Clujenii au făcut afaceri excelente în ultimii ani din momentul în care politica de transferuri a clubului a vizat şi jucători mai tineri. Lacina Traore a fost adus la Cluj pentru numai cîteva zeci de mii de euro şi a fost cedat mai tîrziu la Kuban Krasnodar pe 4 milioane. CFR a mai transferat un singur jucător de peste 30 de ani, în ultimele două sezoane, pe brazilianul Weldon.

2 juniori a luat CFR-ul în cantonamentul spaniol: mijlocaşul Alexandru Păun (17 ani) şi portarul Cristi Man (18 ani)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
cfrclujole
cfrclujole  •  21 Ianuarie 2013, 22:25
Postat de albusibiu pe 21 Ianuarie 2013, 11:17

E bun baiatul, dar mai are inca multe de pus la punct, dribleaza si joaca riscant acolo unde niciun jucator n-ar trebui s-o faca. Nu stiu daca are 18 ani, dar imatur este cat unul de 14. Sansa lui ar fi Paulo Sergio, cel mai bun "transfer" al CFR-ului din ultimii 5 ani.

Subscriu!

albusibiu
albusibiu  •  21 Ianuarie 2013, 11:17
Postat de tripp pe 21 Ianuarie 2013, 10:14

ce mai cauta jucatori gen hora, rada,ganea sau maftei in lot? unii sint ,,petarde,, alti nu au fost niciodata fotbalisti, mai ales ca cfrul se lauda acum ceva timp cu o echipa a 2-a cu jucatori valorosi (romini si straini)adusi din toata lumea/tara....

E bun baiatul, dar mai are inca multe de pus la punct, dribleaza si joaca riscant acolo unde niciun jucator n-ar trebui s-o faca. Nu stiu daca are 18 ani, dar imatur este cat unul de 14. Sansa lui ar fi Paulo Sergio, cel mai bun "transfer" al CFR-ului din ultimii 5 ani.

alpin
alpin  •  21 Ianuarie 2013, 10:15
Postat de misucfr pe 21 Ianuarie 2013, 09:53

Si Muniru si Maah sunt jucatori buni, sper sa faca treaba buna la CFR.

Nu sunt stelisti de mici?!?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează