FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Juniorii vor fi înlocuiţi cu jucători sub 21 de ani în Liga a-2-a şi în Liga a 3-a

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2010 00:00

Comitetul de Urgenţă al FRF, compus din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Vasile Avram, a luat azi cîteva măsuri care vizează revigorarea fotbalului juvenil.

În acest sens, federalii au decis ca "înainte cu 6 luni de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin 3 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar minim net astfel: 1.500 de lei - Liga I, 1.000 de lei - Liga a II-a, 700 de lei - cluburile din celelalte categorii.

Pînă acum, regulamentul prevedea că indiferent de eşalon cluburile trebuiau să le  garanteze jucătorilor care termină junioratul "un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie".

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în februarie 2010, cîştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.411  de lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 15 lei (-1,1%).

Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat azi şi regula prin care cluburile din Ligile a 2-a şi a 3-a erau obligate să folosească permanent cel puţin unul, respectiv doi juniori.

Potrivit noilor reglementări, echipele din Liga a 2-a şi din Liga a 3-a  vor fi obligate din sezonul viitor să folosească efectiv pe toată durata jocurilor de campionat cel puţin cîte doi, respectiv cîte trei jucătoril sub 21 de ani (jucători născuţi după data de 01.01.1989).

Dacă unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sînt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător sub 21 de ani.

 

 

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Haos la PSG! Jucătorii lui Luis Enrique se revoltă după anunțul făcut de președintele clubului!
Campionate
Haos la PSG! Jucătorii lui Luis Enrique se revoltă după anunțul făcut de președintele clubului!
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (13)
 •  11 Mai 2010, 23:33
Postat de pe 11 Mai 2010, 22:37

1.500 de lei e venitul net minim pe care cluburile trebuie sa-l garanteze jucatorilor care termina junioratul si vor sa le incheie contracte pe 3 ani

Am inteles acest aspect.Dar daca sintem in economie capitalista de ce FRF introduce mercuriale?Nu e mai bine ca jucatorii sa fie platiti in functie de valoarea lor?Cind ii vind cluburile sau impresarii e bine pt punga acestora.Ei nu au interes sa-i tina 3 ani asa ca le vor da salarii de amariti chiar daca printre ei se afla un viitor fotbalist de clasa.Daca vrei sa schimbi ceva eu as impune prezenta a trei juniori de origine romana in jocurile de liga 1.Doar asa renaste fotbalul.

 •  11 Mai 2010, 23:21

Pai nu este bine. Adica in loc de un junior, care are max 18 ani(nu?)poti sa bagi unu de 20-21 de ani.Daca am inteles eu bine,inseamna ca este o porcarie.Si in plus as mai pune conditia ca la echipa a II-a a uni club sa nu poata evolua jucatori peste 23 de ani.Oricum datorita acestori patroni,pe care unii i-au vazut mana cereasca pt fotbal,nu mai exista sector juvenil.Ca trebuiau sa dea bani si acolo si nu le convenea.Asa,duci echipa in Europa,iti iei cascavalu,si asta e tot ce conteaza.

 •  11 Mai 2010, 22:52
Postat de pe 11 Mai 2010, 20:51

dupa impozit tinerii raman 12 milioane liga 1,8 mil. liga 2,5 mil liga 3 asa tot sa faci fotbal or sa plece cei mai buni juniori in strainatate de la 14-15 ani......cei sub 21 de ani trebuia bagat in plus fata de ce e acum cu juniori in teren daca se voia promovarea tinerilor jucatori

Salariile nu sunt mici,plus ca pot gasi si un servici usor pentru retul timpului liber.Am un amic la JUventus Bucuresti , are 19 ani,are 7 mil salariu , 1,5 mil la victorie si 80 ron la egal. Si plus de astea lucreaza si la firma patronului de la juventus.II mai da si de acolo 10 mil

Vezi toate comentariile (13)
Comentează