FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - DINAMO, AZI, ORA 20:45, ÎN DIRECT PE DIGI 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Kamil Bilinski crede că o victorie cu Ceahlăul va da elan ”cîinilor” pentru derby-ul cu Steaua: ”Să dăm gol repede”

Bilinski l-a lăsat pe bancă pe Țucudean, care nu mai este în grațiile conducerii
Bilinski l-a lăsat pe bancă pe Țucudean, care nu mai este în grațiile conducerii

Articol de - Publicat duminica, 13 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 13 aprilie 2014 09:38

Bilinski, 26 de ani, şi-a făcut planurile pentru duelul cu Steaua de joia viitoare, sperînd la o revenire spectaculoasă după 2-5 în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

- Kamil, ai devenit titular în atacul lui Dinamo, dar n-ai mai înscris de la acea "dublă" cu Pandurii, mai exact de trei meciuri. Te îngrijorează?
- Nu, deşi aş fi vrut să marchez în fiecare partidă, iar ocazii de poartă mi-am tot creat. Totuşi, mă simt tot mai integrat în echipă, am contribuit cu o pasă decisivă la execuţia superbă a lui Matei, joc pentru colegi. Cred că e chestie şi de şansă, pînă îmi intru cu adevărat în ritm.

- Ce şanse aveţi la Europa? Cupa e mai mult un duel de orgoliu, rămîne locul 4 în campionat, nu?
- Nu cred că s-a dus ultima strigare în meciul cu Steaua. Dacă vom înscrie rapid un gol şi vom presa permanent, cu suporterii noştri alături, orice e posibil. Nu am renunţat la o victorie mare cu Steaua, merită să încercăm. Sîntem în formă, dacă învingem la Piatra, moralul va fi şi mai bun.

- După trei luni de România, te simţi confortabil după transferul din Lituania?
- Da. Am făcut un pas important în carieră, cred că pot deveni un fotbalist care să dea multe goluri pentru Dinamo. Gîndesc pozitiv şi sînt sigur pe mine, îmi doresc ca şi echipa să aibă încredere în mine.

Vrea să-l egaleze pe Demollari
Bilinski vizează postul de titular al "cîinilor" în manşa secundă a semifinalei Cupei României, cu Steaua, pentru a înscrie contra roş-albaştrilor, aşa cum şi-a fixat drept obiectiv atunci cînd a semnat cu Dinamo. Dacă o va face, polonezul va fi al doilea jucător din afara României care izbuteşte să înscrie pentru formaţia din Ştefan cel Mare împotriva rivalei după albanezul Sulejman Demollari, care înscria în urmă cu 23 de ani în victoria "cîinilor" cu 1-0.

2 goluri şi o pasă decisivă are Bilinski în 2014 în 353 de minute în care a apucat să joace

612738-ceahlaul-dinamo.jpg

ALTE ŞTIRI:

N-a mai cîştigat în "A" de 9 ani!
Marian Bondrea, 63 de ani şi 6 luni, e cel mai vîrstnic tehnician din stagiunea curentă. A debutat în prima divizie pe 5 mai 1989, acum 25 de ani!, cînd a pierdut cu FC Olt la Bacău, 0-1. Tehnicianul a pregătit-o şi pe Dinamo în 1995/'96 şi 1996/'97, 28 de meciuri, 11 victorii, 8 remize şi 9 eşecuri. Bondrea versus "cîinii roşii": 17 meciuri, 7 victorii, o remiză şi 9 înfrîngeri. Ultima victorie a antrenorului în Liga 1 a fost acum 9 ani, în U Craiova - FC Naţional 3-0. Pentru Bondrea au urmat 4 remize şi 8 eşecuri.

Elev împotriva profesor
Flavius Stoican dă diseară de un fost profesor al său, Marian Bondrea, ultimul antrenîndu-l pe fostul internaţional la Universitatea Craiova între 1998 şi 2000. Cei doi s-au întîlnit şi din postura de tehnicieni, dar în liga secundă, pe 16 mai 2012, cînd Chindia lui Flavius pierdea, 1-2, în faţa Severinului lui Bondrea. "Un antrenor de calitate, un om deosebit, îl apreciez mult. Dar trebuie să învingem la Piatra, nu avem voie să facem paşi greşiţi!", a comentat Stoican.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
bamse1901
bamse1901  •  14 Aprilie 2014, 09:06

da bilinski, dar trebuie sa mai dai si goluri

corectu
corectu  •  13 Aprilie 2014, 17:44

Dinamo va face scor cu Ceahlaul,linia de fund a acestora"solicitand"cartonase galbene si rosii in meciul cu Concordia.Blat Mestecaneanule?

al3x_4ndru
al3x_4ndru  •  13 Aprilie 2014, 17:12
Postat de terminatorul3 pe 13 Aprilie 2014, 15:54

Si inca 10 de acum incolo : ))))))))))

Ai scos capul din canal? S-a mai incalzit afara?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează