FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ 0-1

Kape i-a ucis pe "cîini" » Dinamo a pierdut orice şansă la titlu în ultimul minut al unui derby urît

Kapetanos a marcat un gol care propulsează CFR-ul în principala favorită la titlu +2   FOTO
Kapetanos a marcat un gol care propulsează CFR-ul în principala favorită la titlu

Articol de - Publicat duminica, 06 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 06 mai 2012 01:41

De ce le-a fost frică dinamoviştilor n-au scăpat, atacantul grec intrînd şi eliminînd aseară echipa lui Bonetti din lupta pentru campionat. CFR-ul a făcut un pas uriaş către titlu.

Lupta la titlu a devenit un chin în Liga 1 2012. Se simte presiunea în fiecare atingere a echipelor ce mai sînt implicate în duel. Şi jocul propriu-zis e un chin, chiar dacă se pun şi suflet, şi trudă, şi atitudine.

CFR a arătat din start că a venit să ia un punct, a încercat să ţină departe de buturile lui Beto acţiunile tridentului ofensiv al "cîinilor". Iar prima jumătate a partidei a arătat că Ando şi-a făcut bine temele, chiar dacă Bonetti a vrut să impresioneze cu o echipă experimentală.

Lătrat la lună
Nici o ocazie mare, dodoloaţă, în primele 45 de minute. Doar tentative. "Cîinii" au lătrat la luna de pe cer, tot era mai aproape decît propriii fani, fără să-l sperie cu adevărat pe Beto. Niculae (13), reluare cu capul, pe lîngă, Dănciulescu (27), şut prins de portar, Nica (37), incursiune de efect şi atît, Alexe (38), mingea s-a lovit de el, Dănciulescu (43), şut telefonat.

Cam puţin pentru a mai spera la titlu. Dincolo, tentativele de şut ale lui Nicoară, două la număr, au arătat că Dinamo nu învaţă din erorile trecutului şi lasă spaţii ce pot fi letale. Jucătorii ambelor formaţii au încercat execuţii artistice, dar unele au fost decupate din Looney Tunes.

Şah pe greşeala duşmanului
În start de repriză secundă, Bonetti l-a sacrificat iar pe Dănciulescu, şi-a mai făcut o infuzie de sînge proaspăt, aruncîndu-l în focul turnirului pe Ţucudean. Cadu a blocat nemţeşte, cînd "cîinii" credeau că au găsit elixirul fotbalului ofensiv. La fazele fixe, roş-albii au tremurat din toate încheieturile, însă ardelenii au lăsat inspiraţia în Gruia.

"Ceferiştii" au avut o viteză în plus, "cîinii" au băgat materiale. Muncitoreşte, heirupist, şi unii, şi alţii creînd impresia că stau la pîndă, aşteptînd greşeala celuilalt. Dorinţă a existat, putinţă mai puţin. Kapetanos (86), apoi Sougou n-au putut să-l învingă pe Naumovski, în cea mai tare fază a reprizei secunde!

Dar grecul a oferit darul clujenilor, probabil al campionatului, în minutul 90, Dinamo fiind ucisă iar, ca şi cu U Cluj, de data asta definitiv, pe final.

"Sînt decepţionat şi deprimat de atitudinea arătată şi de joc. E diferenţă mare între ce speram şi ce prezintă echipa Dinamo. A greşit şi Bonetti. Să joci cu Muşat la mijloc, unde n-a făcut-o niciodată... Plus că s-au făcut atîtea permutări în echipă încît am lăsat impresia că jucăm doar pe contraatac" (Cornel Dinu, administrator general Dinamo)

"Dinamo, cu aceiaşi jucători, a avut 14-15 meciuri foarte bune în tur, dar a intervenit o sincopă în iarnă. Şansele la titlu s-au anulat" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Ca să glumim amar, am făcut blat şi cu Dinamo, că aşa s-a spus că am făcut pînă acum ca să ajungem pe primul loc. Am avut şi noroc, dar aşa cîştigă echipele mari" (Ricardo Cadu, fundaş CFR)

"Am obţinut o victorie foarte importantă în deplasare, în condiţiile în care jucăm din trei în trei zile. Kapetanos e un mare atacant, un mare jucător care ne ajută mereu" (Ricardo Cadu, fundaş CFR)

"Ne-am răzbunat pentru eşecul din ultimul minut din tur. Nu putem spune că am luat campionatul, trebuie să batem tot, dar sper să rezolvăm înainte de ultima etapă" (Stojan Vranjes, mijlocaş CFR)

"Sîntem mai liniştiţi după această victorie şi cred că de acum încolo ne mai războim pentru titlu doar cu Vaslui şi cu Rapid" (Gabriel Mureşan, mijlocaş CFR)

"Sper să-i conving pe antrenori să nu mă mai lase să plec de la prima echipă, iar eu să cîştig pas cu pas un loc aici. CFR nu e o echipă care să merite titlul" (Constantin Nica, fundaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Strătilă iertat de roşu

"Centralul" Anastasios Kakos a fost depăşit de situaţie în unele faze, deşi partida a fost una extrem de ştearsă. Grecul a trecut cu vederea mai multe faulturi ce trebuiau sancţionate cu avertisment. Întîi, la începutul reprizei secunde, Constantin Nica l-a tras de tricou pe Nicoară, însă grecul nu a dat nici fault, iar dacă i-ar fi arătat "galben" ar fi fost al doilea şi, implicit, ar fi trebuit eliminat. Strătilă a fost cel mai cîştigat: întîi l-a lovit cu cotul în figură pe Nicoară, apoi l-a călcat pe gleznă pe Peralta. În ambele situaţii a scăpat fără "galben"!

Curtean, fundaş dreapta
Dario Bonetti a fost nevoit să-l schimbe pe Nicolae Muşat în minutul 76, întrucît acesta era vizibil vlăguit de efort. Cum Sorin Strătilă nu este foarte ordonat din punct de vedere tactic, italianul a trebuit să improvizeze şi l-a însărcinat pe Curtean să acopere flancul drept al defensivei. Mijlocaşul dreapta s-a descurcat onorabil, achitîndu-se bine de sarcini.

Kapetanos, doar rezervă
Dacă Bonetti a ales o formulă ce poate părea ciudată, şi Ando a replicat, furnizînd o surpriză în startul partidei. Kapetanos, golgeterul echipei ardelene, a început ca rezervă aseară, deşi grecul a dat goluri împotriva "cîinilor" şi pe vremea cînd evolua la Steaua. Kape a lăsat locul în ofensivă lui Sougou şi lui Ronny, cele două vîrfuri cu care a debutat Ando în derby.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (173)
haideusicfr
haideusicfr  •  06 Mai 2012, 21:10
Postat de cerber_nz pe 06 Mai 2012, 17:19

Normal ca ar trebui sa bata U ca este mai in forma dar nici un joc nu seamana cu altul... iar acum ceferistii au incredere in ei. Sa vedem ce se intampla in etapa asta cu Steluta ... oare Chiajna nu are nevoie de bani mai ales ca s-a dat liber la valize?

Castiga CFR-ul..*fara probleme*..

haideusicfr
haideusicfr  •  06 Mai 2012, 21:09
Postat de cerber_nz pe 06 Mai 2012, 17:19

Normal ca ar trebui sa bata U ca este mai in forma dar nici un joc nu seamana cu altul... iar acum ceferistii au incredere in ei. Sa vedem ce se intampla in etapa asta cu Steluta ... oare Chiajna nu are nevoie de bani mai ales ca s-a dat liber la valize?

Vorba lui Prodanca : "cum ar fi sa fiu sefa la ..Steaua ????"

cerber_nz
cerber_nz  •  06 Mai 2012, 17:19
Postat de terminatorul2 pe 06 Mai 2012, 15:49

Bate ”U” fara probleme !!! Iar Steaua se distreaza cu blatistii aia din Gruia . Echipa lor arata jalnic !!!

Normal ca ar trebui sa bata U ca este mai in forma dar nici un joc nu seamana cu altul... iar acum ceferistii au incredere in ei. Sa vedem ce se intampla in etapa asta cu Steluta ... oare Chiajna nu are nevoie de bani mai ales ca s-a dat liber la valize?

Vezi toate comentariile (173)
Comentează