FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA, MÎINE, 16:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Kapetanos despre greşelile din Ghencea: "Prea mulţi antrenori şi cantonamente exagerate"

Articol de , - Publicat sambata, 25 septembrie 2010 00:00

Kapetanos crede că în Ghencea sînt cei mai buni fotbalişti din România, dar e primul stelist care recunoaşte că desele modificări de pe bancă şi din lot au afectat echipa


Atacantul are un argument după care tocmai tinereţea l-ar putea ajuta pe Edi Iordănescu să reuşească

Grecul de 27 de ani mai are un motiv de nemulţumire: cantonamentele durează prea mult în România şi de aceea şi-a văzut rar copilul născut acum 4 luni


"Vorbesc doar în greacă şi traduce Mache!". Mache e Marius Ianuli, team-managerul Stelei. El ştie limba din perioada în care a fost fotbalist în Grecia şi Kapetanos explică de ce-l vrea translator: "Aşa sînt sigur că mă exprim exact, că nu încurc cuvintele". De-a lungul discuţiei care a durat 40 de minute, atacantul a arătat însă că înţelege bine româna şi se descurcă şi în engleză. Pantelis e de doi ani în România, timp în care a marcat constant, a mai făcut un copil şi acum s-a trezit că a ajuns unul dintre cei mai vechi jucători din Ghencea.


- Pantelis, aveţi deja al treilea antrenor de cînd a început sezonul. Ce efect au asupra voastră schimbările de pe bancă?
- Nu sînt bune deloc, nici pentru echipă, nici pentru fiecare fotbalist în parte. E dificil cînd schimbi antrenorii pe bandă rulantă! Dar, ca profesionişti, trebuie să ne gîndim doar la viitor, la ce va fi în continuare. Adevărul e că în momentul ăsta n-am pierdut nimic, deşi venim după cîteva rezultate mai proaste. Sîntem în grafic, cu şanse în toate competiţiile, deci să ne păstrăm încrederea şi ambiţia!

- Tu care crezi că ar fi explicaţia pentru care tehnicienii nu rezistă în Ghencea?
- S-au schimbat mulţi, aşa e, şi nu-i un lucru bun. Dar asta le e meseria... Adevărul e că întotdeauna e mai simplu să dai afară antrenorul decît să schimbi cîte 20 de jucători.

- Situaţia de la Steaua pare şi mai complicată, fiindcă, pe lîngă antrenori, s-au schimbat şi aproape toţi jucătorii. Au venit 20 din vară şi pînă acum...
- Aici problema e alta: avem nevoie de înţelegere din partea oamenilor, a suporterilor. În vara asta au venit jucători foarte buni, pot să confirm asta, dar ne trebuie timp să ne obişnuim unii cu alţii, ca stil. În momentul în care vor exista relaţii de joc, automatisme, nu va exista adversar în România care să ne oprească!


"Sigur luăm campionatul!"


- Crezi că e exagerată presiunea din partea fanilor?
- Nu e mai mare decît în Grecia, spre exemplu. Şi nu e deloc exagerată la un club care îşi propune să cîştige campionatul şi Cupa. E normală. Să recunoaştem că fanii ne-au şi susţinut în majoritatea partidelor.

- E mai greu pentru tine acum, cînd concurezi cu Bilaşco pentru un loc de titular?
- Nu, chiar nu e deloc mai dificil. Şi pînă la urmă interesul clubului e să aducă cei mai buni jucători, să fie concurenţă. Competiţia ne motivează pe toţi.

- Dar crezi că ai fi compatibil cu Bilaşco? De ce Dumitrescu zisese că are de ales pe unul dintre voi doi?
- Asta nu hotărăsc eu, e numai responsabilitatea antrenorului. E posibil ca într-un meci să fim amîndoi pe teren, altădată să joace doar unul. Nu e nici un fel de problemă.

- De ce nu ai nici un trofeu în doi ani jucaţi la Steaua?
- Aşa e, n-am cîştigat nimic şi e o problemă foarte mare. D-aia mă gîndesc nonstop doar cum să fac să luăm Cupa şi campionatul anul ăsta! Trebuie neapărat să cucerim toate trofeele şi simt că 2010-2011 e sezonul Stelei! Asta înseamnă că vom cîştiga tot, fiindcă aici locurile 2 şi 3 nu se premiază, sînt considerate eşecuri.


"Kyrgiakos şi-a cerut scuze pentru penalty!"


- Mai ai contract doar pînă în vara anului viitor. Ce se va întîmpla după?
- Nu m-am gîndit deloc, mai e timp pînă atunci. Prefer să mă concentrez pe meciuri, pe ce am de făcut. Oricum, mintea mea e aici şi indiferent ce se va întîmpla de acum înainte, vă spun: iubesc Steaua!

- Ai vorbit cu Kyrgiakos după meciul cu Liverpool? Aţi lămurit ce a fost la faza acelui penalty?
- (Mache intervine rîzînd: "Spune-le ce ţi-a zis Kyrgiakos la telefon!"). "Îmi cer scuze pentru penalty! Alergam şi m-am împiedicat de tine!", aşa mi-a zis. Dar ăsta e fotbalul! N-are rost să ne mai gîndim. Kyrgiakos era recunoscut însă de cînd evolua în Grecia pentru uşurinţa cu care îi păcăleşte pe arbitri la astfel de faze, acolo era des avertizat pentru simulări. Asta e... Acum nu mai contează!

- Ai dat doar un gol în acest sezon. Care ar fi explicaţia?
- Problema nu e că am dat eu un gol, mai important e că am irosit puncte importante, pe care n-aveam voie să le ratăm. La Urziceni, spre exemplu. În sezonul ăsta am lăsat pe planul al doilea lupta pentru titlul de golgeter, tot ce contează e să cîştige echipa. Nici n-o să mă intereseze pe ce loc sînt eu în topul marcatorilor.


"Edi e foarte tînăr şi asta e bine"


- Scăderea randamentului tău a fost cauzată şi de participarea la Mondial?
- Am început pregătirea mai tîrziu decît echipa, eram hotărît să recuperez deficitul, dar m-am ales cu o tendinită, din cauza căreia am mai stat două săptămîni. Asta m-a tras în jos, fiindcă n-am mai putut să mă antrenez. Fac tot ce pot să fiu la nivelul maxim de pregătire.

- Eduard Iordănescu are 32 de ani. Ai mai avut un antrenor atît de tînăr?
- 32 de ani are?! Am avut un antrenor la Iraklis, avea vreo 37-38 de ani, deci era tînăr şi el. Dar nu atît de tînăr ca Edi! Să ştii însă că vîrsta lui poate să fie un atu pentru echipă. E aproape de-o seamă cu noi şi putem comunica mai uşor. Un tînăr te înţelege uneori mai bine decît un om în vîrstă.

- Cum îi spui? Edi sau Mister?
- Edi sau coach. Dar nu formulele astea sînt importante, contează să-i porţi într-adevăr respect antrenorului. Asta e important.


"Nu mai suport să stau închis!"


- De curînd s-a născut al doilea copil al tău...
- Da, are patru luni şi eu nu prea mi-am văzut fetiţa, din cauza cantonamentelor! Ăsta e un lucru care mă afectează. Nu se poate să petreci două nopţi în cantonament pentru un meci! Mi se pare prea mult!

- Ai vorbit cu antrenorii despre asta?
- Da, le-am zis cam tuturor antrenorilor pe care i-am avut. Pe un ton respectuos, bineînţeles. Pînă la urmă m-am supus regulilor, n-am ce să fac. Dar e greu de suportat să stai închis atît de mult timp, n-ai cum să nu te gîndeşti la familie.

(Mache începe să povestească şi pentru Kapetanos, şi pentru ziarişti: "Am fost la el acasă recent şi aproape că nu m-a băgat în seamă! Şi eram invitatul lui! Omu' e disperat după fetiţa lui, ar sta tot timpul cu ea!")

- Ce nu-ţi place în România?
- Nu v-am zis? Cantonamentele! Atît, restul e OK, n-am nici o altă problemă.


Şi-a luat brăţară energetică
Kapetanos vrea să-şi reapropie norocul cu ajutorul unui accesoriu pe care l-au purtat şi vedetele Olandei la Campionatul Mondial. Stelistul poartă la mîna stîngă o brăţară energetică. Se presupune că bijuteria ar conţine nişte holograme menite să echilibreze energetic corpul uman, să crească rezistenţa. Robben, Kuyt şi Sneijder au ajuns pînă în finala CM cu brăţările la mîini. În România, primul fotbalist care s-a afişat cu aşa ceva a fost gălăţeanul Gabi Paraschiv.

Primul copil a călcat pe Ghencea
Fetiţa de patru luni a lui Kapetanos e prea mică să conştientizeze care sînt meciurile în care e implicat tatăl ei, dar primul copil, băiat (foto), a apărut deja de cîteva ori pe Ghencea. Soţia atacantului grec l-a adus pe stadion îmbrăcat cu un tricoul roş-albastru.


20.000 de euro lunar cîştigă Kapetanos la Steaua, cel mai mare salariu din Ghencea

15 goluri a marcat grecul în sezonul trecut, cînd s-a aflat pe locul al doiea în topul marcatorilor, după A. Cristea (16)


Kapetanos la Steaua

- A venit în 2008, gratis de la AEK Atena
- Are 56 de meciuri şi 27 de goluri în Liga I
- Gigi Becali l-a criticat la început, "sare mingea din el ca din Iacob", dar l-a apreciat după aceea. Patronul a refuzat în iarna trecută o ofertă din Anglia de un milion de euro pentru Pantelis


"Dintre antrenorii pe care i-am avut, Dorinel a fost foarte important, deoarece el mi-a dat primul şansa să joc titular. Dar tot vreau să batem duminică la Galaţi, împotriva echipei lui!"
Pantelis Kapetanos, atacant Steaua


"Iordănescu m-a influenţat"
Gigi Becali a confirmat dezvăluirea făcută de Gazeta Sporturilor ieri şi anume că momentul în care s-a decis să renunţe la aducerea lui Mihai Stoica a fost cînd Anghel Iordănescu i-a cerut acest lucru. "Este foarte adevărat că Puiu mi-a zis miercuri de dimineaţă că MM e bun şi ar trebui să-l luăm şi la fel de adevărat e că pe seară m-a sunat, mi-a zis că s-a mai gîndit şi că n-ar fi bine să-l aducem", a declarat Becali la GSP TV.

Gigi a fost iarăşi la echipă
După ce i-a băgat pe jucători în şedinţă înaintea meciului din Cupa României de la Craiova, Gigi Becali a mers şi ieri la stadion. A ajuns înainte ca Stancu şi compania să iasă pe teren şi le-a vorbit 5 minute la vestiare. "Nu stau mai mult, e de ajuns atît, am venit să-i încarc pozitiv. Toţi sînt foarte cuminţi, n-am probleme cu nici unul", a explicat patronul.


INBOX

- Echipa a intrat aseară în cantonament, iar astăzi va pleca la Galaţi, unde va disputa mîine meciul cu Oţelul, de la 16:30.
- Steaua va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru "optimile" Cupei României, fază care va avea loc în perioada 26-28 octombrie.
- Ultimul meci Oţelul - Steaua, disputat la Galaţi, a fost arbitrat tot de Istvan Kovacs, care va oficia şi mîine. Anul trecut, s-a impus Steaua, scor 1-0, prin golul lui Surdu.

Kapetanos crede că în Ghencea sînt cei mai buni fotbalişti din România, dar e primul stelist care recunoaşte că desele modificări de pe bancă şi din lot au afectat echipa

Atacantul are un argument după care tocmai tinereţea l-ar putea ajuta pe Edi Iordănescu să reuşească

Grecul de 27 de ani mai are un motiv de nemulţumire: cantonamentele durează prea mult în România şi de aceea şi-a văzut rar copilul născut acum 4 luni

"Vorbesc doar în greacă şi traduce Mache!". Mache e Marius Ianuli, team-managerul Stelei. El ştie limba din perioada în care a fost fotbalist în Grecia şi Kapetanos explică de ce-l vrea translator: "Aşa sînt sigur că mă exprim exact, că nu încurc cuvintele". De-a lungul discuţiei care a durat 40 de minute, atacantul a arătat însă că înţelege bine româna şi se descurcă şi în engleză. Pantelis e de doi ani în România, timp în care a marcat constant, a mai făcut un copil şi acum s-a trezit că a ajuns unul dintre cei mai vechi jucători din Ghencea.

- Pantelis, aveţi deja al treilea antrenor de cînd a început sezonul. Ce efect au asupra voastră schimbările de pe bancă?
- Nu sînt bune deloc, nici pentru echipă, nici pentru fiecare fotbalist în parte. E dificil cînd schimbi antrenorii pe bandă rulantă! Dar, ca profesionişti, trebuie să ne gîndim doar la viitor, la ce va fi în continuare. Adevărul e că în momentul ăsta n-am pierdut nimic, deşi venim după cîteva rezultate mai proaste. Sîntem în grafic, cu şanse în toate competiţiile, deci să ne păstrăm încrederea şi ambiţia!

- Tu care crezi că ar fi explicaţia pentru care tehnicienii nu rezistă în Ghencea?
- S-au schimbat mulţi, aşa e, şi nu-i un lucru bun. Dar asta le e meseria... Adevărul e că întotdeauna e mai simplu să dai afară antrenorul decît să schimbi cîte 20 de jucători.

- Situaţia de la Steaua pare şi mai complicată, fiindcă, pe lîngă antrenori, s-au schimbat şi aproape toţi jucătorii. Au venit 20 din vară şi pînă acum...
- Aici problema e alta: avem nevoie de înţelegere din partea oamenilor, a suporterilor. În vara asta au venit jucători foarte buni, pot să confirm asta, dar ne trebuie timp să ne obişnuim unii cu alţii, ca stil. În momentul în care vor exista relaţii de joc, automatisme, nu va exista adversar în România care să ne oprească!

"Sigur luăm campionatul!"

- Crezi că e exagerată presiunea din partea fanilor?
- Nu e mai mare decît în Grecia, spre exemplu. Şi nu e deloc exagerată la un club care îşi propune să cîştige campionatul şi Cupa. E normală. Să recunoaştem că fanii ne-au şi susţinut în majoritatea partidelor.

- E mai greu pentru tine acum, cînd concurezi cu Bilaşco pentru un loc de titular?
- Nu, chiar nu e deloc mai dificil. Şi pînă la urmă interesul clubului e să aducă cei mai buni jucători, să fie concurenţă. Competiţia ne motivează pe toţi.

- Dar crezi că ai fi compatibil cu Bilaşco? De ce Dumitrescu zisese că are de ales pe unul dintre voi doi?
- Asta nu hotărăsc eu, e numai responsabilitatea antrenorului. E posibil ca într-un meci să fim amîndoi pe teren, altădată să joace doar unul. Nu e nici un fel de problemă.

- De ce nu ai nici un trofeu în doi ani jucaţi la Steaua?
- Aşa e, n-am cîştigat nimic şi e o problemă foarte mare. D-aia mă gîndesc nonstop doar cum să fac să luăm Cupa şi campionatul anul ăsta! Trebuie neapărat să cucerim toate trofeele şi simt că 2010-2011 e sezonul Stelei! Asta înseamnă că vom cîştiga tot, fiindcă aici locurile 2 şi 3 nu se premiază, sînt considerate eşecuri.

"Kyrgiakos şi-a cerut scuze pentru penalty!"

- Mai ai contract doar pînă în vara anului viitor. Ce se va întîmpla după?
- Nu m-am gîndit deloc, mai e timp pînă atunci. Prefer să mă concentrez pe meciuri, pe ce am de făcut. Oricum, mintea mea e aici şi indiferent ce se va întîmpla de acum înainte, vă spun: iubesc Steaua!

- Ai vorbit cu Kyrgiakos după meciul cu Liverpool? Aţi lămurit ce a fost la faza acelui penalty?
- (Mache intervine rîzînd: "Spune-le ce ţi-a zis Kyrgiakos la telefon!"). "Îmi cer scuze pentru penalty! Alergam şi m-am împiedicat de tine!", aşa mi-a zis. Dar ăsta e fotbalul! N-are rost să ne mai gîndim. Kyrgiakos era recunoscut însă de cînd evolua în Grecia pentru uşurinţa cu care îi păcăleşte pe arbitri la astfel de faze, acolo era des avertizat pentru simulări. Asta e... Acum nu mai contează!

- Ai dat doar un gol în acest sezon. Care ar fi explicaţia?
- Problema nu e că am dat eu un gol, mai important e că am irosit puncte importante, pe care n-aveam voie să le ratăm. La Urziceni, spre exemplu. În sezonul ăsta am lăsat pe planul al doilea lupta pentru titlul de golgeter, tot ce contează e să cîştige echipa. Nici n-o să mă intereseze pe ce loc sînt eu în topul marcatorilor.

"Edi e foarte tînăr şi asta e bine"

- Scăderea randamentului tău a fost cauzată şi de participarea la Mondial?
- Am început pregătirea mai tîrziu decît echipa, eram hotărît să recuperez deficitul, dar m-am ales cu o tendinită, din cauza căreia am mai stat două săptămîni. Asta m-a tras în jos, fiindcă n-am mai putut să mă antrenez. Fac tot ce pot să fiu la nivelul maxim de pregătire.

- Eduard Iordănescu are 32 de ani. Ai mai avut un antrenor atît de tînăr?
- 32 de ani are?! Am avut un antrenor la Iraklis, avea vreo 37-38 de ani, deci era tînăr şi el. Dar nu atît de tînăr ca Edi! Să ştii însă că vîrsta lui poate să fie un atu pentru echipă. E aproape de-o seamă cu noi şi putem comunica mai uşor. Un tînăr te înţelege uneori mai bine decît un om în vîrstă.

- Cum îi spui? Edi sau Mister?
- Edi sau coach. Dar nu formulele astea sînt importante, contează să-i porţi într-adevăr respect antrenorului. Asta e important.

"Nu mai suport să stau închis!"

- De curînd s-a născut al doilea copil al tău...
- Da, are patru luni şi eu nu prea mi-am văzut fetiţa, din cauza cantonamentelor! Ăsta e un lucru care mă afectează. Nu se poate să petreci două nopţi în cantonament pentru un meci! Mi se pare prea mult!

- Ai vorbit cu antrenorii despre asta?
- Da, le-am zis cam tuturor antrenorilor pe care i-am avut. Pe un ton respectuos, bineînţeles. Pînă la urmă m-am supus regulilor, n-am ce să fac. Dar e greu de suportat să stai închis atît de mult timp, n-ai cum să nu te gîndeşti la familie.

(Mache începe să povestească şi pentru Kapetanos, şi pentru ziarişti: "Am fost la el acasă recent şi aproape că nu m-a băgat în seamă! Şi eram invitatul lui! Omu' e disperat după fetiţa lui, ar sta tot timpul cu ea!")

- Ce nu-ţi place în România?
- Nu v-am zis? Cantonamentele! Atît, restul e OK, n-am nici o altă problemă.

Şi-a luat brăţară energetică
Kapetanos vrea să-şi reapropie norocul cu ajutorul unui accesoriu pe care l-au purtat şi vedetele Olandei la Campionatul Mondial. Stelistul poartă la mîna stîngă o brăţară energetică. Se presupune că bijuteria ar conţine nişte holograme menite să echilibreze energetic corpul uman, să crească rezistenţa. Robben, Kuyt şi Sneijder au ajuns pînă în finala CM cu brăţările la mîini. În România, primul fotbalist care s-a afişat cu aşa ceva a fost gălăţeanul Gabi Paraschiv.

Primul copil a călcat pe Ghencea
Fetiţa de patru luni a lui Kapetanos e prea mică să conştientizeze care sînt meciurile în care e implicat tatăl ei, dar primul copil, băiat (foto), a apărut deja de cîteva ori pe Ghencea. Soţia atacantului grec l-a adus pe stadion îmbrăcat cu un tricoul roş-albastru.

20.000 de euro lunar cîştigă Kapetanos la Steaua, cel mai mare salariu din Ghencea

15 goluri a marcat grecul în sezonul trecut, cînd s-a aflat pe locul al doiea în topul marcatorilor, după A. Cristea (16)

Kapetanos la Steaua

- A venit în 2008, gratis de la AEK Atena
- Are 56 de meciuri şi 27 de goluri în Liga I
- Gigi Becali l-a criticat la început, "sare mingea din el ca din Iacob", dar l-a apreciat după aceea. Patronul a refuzat în iarna trecută o ofertă din Anglia de un milion de euro pentru Pantelis

"Dintre antrenorii pe care i-am avut, Dorinel a fost foarte important, deoarece el mi-a dat primul şansa să joc titular. Dar tot vreau să batem duminică la Galaţi, împotriva echipei lui!"
Pantelis Kapetanos, atacant Steaua

"Iordănescu m-a influenţat"
Gigi Becali a confirmat dezvăluirea făcută de Gazeta Sporturilor ieri şi anume că momentul în care s-a decis să renunţe la aducerea lui Mihai Stoica a fost cînd Anghel Iordănescu i-a cerut acest lucru. "Este foarte adevărat că Puiu mi-a zis miercuri de dimineaţă că MM e bun şi ar trebui să-l luăm şi la fel de adevărat e că pe seară m-a sunat, mi-a zis că s-a mai gîndit şi că n-ar fi bine să-l aducem", a declarat Becali la GSP TV.

Gigi a fost iarăşi la echipă
După ce i-a băgat pe jucători în şedinţă înaintea meciului din Cupa României de la Craiova, Gigi Becali a mers şi ieri la stadion. A ajuns înainte ca Stancu şi compania să iasă pe teren şi le-a vorbit 5 minute la vestiare. "Nu stau mai mult, e de ajuns atît, am venit să-i încarc pozitiv. Toţi sînt foarte cuminţi, n-am probleme cu nici unul", a explicat patronul.

INBOX

- Echipa a intrat aseară în cantonament, iar astăzi va pleca la Galaţi, unde va disputa mîine meciul cu Oţelul, de la 16:30.
- Steaua va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru "optimile" Cupei României, fază care va avea loc în perioada 26-28 octombrie.
- Ultimul meci Oţelul - Steaua, disputat la Galaţi, a fost arbitrat tot de Istvan Kovacs, care va oficia şi mîine. Anul trecut, s-a impus Steaua, scor 1-0, prin golul lui Surdu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
danihap
danihap  •  26 Septembrie 2010, 01:31

omul s-a referit ca isi doreste sa stea mai mult timp si cu fetita lui,dar cred ca tu ai citit in greaca

ricifourgroup
ricifourgroup  •  25 Septembrie 2010, 12:08

ce asculta ciobanul de apropiati asta w stoica nu a vrut ,a vrut putere si atunci dukadam ce m-ai era gluga de coceni si dupa o luna injuram va pleaca si becali m-ai distruge o glorie stelista,sa joace fotbal daca nici acum nu avem jucatori inseamna ca chiar cadem in absurd ,piturca a vrut prea mult pentru rezultate in trei ani ,ilie nu are experienta de steaua ,ne trebuie domnule un antrenor si nimic altceva rezultate sa fie ca nu s baga nimeni dar can ai doua echipe si nu joci nimic e rau

davidero
davidero  •  25 Septembrie 2010, 11:23

Asta se intimpla cand ciobanul asculta de "Apropiati" cand e vorba sa aduca oameni in club !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează