FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Kapetanos lansează un atac la Becali: "Problemele Stelei vin de la patron"

Kapetanos și gestul pe care-l face de fiecare dată cînd marchează
Kapetanos și gestul pe care-l face de fiecare dată cînd marchează

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 decembrie 2011 00:15

Grecul îşi aminteşte cu plăcere doar de publicul şi de colegii din Ghencea şi spune că va marca măcar un gol în meciul direct.

După experienţa din Bucureşti, Pantelis Kapetanos vorbeşte de Cluj ca despre o staţiune balneoclimaterică. Grecul e bucuros că a început să marcheze la CFR, după un un an în care a avut mari probleme din cauza unei accidentări.

- Pantelis, eşti de un an la Cluj. Se poate spune că, în sfîrşit, te-ai acomodat la noua ta echipă?
- Aş fi vrut să se întîmple acest lucru mai repede. Primul an aici a fost cumplit. Am stat 6 luni pe tuşă, din cauza unei probleme minore. Mă operasem în Grecia, dar nu ştiu ce s-a întîmplat, problemele au continuat şi a fost nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală. Apoi au urmat recuperarea şi efortul de a ajunge din nou la o formă sportivă bună.

- S-a scris mereu că echipa din Gruia a greşit cînd te-a transferat...
- Nu mă interesează foarte mult ce lucruri apar prin ziare. Am intrat mai greu în ritm în acest sezon. Nu eram chiar sută la sută pregătit şi nici psihic nu stăteam foarte bine. În primele 5 etape am jucat mai slab, dar ştiam că încă nu pot da totul. Am continuat să muncesc la antrenamente pentru a mă pune pe picioare.

- Ai intrat pe final de meciuri, dar ai marcat şi în derby-ul cu "U" Cluj, şi cu Mioveni. Te simţi pregătit să joci mai mult?
- Da, acum mi-am revenit, dar uite că se termină campionatul (n.r. - singurul moment în care Pantelis a zîmbit). Antrenorul decide cînd e cazul să intru. Obiectivul meu e acelaşi, că joc un minut sau un meci întreg: intru şi dau totul pentru echipa mea.

"Vestiarul era unit la Steaua, problemele veneau din exterior"

- Cum ai găsit atmosfera de la CFR Cluj?
- CFR e un club foarte bine organizat, cu o echipă foarte bună. Vestiarul e ca o familie, iar aici simt sprijinul tuturor oamenilor implicaţi la club şi la echipă. Am cîştigat şi la Sibiu, şi cu Mioveni, chiar dacă n-am jucat încîntător. E important să reuşeşti să cîştigi chiar şi atunci cînd nu joci grozav, dar discutăm între noi şi vrem să ne îmbunătăţim jocul.

- La Steaua n-ai găsit aceeaşi atmosferă în vestiar?
- Ba da! Vestiarul era unit şi acolo, problemele veneau din afara echipei, de la conducere, patron... La Cluj nu e aşa, am clar senzaţia că toată lumea urmăreşte aceleaşi obiective, că toată lumea e lîngă echipă.

- Pe suporterii Stelei cum i-ai simţit? Au rămas şi ei datori echipei?
- Nu, niciodată. V-am spus, problemele veneau de la patron şi nu vreau să insist foarte mult pe marginea acestui subiect. Fanii ne-au încurajat mereu, chiar dacă nu traversam o perioadă foarte bună, ca performanţe.

- Gigi Becali spunea că se bucură că a scăpat de tine. Nu e o lipsă de respect faţă de unul dintre cei mai importanţi marcatori ai Stelei din ultima perioadă?
- Aşa e la fotbal, unele lucruri se uită rapid. A fost mereu acea problemă a banilor. Mi-a făcut multe prostii din cauza asta. Făcea mereu scandal înainte de jocuri, pentru asta am plecat. Nu ştiu ce a zis despre mine, nu vreau să-i dau nici o replică. Despre Steaua nu pot vorbi urît. Jocurile de acolo m-au propulsat în reprezentativa ţării mele. Nu am cum să nu fiu recunoscător Stelei pentru asta.

"Clujul mi se potriveşte"

- Nu-ţi lipseşte Bucureştiul, viaţa de acolo?
- Pfuuuu, deloc. Clujul îmi place la nebunie. E linişte şi nu am văzut niciunde astfel de oameni ca aici. Vor să te ajute mereu, sînt săritori. Bucureştiul are alt ritm, e la fel de aglomerat ca Atena. Familia mea se simte minunat la Cluj. Aici poţi ieşi pe stradă fără să te temi că ţi s-ar putea întîmpla ca unii sau alţii, din senin, să-ţi arunce cuvinte jignitoare.

- De ce crezi că fraţii Costea nu reuşesc să se impună la Steaua?
- Nu-mi pot permite eu să vorbesc despre alţi jucători. Ce vă pot spune e faptul că pentru mine sînt doi jucători foarte buni. Trecerea de la o echipă la alta poate genera astfel de situaţii. Poţi juca foarte bine într-o parte şi foarte rău după un transfer. Depinde de multe lucruri, de sistemul de joc, de exemplu, dar sînt multe alte aspecte care condiţionează succesul unui transfer. Uitaţi-vă la Torres! Juca excelent la Liverpool şi e de nerecunoscut la Chelsea.

- Pantelis, nu e ciudat fotbalul? În noiembrie, anul trecut, ai scos un penalty pentru Steaua, în meciul cu CFR, 2-2, iar acum trebuie să joci împotriva fostei tale echipe...În august 2009 ai şi marcat cu CFR, într-o partidă încheiată tot 2-2...
- Da, ăsta e fotbalul. Acum trebuie să marchez sîmbătă pentru noua mea echipă şi să cîştigăm pe Naţional Arena. Nu mă gîndesc că e un meci special. Trebuie să învingem pentru a rămîne sus în clasament.

"Steaua e un club foarte mare, cu multă istorie în spate. CFR e o echipă extrem de ambiţioasă. Îmi place mult aici, sînt la un club important care îşi propune în fiecare an să cîştige trofee. Şi chiar reuşeşte să o facă" (Pantelis Kapetanos)

32 de goluri a marcat Kapetanos pentru Steaua în toate competiţiile, în 83 de meciuri

Luptă în trei
Kapetanos n-a inclus-o pe Steaua printre favoritele la titlu în acest sezon. "Va fi o luptă în trei, între Dinamo, Rapid şi CFR", a spus atacantul de 29 de ani. Grecul e convins că va ieşi campioană echipa care va gestiona cel mai bine pauza de iarnă. "Campionatul e lung. După pauză se schimbă tot, e foarte greu pentru toate echipele să revină după o pauză atît de lungă. Sînt, practic, două campionate diferite în România. Pentru noi va fi important să începem în forţă returul şi să cîştigăm 4-5 etape la rînd", a spus Kapetanos.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
edy91
edy91  •  10 Decembrie 2011, 03:38

Respect Pantelis Kapetanos :X

cj1960i
cj1960i  •  07 Decembrie 2011, 00:31
Postat de cohenn pe 06 Decembrie 2011, 10:16

@ klaus: lua bani pt ca semnase un contract! Intelegi notiunea asta, becali-lover? Notiunea de CONTRACT?!?! Kape a inteles-o, dar ciobanul albanez din loja nu intelegea ca atunci cand ai semnat un contract cu un angajat, ii dai banii garantati acolo. Tie ti-ar conveni sa te faca praf patronul tau daca ai avea un salariu mare la serviciu? Dar ce vorbesc eu aici de chestii necunoscute tie: tichiii tacaaaaaaa Barcelonaaaaa, ca sa fiu pe intelesul tau. Respect Pantelis Kapetanos!

RESPECT.

voicu_p
voicu_p  •  06 Decembrie 2011, 10:47

va trebui sa lupti din greu pt titularizare ca vin din urma bus mai laes, batin care este al cfr si fost junior al clubului, apoi sa nu uitam de bud, apoi vin juniorii f buni aiman karbatk, negrut si paun

Vezi toate comentariile (11)
Comentează