FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce-i al lui e al lui! Zeljko Kopic este maestru în ceea ce privește un detaliu de la Dinamo

Zeljko Kopic, 46 de ani, s-a remarcat la schimbările făcute la Dinamo FOTO: facebook.com/DinamoBucurestiOfficial
Zeljko Kopic, 46 de ani, s-a remarcat la schimbările făcute la Dinamo FOTO: facebook.com/DinamoBucurestiOfficial

Articol de - Publicat duminica, 24 decembrie 2023 11:34 / Actualizat duminica, 24 decembrie 2023 13:36

Zeljko Kopic, 46 de ani, s-a remarcat la schimbările făcute la Dinamo, are fler în ceea ce privește modificările din timpul meciurilor, iar acest detaliu a ajutat echipa să spere la o remontada în 2024

Dinamo a avut un 2023 ca un roller-coaster. A prins la limită play-off-ul, a prins și "barajul", a dat de pământ cu FC Argeș (6-1, 2-4) după un meci memorabil pe Arena Națională, dar a avut o serie de 13 etape consecutive fără victorie la revenirea în primul eșalon.

În ciuda dublei victorioase din această săptămână, 2-0 la Botoșani și 1-0 cu Voluntari acasă, "câinii" sunt pe penultimul loc în clasament. La 7 puncte de Poli Iași, primul loc de baraj, și la 8 puncte de UTA, primul loc ce asigură salvarea directă.

Dinamo a ochit unul dintre golgheterii Superligii: răspunsul a venit instant!
DINAMO
Dinamo a ochit unul dintre golgheterii Superligii: răspunsul a venit instant!

La finalul lunii noiembrie, Ovidiu Burcă, 43 de ani, a fost schimbat cu Zeljko Kopic, 46 de ani. Croatul a început cu două eșecuri în campionat, 1-2 cu Sepsi și 0-1 cu U Cluj, detalii care i-au făcut pe mulți suporteri - și câțiva oficiali - să pună sub semnul întrebării calitățile tehnicianului.

Dinamo a obținut doar o remiză, scor 3-3, cu Oțelul Galați, în grupa din Cupa României, și a ratat accederea în sferturile competiției. A condus cu 1-0, dunărenii au avut 3-1, "haita" a egalat la 3, dar n-a reușit lovitura de grație. Apoi, lunea și vinerea trecută, au venit succesele de la Botoșani și de la "Arcul de Triumf".

Schimbările și, implicit, victoriile îi dau liniște lui Zeljko Kopic să continue la Dinamo!

Un detaliu a ieșit în evidență în luna decembrie, în care Dinamo a fost sub comanda lui Zeljko Kopic. Pe lângă zâmbetele jucătorilor și faptul că au prins glas după cele 6 puncte obținute în ultimele două runde.

Antrenorul croat a dovedit că are fler la schimbări. Chiar și în meciurile pe care nu le-a câștigat, jucătorii trimiși de el pe gazon au produs o modificare în bine în jocul formației. Kopic a reglat anumite detalii din mers, în condițiile în care a sosit pe 1 decembrie în București, iar pe 4 decembrie a avut primul meci din Liga 1, la Sfântu Gheorghe. 

Croatul a făcut cunoștință cu elevii săi pe repede-înainte, tocmai de aceea a ales să locuiască în decembrie la Săftica, așa cum a anunțat GSP.ro, pentru a fi mai aproape de echipă și să vadă cu cine merge la luptă.

În plus schimbările și victoriile din final i-au asigurat antrenorului continuitate la Dinamo! Apăruse din nou un "zgomot de fond" care perturba munca lui Kopic, existau voci ce l-ar fi dorit schimbat pe Zeljko în cazul în care nu obținea niciun punct cu formația în cele 4 meciuri de Liga 1, acum tehnicianul poate lucra mai liniștit în cantonamentul de iarnă.

Schimbările au ajutat și echipa și cel puțin un jucător, Abdallah, care ar putea rămâne în alb-roșu

Iată cum au influențat schimbările lui Kopic rezultatele și jocul "câinilor".

- Sepsi - Dinamo (2-1) * După ce au primit două goluri foarte rapide, Ștefănescu, în minutele 11 și 30, după pauză croatul i-a introdus pe Politic, Gregorio și Costin. La cinci minute de la apariția pe teren, Gregorio a marcat golul care i-a făcut pe roș-albi să creadă din nou, lusitanul mai având o oportunitate uriașă de a puncta. Și Politic, și Costin au "mișcat" lucrurile pe faza ofensivă.

- Dinamo - U Cluj (0-1) * I-a introdus în repriza secundă pe Ghezali, Abdallah, Țîră și Bani, astfel au venit și ocaziile. Țîră a avut o ocazie uriașă, a driblat portarul, dar nu și-a făcut pașii cum trebuie când să tragă la poartă, apoi a avut un "călcâi", îi putea oferi cu assist de calitate lui Gregorio, care a ratat cea mai mare ocazie a meciului.

- FC Botoșani - Dinamo (0-2) * După folha seca lui Politic, care a deschis scorul în Moldova, Kopic i-a introdus pe durata părții secunde pe Bena, Abdallah, Neluț Roșu și Moura. Bena a fost mai defensiv decât Ghezali, Abdallah a creat și a marcat din unghi în finalul partidei, securizând victoria, Neluț Roșu a fost mai defensiv decât Ilic, Moura a intrat în locul lui Iglesias ca Dinamo să țină de rezultat.

- Dinamo - FC Voluntari (1-0) * Introducerea lui Abdallah la pauză în locul lui Ghezali a fost de bun augur. Internaționalul din Madagascar a muncit mult în zona laterală, apoi a produs penalty-ul (făcut de ex-dinamovistul Aliji) în minutul 90, din care Gregorio a marcat unicul gol al meciului. În ultimul sfert de oră au mai intrat Bani, Țîră și Moura, care au adus un plus de elan pe final de partidă.

VIDEO Răzvan Patriche, fericit după victoria „câinilor” cu FC Voluntari: „Nimic nu e decis”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Djokovic a discutat cu Kopic, Dinamo a primit răspunsul » Se va lupta mijlocașul croat în 2024 cu FCSB la titlu?

600.000 de euro pentru Rareș Pop! Clubul din Superliga negociază pentru „perla” Aradului

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (7)
Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  25 Decembrie 2023, 15:05
Postat de mirstelistu pe 24 Decembrie 2023, 21:43

Nu, ddb-ist *** sau mancator de clatite

Tot prost esti.

creeperno534
creeperno534  •  24 Decembrie 2023, 22:38

Parizer

mirstelistu
mirstelistu  •  24 Decembrie 2023, 21:43
Postat de Zeama.de.varza pe 24 Decembrie 2023, 18:56

Alt prost! Gigist, desigur...

Nu, ddb-ist *** sau mancator de clatite

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează