FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Kyros Vassaras răspunde acuzelor, după gravele erori de arbitraj din Liga 1 » Ce spune despre gafele lui Chivulete jr, prietenia cu tatăl acestuia și introducerea VAR

Kyros Vassaras
Kyros Vassaras

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2021 11:31 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 12:14

Kyros Vassaras a oferit un interviu pentru Telekom Sport în care a vorbit inclusiv despre dezvăluirile GSP referitoare la protecția pe care Andrei Chivulete o are datorită amiciției tatălui său cu grecul din fruntea CCA.

După luni de tăcere, dar și după etape la rând în care Liga 1 a fost viciată de erorile grave ale arbitrilor, Kyros Vassaras a vorbit, în sfârșit!

Președintele CCA a vorbit despre dezvăluirile pe care Gazeta le-a tot făcut în ultima jumătate de an cu privire la modul în care e tratat, preferențial, Andrei Chivulete, în ciuda faptului că a comis greșeli decisive aproape etapă de etapă.

Kyros Vassaras, despre arbitraje: „Suntem corecți”

A fost primul subiect la care Vassaras a ridicat tonul în conversație: „Nu este adevărat că face greșeli în fiecare meci, clar nu e adevărat! Sunt niște simple greșeli, a făcut și va mai face, dar a avut erori la fel ca oricare alt arbitru. Ținta mea e să fac din Chivulete, din Barbu sau din oricare alt arbitru care are potențial și vârstă bună un arbitru de nivel înalt. Datoria mea e să le ofer acum o șansă și un sprijin în carieră”.

Kyros respinge și analizele pe care ziarul le-a tot făcut, în frunte cu editorialele directorului său, Ovidiu Ioanițoaia, care au demonstrat că „centralul” bucureștean a fost singurul care n-a plătit cu suspendări după erorile mari pe care le-a produs: 

„Sunt dificultăți atunci când facem delegările, au fost meciuri în fiecare zi, multe etape, am avut arbitri bolnavi de coronavirus. În plus, dacă sunt unii oameni care vor să spânzure arbitrii în mijlocul unei piețe, ei bine, noi nu o vom face! Îi vom susține fiindcă și ei sunt jucători într-un meci. Și trebuie să le dăm posibilitatea să arbitreze corect. În concluzie, să nu fiu acuzat de ceva pentru că suntem corecți cu arbitrii, nu facem diferențe între ei! Și avem și dovada că facem acest lucru”.

Kyros Vassaras: „De ce doar eu sunt arătat cu degetul?”

Șeful CCA a devenit extrem de irascibil când a fost întrebat dacă există o relație de prietenie între el și tatăl lui Andrei Chivulete, fostul arbitru FIFA, Florin Chivulete, care chiar i-ar întocmi rapoarte neoficiale la anumite meciuri de Liga 1: „Cine spune asta? Aceasta e o mare minciună. Repet, o mare minciună! Să-mi dea cineva o dovadă, una singură! Pot să recunosc atunci când apar tactici pentru a împrăștia praf în ochii altora, dar oamenii sunt inteligenți și pot distinge ce este adevăr, ce este minciună. Acești oameni tot repetă povestea asta, dar eu sunt aici ca să le dau răspunsuri. 

Mă întrebi dacă am o prietenie cu Florin Chivulete? Ce prietenie? Am o mulțime de prieteni în România. Eu simt această țară ca fiind a doua mea casă și am o mulțime de prieteni români. Pot să am prieteni peste tot în lume, însă nu folosesc nicio prietenie în arbitraj pentru a face o delegare sau pentru a lua o decizie”.

Kyros Vassaras răspunde acuzelor, după gravele erori de arbitraj din Liga 1 » Ce spune despre gafele lui Chivulete jr, prietenia cu tatăl acestuia și introducerea VAR
Andrei Chivulete, fiul lui Florin Chivulete

Grecul a ținut să mai adauge ceva: „Nu sunt singurul care decide! De ce este un atac asupra mea, când fiecare decizie CCA a fost anonimă? A fost luată de toți, așa că de ce doar eu sunt arătat cu degetul?”. 

Ce spune Kyros Vassaras despre introducerea VAR

„CCA nu este responsabilă în decizia despre VAR. Noi vom sprijini acest proiect atunci când va fi aprobat. Cei care trebuie să decidă sunt cluburile, FRF, LPF și providerul tehnic. Oamenii trebuie să înțeleagă că e necesar să ajungem la un acord. Nu să facem declarații.

Sunt țări care au început implementarea sistemului VAR după o pregătire de aproximativ 10-12 luni a arbitrilor. Acest lucru s-a întâmplat pentru țările care au un campionat normal, fără pandemie. Așa că celor cărora le place să vorbească le-aș adresa o întrebare. Cum pot să aduni un grup de oameni pentru un seminar când Guvernul și autoritățile nu îți permit? Cum putem să fim siguri să le spunem oamenilor că vom fi gata la o anumită dată? Nu, nu putem spune asta, deoarece FIFA este cea care aprobă, acolo se ia decizia finală.

Trebuie să vorbim și despre chestiunile tehnice. Avem stadioane pentru a implementa VAR? Avem structura să punem camerele? Eu nu vorbesc despre o eroare când e o fază în care e ofsaid 2 centimetri. Apropo, chiar avem o cameră ca să vedem exact așa ceva? Dacă mă întrebați dacă e posibil să implementăm VAR cu ce camere TV sunt acum disponibile la meciuri, atunci vă răspund că nu vom avea rezultate.

VAR este creat să oprească numai greșelile clare și evidente, nu erori care pot să fie susținute doar de 50 sau 40 la sută din oameni. Tocmai din acest motiv avem nevoie de un suport tehnic care să ne ajute să decidem exact dacă la o anumită fază arbitrul s-a înșelat, trebuie să avem camere TV din toate unghiurile posibile.

Îmi cereți să dau o dată la care vom avea VAR? Când vom avea un acord final și când vom avea echipamentul pe care să lucrăm, abia atunci vă voi putea spune. Fiindcă deja sunt întrebat de VAR de doi ani deja. Trebuie să creăm o echipă pentru acest proiect și să fim siguri că le putem da oamenilor informații când acestea sunt reale, când avem o conexiune cu adevărul".

Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Chiar dacă sunt foarte buni, Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Kyros Vassaras”

Citește și alte știri din Liga 1:

DISPARE?! Patron la închisoare, fotbaliști dopați » Urmări grave în Liga 1!

„Câini șchiopi”! 6 ore negre pentru Dinamo + ultima veste l-a lovit în plin pe Gane!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
vasglo
vasglo  •  19 Februarie 2021, 17:03

Ca un adevarat urmas al lui Odiseu, Kyros asta ne aiureste aruncandu-ne "calul" in fata !! :)

mosvasile
mosvasile  •  19 Februarie 2021, 14:30
Postat de paisie_agarbiceanu pe 19 Februarie 2021, 12:05

Vassaras ne vorbește cu tupeul *** Nu îi pasă de nimic, el o ține pe a lui, e stat în stat. Istvan Kovacs fură FCSB și umple CFR de puncte

V-a intrat frica de meciul direct?De ce nu aduceti voi un arbitru strain?Unul d-ala care se cunoaste cu... Giovani!

parpalache
parpalache  •  19 Februarie 2021, 14:24
Postat de sooos1ck pe 19 Februarie 2021, 12:20

Dar de ce neaparat VAR? Arbitrilor le trebuie un monitor la marginea terenului, sa vada reluarile date de televiziuni!

Pai cum de ce?Nu te-ai prins?Ca sa isi puna Becali si acolo„oamenii”!Cica„arbitri judecatori”!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează