FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - SEPSI 1-0

FOTO Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat

Kyros Vassaras
Kyros Vassaras

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 19:26 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 21:37

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a oferit o serie de precizări vineri seara, la 24 de ore de la decizia inexplicabilă luată de arbitrii partidei Poli Iași - Sepsi 1-0.

„Vătămați”, oamenii de la Sepsi au acuzat anularea golului de la faza din minutul 81, după ce liniile trasate greșit din cabina VAR au condus la o mare eroare luată împotriva echipei lor. 

Vassaras a admis greșeala oamenilor din cabina VAR, Bogdan Dumitrache și Marius Marchidanu, pe care i-a reținut de la delegări, și l-a disculpat pe „centralul” Andrei Chivulete.

VAR inexplicabil » L-au „uitat” pe Bordeianu în analiza VAR?!
POLI IAȘI - SEPSI OSK 1-0
VAR inexplicabil » L-au „uitat” pe Bordeianu în analiza VAR?!

Kyros Vassaras: „Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR”

„La finalul meciului Politehnica Iași – Sepsi, meci restanță din etapa 7 a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR. 

Având în vedere faptul că jucătorul aflat în atac are în mod evident intenția de a juca mingea și are un duel cu adversarul pentru a intra în posesie și în baza informațiilor oferite de VAR, arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenția jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător. Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții”, a transmis Vassaras. 

Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat
Faza care a dus la anularea golului înscris de Sepsi // foto: captură DigiSport

Kyros Vassaras: „Arbitrul de centru nu poate fi învinuit!”

Omul din fruntea CCA a continuat seria explicațiilor: 

„Ambii oficiali de joc au fost înlocuiți de la viitoarele delegări. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit întrucât din camera VAR i s-a confirmat faptul că fundașul în dreptul căruia a fost trasată linia de ofsaid era cel mai apropiat de linia porții. 

În urma verificării CCA, acest lucru s-a dovedit a fi incorect”, se arată în precizarea formulată de președintele CCA. 

Decizie inexplicabilă la Poli Iași - Sepsi

Sepsi OSK a înscris în minutul 81 al meciului cu Poli Iași, scor 0-1, însă reușita covăsnenilor a fost anulată pe motiv de ofsaid, după mai bine de 6 minute în care arbitrii din camera VAR și „centralul” Andrei Chivulete au analizat faza.

Tânărul Denis Rența a centrat în careul advers, căutându-l pe Gabriel Debeljuh. Atacantul croat a întins piciorul, mingea a căzut pe gazon fără să fie clar dacă a atins-o Debeljuh, l-a lovit pe Rareș Ispas și a intrat în poartă.

După mai bine de 6 minute de analiză, reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Nu a fost o decizie direct din camera VAR, unde s-au aflat Bogdan Dumitrache și Marius Marchidanu, ci i-a aparținut „centralului” Andrei Chivulete, chemat să judece faza la monitorul de la marginea terenului.

Cel mai probabil, deși vorbim despre o fază factuală, motivul pentru care Chivulete a fost chemat să vadă faza a fost pentru a decide dacă Debeljuh, considerat a fi în ofsaid, a influențat faza.

Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat
Debeljuh, încercuit, a fost considerat în ofsaid

Arbitrul de centru a considerat că da și, ca atare, a anulat golul pe motiv de ofsaid.

L-au „uitat” pe Bordeianu?!

Inexplicabil este însă modul în care arbitrii din camera VAR au trasat liniile.

A părut că aceștia s-au raportat la umărul drept al lui Rareș Ispas, deși părea că Mihai Bordeianu avea un picior mai aproape de poartă. Cel mai probabil, dacă linia ar fi fost trasată pe piciorul lui Bordeianu, Debeljuh n-ar mai fi fost în afara jocului, iar golul ar fi rămas valabil.

Reacția oficială a lui Kyros Vassaras, după faza de arbitraj care a scandalizat Liga 1: „Ne cerem scuze pentru eroarea lor. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit” + Decizie cu efect imediat
Faza care a dus la anularea golului înscris de Sepsi // foto: captură DigiSport

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Ciobotariu, așteptat la altă echipă » Mișcarea de domino care se pregătește în SuperLiga

VAR inexplicabil » L-au „uitat” pe Bordeianu în analiza VAR?!

Ciobotariu, după a șasea înfrângere la rând: „Ce a făcut Chivulete nu mi s-a mai întâmplat în 18 ani de carieră!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mihaitzuky
mihaitzuky  •  21 Octombrie 2023, 21:05
Postat de mihalachy pe 21 Octombrie 2023, 09:02

Chivulete a vazut ce vedem si noi, dar el nu s-a uitat la tot teren ca *** din camera var, ci doar la grupul din careu,după parerea mea e vinovat de 2 ori, odata ca s-a dus nu mai era treaba lui, si a dpua ora ca el a decis //deci era treaba celor din camera , dar strict tehnic nu era treaba arbitrilor, tehnologia trebia sa indece , si nu inteleg dece tehonogia nu e facuta sa masoare distanta de la linia de poarta la parte din corp pe care au trecu-o a fi reglementata, si apare pe ecran doua distante si atat ,si poate orbii vedeau care este mai mica! idicată de computer, e geometrie descriptiva!/ nimic mai simplu pentru un computer, adica masinile se conduc fara sofer, si tehnologia noastra sta 6 minute sa afle ce??, ce magarie e asta, problema e ca mi-a strgat pariu si la liverpool si aici,cred ca eu sun sinovat astrag ghinionu?

Asta se întâmplă când cumperi cea mai proastă variantă VAR la preț de calitate superioară. Dar nici specialiști nu avem, trasează liniile după cum văd ei pe ecran, nu după linia porții sau cea de 16m. Plus că, sesizează doar unele hențuri și doar faulturi grave.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Octombrie 2023, 15:54

Faza e la limită. Regulamentul e aiurea. Nu poziția picioarelor ar trebui să se ia în considerare ci poziția întregului corp și ar trebui să se dea offside dacă e binișor mai în față, nu milimetric. Nu-ți creezi un avantaj dacă ești mai în față cu câțiva cm față de ultimul apărător.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Octombrie 2023, 15:48
Postat de Baluba pe 21 Octombrie 2023, 06:24

Ce e cu gagiul ala de la Sepsi, in dreptul literei U din reclama cu "BLAZONUL"?

Ăla nu se mai ia în considerare pentru că nu a influențat faza.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close