FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

L-au luat pe prietenul lui Kone » Dinamo se întăreşte în defensivă

În iulie 2010, Koulibaly a fost în probe şi la Leeds United, însă a fost respins de britanici
În iulie 2010, Koulibaly a fost în probe şi la Leeds United, însă a fost respins de britanici

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 23 iunie 2012 22:58

Ieri, în cantonamentul din Austria a ajuns Paul Koulibaly, un fundaş stînga din "naţionala" Burkinei Faso, bun amic cu Djakaridja.

Dacă Djakaridja Kone ezită să mai vină la Bucureşti pentru a negocia prelungirea contractului, Dinamo s-a orientat spre alt internaţional burkinabez. De ieri, la antrenamentele roş-albilor a apărut Paul Koulibaly, un fundaş stînga cu 27 de selecţii la echipa naţională a Burkinei Faso.

Koulibaly, bun prieten cu Djakaridja Kone, are 26 de ani, 1,80 metri şi pînă în prezent a evoluat doar pentru cluburi din ţara natală şi din Libia. În 2012, Paul a evoluat cîteva meciuri şi în Europa, la Charleroi-Marchienne, în liga a treia belgiană! Africanul a evoluat pînă în urmă cu două sezoane ca stoper, apoi a fost reprofilat de selecţionerul Burkinei Faso ca fundaş de bandă stînga. Faptul că poate acoperi două posturi îl încîntă pe Dario Bonetti, care îşi doreşte ca apărătorul să semneze un contract pe trei sezoane cu echipa din Ştefan cel Mare, asta după ce va fi văzut de tehnician la antrenamente şi la jocurile amicale.

Dacă se vor hotărî să-l păstreze pe Koulibaly, aspectul financiar nu va fi un impediment, întrucît africanul nu are pretenţii exagerate, fiind mulţumit cu un contract de 5.000 de euro lunar.

Momeală pentru Djakaridja
Prin transferul lui Koulibaly, roş-albii speră să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură. Dario Bonetti se bazează pe prietenia dintre Paul şi Djakaridja Kone, cei doi fiind ca fraţii, şi speră ca nou-venitul să-l convingă pe mijlocaşul african să continue şi el în Ştefan cel Mare.

150.000 de euro este cota de piaţă a lui Paul Koulibaly conform site-ului specializat transfermarkt.de

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Nu vreau să plec!"
Georgian Păun nu a fost luat în canonamentul din Austria, nu a primit nici o explicaţie din partea lui Bonetti şi spune că s-a săturat să fie mereu împrumutat. "Plec de aici doar definitiv, altfel rămîn la echipa a doua doi ani, cît mai am contract. M-am săturat să fiu mereu împrumutat cîte jumătate de an, să nu am continuitate şi să nu-mi primesc nici salariile de la cluburile la care mă dă Dinamo. E greu să te adaptezi şi să joci bine cînd eşti plimbat an de an la altă echipă!", a spus fotbalistul de 26 de ani.

Fericiţi cu spectatori
Dinamo jubilează după ce UEFA a trimis vineri confirmarea că elevii lui Dario Bonetti vor putea evolua în play-off-ul Europa League cu fani în tribune. Roş-albii sînt fericiţi, mai ales că posibilul adversar ar putea fi Liverpool, Inter, Marseille sau PSV, echipe puternice de care "cîinii" pot trece doar cu ajutorul fanilor. "E bine că vom evolua cu suporteri, ei ne împing mereu de la spate şi îi vrem mereu alături de noi în număr mare", a spus Ionel Dănciulescu.

Inbox:
- Ionel Dănciulescu nu e speriat de transferurile făcute de Steaua, CFR şi Vaslui: "Pînă acum, transferurile puternice de care spuneţi voi s-au făcut pe hîrtie, dar trebuie să demonstreze asta şi pe teren!".
- Săptămîna viitoare se va alătura lotului dinamovist în Austria grupul jucătorilor care evoluează pentru echipa naţională Under 19.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
nomadu71
nomadu71  •  24 Iunie 2012, 17:28
Postat de biancorossi pe 24 Iunie 2012, 15:44

koulibaly se pisa cu jeturi pe pulhac, e de 5 ori mai fotbalist decat prapaditul ala care da in minge si cade singur in fund.

...La ora actuala ,oricare varianta decenta,adusa pentru postul de fundas stinga face... cu jet puternic pe Pulhac. I-am vazut in vreo doua rinduri mina pe care o are cind se mai sterge de transpiratie pe fatza: are expresia omului total depasit , coplesit, de tot ceea ce i se cere sa faca acolo,adica sa mai joace fotbal.

biancorossi
biancorossi  •  24 Iunie 2012, 15:45
Postat de florinch pe 24 Iunie 2012, 13:29

Asta ne mai trebuie,un betiv.Pe langa "vedetele" Moti si Pulhac mai avem nevoie de inca unul.Sa-l luam inapoi si pe N'Doye si gata vestiarul.Si asa Dinamo sta pe un butoi cu pulbere.

de unde stii tu mah ca e betiv? asta e musulman, ca si kone, iar kone,sau ndoye erau antialcoolici notorii. rar daca beau o bere, de sete.

biancorossi
biancorossi  •  24 Iunie 2012, 15:44
Postat de 1745flo pe 24 Iunie 2012, 14:11

nu stii de unde sare iepurele! nu e scump, ar merita incercat!

koulibaly se pisa cu jeturi pe pulhac, e de 5 ori mai fotbalist decat prapaditul ala care da in minge si cade singur in fund.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează