FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

La primul antrenament din Antalya, după ce a ratat transferul în China, Brandan a arătat de ce e numărul 1 al Stelei

Brandan a fost primul la toate exerciţiile impuse de Ilie Stan
Brandan a fost primul la toate exerciţiile impuse de Ilie Stan

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2012 01:40

Argentinianul nu numai că nu a părut afectat, dar a fost primul la toate exerciţiile impuse de Ilie Stan şi printre cei mai determinaţi şi mai bine dispuşi jucători


Refuzul lui Gigi Becali de a-l lăsa pe Brandan să plece în China a determinat pe multă lume să pună un mare semn de întrebare în privinţa modului în care se va comporta Pablo în continuare. "Trebuie să i se mărească salariul, altfel el va fi afectat pentru că se va simţi frustrat că nu s-a dus acolo unde i s-au propus bani mulţi", a spus Dumitru Dumitriu, un fost antrenor al Stelei.

Brandan a plecat ieri cu Steaua în stagiul din Turcia, aseară s-a antrenat sub comanda lui Ilie Stan, iar cele 60 de minute, cît a durat şedinţa, au arătat un Brandan departe de ce înseamnă un jucător frustrat. Antrenamentul a început cu mai multe ture de stadion, efectuate într-un ritm intens. Brandan a luat startul din mijlocul grupului, dar după doar 600 de metri era deja primul, stînd pînă la final numai în trena lui Ilie Stan, care impunea ritmul. "Bravo Pablo!", s-a auzit de multe de ori de pe margine din partea staff-ului tehnic, argentinianul terminînd primul respectivul exerciţiu.

Ilie Stan l-a domolit
S-a trecut apoi la minge, la obişnuitul "5 contra 2". Şi aici argentinanul a demonstrat chef, dispoziţie şi determinare. Nu şi-a menajat nici un coleg, intrările lui prin alunecare păreau copiate dintr-un meci oficial şi a fost singurul fotbalist din lot care a intrat o singură dată în mijloc, în rolul "măgăruşului". La final, după ce "echipa" din care a făcut parte a legat mai bine de 20 de pase şi Ilie Stan a fluierat finalul exerciţiului, Brandan a început să aplaude reuşita grupului său. "Bravo, Bravo, aşa vă vreau", le-a strigat Pablo.

"Hai, ultimele 15 minute sînt de alergare, să scoatem oboseala din organism", le-a cerut Stan. Brandan s-a pus direct în fruntea uneia dintre cele două grupe şi, după primii zeci de metri, antrenorul l-a domolit: "Nu, nu aşa tare, Pablo, într-un ritm mai scăzut". Brandan a diminuat intensitatea alergării, dar a rămas tot primul, iar ultimul fluier al lui Ilie Stan l-a găsit primul. Aşa cum a fost şi în prima jumătate a sezonului.

"Ratarea transferului în China e dureroasă din punct de vedere financiar, însă profesional, faptul că rămîn la Steaua, nu mă afectează deloc"
Pablo Brandan

"Sînt sută la sută cu gîndul la meciul cu Twente şi îi anunţ pe suporterii Stelei că toată concentrarea mea va fi pentru disputa cu olandezii"
Pablo Brandan

"Dacă Brandan va fi afectat şi frustrat că nu l-am lăsat în China, atunci va sta pe banca de rezerve"
Gigi Becali, patron Steaua

"Brandan nu a dormit bine!" :)
Directorul sportiv al roş-albaştrilor, Narcis Răducan, nu e îngrijorat pentru moralul lui Pablo Brandan, după ce transferul acestuia în China a căzut. "Cu Pablo au fost doar discuţii, nu lucruri concrete. Toţi jucătorii Stelei sînt doriţi de alte echipe. Nu cred că Brandan are de ce să fie supărat, probabil că nu a dormit bine. El e un profesionist, la fel ca şi Latovlevici, ei vor continua la noi pentru a ne ajuta şi în retur!", a spus Răducan la plecarea echipei în Antalya.

La Urziceni a avut altă atitudine
În urmă cu doi ani, Brandan n-a fost lăsat de cei de la Urziceni să plece la Stuttgart, iar comportamentul său ulterior a fost la 180 de grade faţă de cel actual. Tocmai din acest motiv, Mihai Stoica şi Levy chiar l-au scos din lot pentru o vreme.

180 de mii de euro e salariul lui Brandan la Steaua

660 de mii de dolari era oferta chinezilor pentru fiecare dintre cei 3 ani pe care Brandan i-ar fi petrecut în Asia

Fraţii Costea nu s-au menajat
În afara lui Brandan, au mai existat aseară doi jucători pentru care antrenamentul a părut un meci oficial cu miză mare. E vorba despre fraţii Costea, care au făcut parte din acelaşi "atelier" la "5 contra 2". În mai multe momente ale exerciţiului, ei s-au intersectat şi nu numai că nu s-au menajat deloc, dar au apelat la alunecări şi la intrări dure, lucru care l-a mulţumit pe Ilie Stan.

Antrenament pe stadion de 10.000 de locuri
Steaua s-a cazat în Antalya la cel mai nou hotel din Lara, Royal Palace, şi aseară s-a antrenat pe cel mai luxos stadion din sud-vestul Turciei, Mardan Palace, care are o capacitate de 10.000 de locuri. Aici va disputa toate cele 5 partide amicale, iar în ultimele 6 zile din cantonament va sta cazată la hotelul Mardan Palace.

Gabi Matei, doar separat
Singurul jucător din lot care nu s-a pregătit cot la cot cu restul lotului a fost Gabi Matei. El a efectuat normal doar alergările de anduranţă, după care a fost luat separat de preparatorul fizic Horea Codorean, cu care a lucrat inclusiv cu mingea. Matei, care s-a operat în septembrie 2010 la ligamente, va putea juca din nou la finalul lui martie.

Au fugit de zăpadă, au dat de ploaie
Steaua s-a antrenat 10 zile în Poiana Braşov şi a ales Antalya pentru condiţii, dar şi pentru vremea infinit mai bună decît în ţară. Ieri însă a avut parte de o surpriză neplăcută. În Turcia, steliştii au dat peste o ploaie deasă şi peste o temperatură de maximum 6-7 grade, cîte au fost aseară la şedinţa de pregătire.

"A preluat Steaua cu forţa"
Patronul Sportului, Vasile Şiman, îl acuză pe Gigi Becali că Adunarea Generală prin care a preluat Steaua a fost una trucată. "Atunci s-a făcut o mare greşeală pentru că au fost acceptaţi în şedinţă foarte mulţi oameni ai lui Gigi. Erau şi bodyguarzii lui acolo, dar şi Fatih Taher. Nu au avut ce face, practic au fost obligaţi să-i dea echipa lui Gigi. Fraţii Păunescu ar fi vrut să păstreze Steaua, dar nu mai aveau disponibilitatea să investească", a declarat Şiman la GSP TV.

Dodel, bun pentru export
Ioan Becali crede că jucătorul cu cea mai mare căutare din actualul lot stelist este Cristi Tănase. "Dacă Steaua va merge mai departe în Europa League, Tănase poate avea o şansă importantă. Eu am mare încredere în el, dar el trebuie să dovedească valoarea pe care o are. El poate fi un bun produs pentru export, dar are nevoie de continuitate. Deocamdată e în căutarea timpului pierdut!", a mărturisit fostul impresar.

"Machado e pariul lui Ilie"
Gigi Becali a povestit cum a fost convins să-l transfere pe brazilianul Machado. "Ilie mi-a spus că vîrful împins trebuie să fie şi tehnic. Mi-a promis că face mare fotbalist din el! Nici nu am mai stat pe gînduri, am dat 200 de mii de euro şi pe Dorinel Popa. Dacă nu joacă bine, la vară, la revedere Machado! Du-te unde vrei tu, tată, du-te împrumut!", a povestit patronul Stelei.

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (12)
tiberyus28
tiberyus28  •  25 Ianuarie 2012, 13:08
Postat de nerone pe 25 Ianuarie 2012, 11:55

nespalatul asta e nr.1 la stOAIA?chiat e reprezentativ!

Cred ca tu esti nespalatul

nerone
nerone  •  25 Ianuarie 2012, 11:55

nespalatul asta e nr.1 la stOAIA?chiat e reprezentativ!

dany_gry2000
dany_gry2000  •  25 Ianuarie 2012, 09:38
Postat de ulise940 pe 25 Ianuarie 2012, 09:03

Brandan trebuia sa iasa la pensie bogat , la ce jucator a fost si este ,nu pot sa-mi dau seama cum s-a pierdut pe la Urziceni si Steaua, putea sa joace oriunde voia el.

saracu' nu are bani..! hai sa nu-l plangem ca are bani cat sa traiasca el cu familia lui o viata frumoasa. pe langa salariu a mai avut o prima de instalare de 200-300 de mii plus prime de calificare, de castigare a cupei...etc.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează