FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN CANTONAMENT CU STEAUA

Lăcă-Seinfeld » Antrenorul ursuz s-a transformat într-un tip glumeţ

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2011 00:00

Lăcătuş face haz ca să-şi păcălească jucătorii în timpul muncii grele de la antrenamente.

Imaginea de om sobru şi mereu îngîndurat nu se potriveşte cu Marius Lăcătuş din Antalya. În Turcia, antrenorul se transformă. Face un număr de stand up, chiar în timpul unui antrenament fizic, în care fotbaliştii lui abia mai respiră după reprize de alergare istovitoare. Scopul e să-i destindă cu glumele. De poante nu scapă nici jucătorii, nici asistenţii lui.

Programul pentru ieri dimineaţă: peste 5 kilometri de alergat de fiecare fotbalist, din porţii de cîte 1.200 de metri. Ritmul, unul crescut, care i-a stors pe Stancu, pe Bilaşco, pe toţi. Cum a procedat Lăcătuş? A făcut cel puţin o glumă în fiecare pauză dintre reprizele de alergare.

A rîs de Bilaşco
Primul client al lui a fost Bilaşco, pe care l-a luat în primire în timp ce fugea, cîntîndu-i ca în galerie: "Haide, Bilă, haide, Bilă, haideee!". Antrenorul ţinea cronometrul, ca să măsoare timpii în care jucătorii parcurg distanţa dată şi, după prima tură, a continuat să-l tachineze pe atacantul fost la Urziceni: "Haide, mă Bilă!". "Ce, n-am fost în timp?", a venit răspunsul. Tehnicianul a început imediat să rîdă. Şi şi-a mutat ţinta pe Caramarin, care urmărea unul dintre grupuri alergînd prin interiorul terenului, nu pe margine, ca să scurteze distanţa: "Cara, ia-o mult prin interior, că altfel te îngălbeneşti la faţă!".

"Nu ştiu io d-astea!"
Lăcătuş l-a abordat după aceea pe Tănase. "Nu ştiu", a răspuns la un moment dat mijlocaşul. Antrenorul a început imediat să-l imite pe un personal devenit celebru după ce un filmuleţ cu el a fost postat pe youtube: "Nu ştiu! Nu ştiu! Nu ştiu io d-astea!". S-a întors spre unul dintre grupurile care alergau şi l-a reperat pe Ricardo în spatele coloanei: "Rici, alergi şi tu cu ei?". Brazilianul n-a prea înţeles: "Hă?". "Hă? Aleargă cu ei, nu în spatele lor!", a continuat Lăcă.

"Hai că sînteţi golani!"
"Fiara" a împărţit lotul în trei echipe, în timpul şedinţei de pregătire. Cum munca a fost una exclusiv fizică, fără să implice mingea, a ales un grup de cinci după criteriul rezistenţei la efort. Cei mai buni cinci alergători de la Steaua: Nicoliţă, Dică, Bonfim, Laurenţiu Marinescu şi Andrei Ionescu. I-a "înţepat" şi pe ei cînd i-au trecut prin faţă: "Echipa blonzilor". Vizaţi erau primii trei, Bănel, Dică şi Bonfim, bruneţi cu toţii. Ultimul care i-a picat în mînă lui Lăcă a fost tot Bilaşco, liderul grupului din care făcea parte. "Hai, că sînteţi golani, tot grupul <Bilă>!". Cu atacantul alergau Stancu, Galamaz, Martinovici, Geraldo.

Nici un antrenament la fel
Lăcătuş şi preparatorul fizic Michele Bon au făcut programul pentru stagiile din Antalya aşa încît să nu existe două şedinţe de pregătire identice timp de o lună, ca să nu-i plictisească pe jucători. Inclusiv mişcările de încălzire variază de la o zi la alta. Ca jucătorii să uite de antrenamentele istovitoare, Lăcătuş încearcă mereu să destindă atmosfera.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (5)
gio1
gio1  •  19 Ianuarie 2011, 11:06

MARE ANTRENOR!! Laca si Mourinho! Cu toate astea lumea zice ca Mitza moldoveanca vrea sa-l schimbe?!!

laziodin
laziodin  •  19 Ianuarie 2011, 08:44

MARE ANTRENOR....ce sa mai.........!!! :)))))))))) mare om,mare caracter! =))))))))))))))))))))))

talpaiadului
talpaiadului  •  19 Ianuarie 2011, 05:35

I-a zis Bila lui Bilasco si de aici s-a tras concluzia ca Laca e mai ceva ca Seinfeld. Penibil.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close