FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA, MÎINE, 18:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lăcătuş pregăteşte debarcarea mai multor jucători din iarnă » Kapetanos şi Bilaşco, în pericol!

Articol de , - Publicat sambata, 30 octombrie 2010 00:00

Steaua va renunţa la mulţi jucători în iarnă, golgeterul grec fiind unul dintre ei, în vreme ce "Bilă" a ieşit din graţiile lui Becali şi ale lui Lăcătuş. Pantelis mai are contract doar pînă la sfîrşitul campionatului, aşa că va fi vîndut înaintea returului.

Steaua are doi dintre atacanţii cel mai bine cotaţi în Liga 1, pe Kapetanos şi pe Bilaşco, dar nu-l mai suportă pe nici unul! Pantelis şi Marius au două goluri, împreună, de cînd a început sezonul! Cum ambii sînt de acelaşi profil, adică vîrfuri mari, de careu, Lăcătuş a încercat să-i folosească pe rînd. Numai că randamentul fiecăruia dintre ei a fost la fel de slab. Ambii îşi riscă viitorul în Ghencea în etapele rămase de jucat pînă la sfîrşitul anului. Ce se va întîmpla în iarnă?

Kape pleacă
Grecul nu va continua cu Steaua, aproape sigur. În afara prestaţiei lui, într-o scădere evidentă faţă de stagiunea trecută, în care a fost cel mai bun marcator al echipei, mai e dezavantajat şi de situaţia contractuală.

Pantelis are cel mai mare salariu din lot în momentul de faţă, 20.000 de euro pe lună. Cum acordul expiră în vara viitoare şi roş-albaştrii n-au de gînd să-i confirme venitul actual, Becali vrea să-l vîndă  în iarnă, ca să nu-l piardă gratis în vara lui 2011. Patronul crede că nici fotbalistul nu mai e încîntat să joace în Ghencea: "A ajuns la <naţionala" Greciei, a fost la Mondial, poate acum i se pare că ar merita să joace la un club mai mare!".

"Bilă" e în teste
Becali a povestit acum o lună că jucătorii aduşi de la Unirea au în contracte clauze conform cărora ei pot fi puşi pe liberi în fiecare pauză competiţională, fără ca Steaua să-şi asume plata unor compensaţii: "Aşa am stabilit de la început. Dacă nu-mi place de Bilaşco, îi zic: <Du-te, tată, în altă parte, că eu nu te mai plătesc!>. Nu risc viitorul clubului ca să le achit lor nişte salarii mari!".

Internaţionalul român  de 29 de ani a venit în Ghencea acum două luni, dar poate schimba echipa iar peste alte două luni! Gigi e deja îngrijorat: "Nu ştiu ce e cu Bilaşco, parcă nu mai e el, nu mai e atacantul ăla de la Urziceni pe care am dat eu bani mulţi!".

"Kapetanos şi Bilaşco au acelaşi stil de joc. Nu sînt răi, dar nici unul dintre ei nu se potriveşte cu stilul tradiţional al Stelei!"
Emeric Ienei, fost antrenor Steaua

"După ultima etapă din decembrie, vom evalua toţi jucătorii, alături de Marius Lăcătuş, şi vom stabili configuraţia lotului pentru retur"
Narcis Răducan, director sportiv Steaua

"Urmărim mai mulţi fotbalişti, din diverse categorii, din punctul de vedere al preţului, şi vom negocia pentru ei la iarnă, ca să ne completăm echipa"
Narcis Răducan, director sportiv Steaua

Alţii care vor părăsi Steaua la iarnă, pentru că nu prind echipa lui Lăcătuş:
Jucătorul    Meciuri/goluri în acest sezon din Liga 1
Stanislav Anghelov    2/0
Marius Onofraş    1/0
Eric Bicfalvi    7/0
Octavian Abrudan    7/0

27 de goluri au marcat împreună Kapetanos şi Bilaşco în sezonul trecut din Liga 1. Grecul a dat 15, românul 12

5,3 şi 5 sînt ultimele trei note pe care le-a luat Kapetanos în Gazetă. Bilaşco a fost notat cu 6, cu 5 şi cu 6 la ultimele trei prezenţe

Tehnica şi viteza au făcut istorie
Ienei spune că tradiţia Stelei respinge atacanţii-turn şi e confirmat de statistică. Cele mai importante cupluri de atac din ultimele trei decenii nu au conţinut nici un jucător de genul lui Kapetanos şi al lui Bilaşco, ci numai fotbalişti mai scunzi, tehnici şi rapizi. Lăcătuş a evoluat în cuplu cu Piţurcă, Adrian Ilie sau Dănciulescu, în diferite perioade. Danciu a mai jucat şi alături de Claudiu Răducanu, iar alt tandem important a fost Nicolae Dică-Vali Badea, artizanul calificării în grupele Ligii Campionilor, în 2007, cu Olăroiu antrenor.

Unirea nu putea fără el!
Bilaşco are la Steaua un statut cu totul diferit faţă de cel de care beneficia la Urziceni. În echipa pe care o construise Petrescu în Bărăgan, "Bilă" era singurul vîrf şi omul spre care mergeau toate mingile în faza de atac. Unirea era dependentă de jocul de cap al lui Bilaşco şi de redublările lui.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
grid
grid  •  30 Octombrie 2010, 21:52

A facut cineva o statistica despre cati jucatori a rulat Steaua comparativ cu cluburile care au castigat campionatul? Ca despre antrenori stim... Gigi e un fraier nerabdator, speculat de gasca de lingai si nepoti.

blue_sky
blue_sky  •  30 Octombrie 2010, 13:18

Lacatus esti varza ca antrenor, din cauza ta n-a jucat Kape nici in primul tau mandat si cum ai plecat ai a venit Dorinel, l-a bagat si a inceput sa dea goluri.A gresit grav cu Napoli, dar si-a luat papara si acum trebuie sa-i dai din nou ocazia sa marcheze goluri ca e superatacant.Jiji mai bine il schimbi pe Lacatus si aduci un antrenor adevarat.Vezi ca Dan Petrescu tocmai termina cu rusii si e liber.Mai bine platesti mai mult un antrenor care stie meserie, decat mai putin unuia slab.

dan.sorin
dan.sorin  •  30 Octombrie 2010, 13:14

Daca ati observat, Steaua si Craiova au o problema importanta, ducem mingea foarte usor in atac dar nu are cine sa finalizeze, cine a vazut Steaua-Sportul sau Craiova-Pandurii din cupa stie ce vreau sa spun.Ratam foarte mult pentru ca toata faza se rupe la finalizare,si daca nu joaca Stancu, respectiv Florin Costea nu marcam suficient, deci kapetanos si Bilasco nu se pot integra in jocul combinativ al echipei, din cauza asta am zis sa fie inlocuiti cu Varga si Moraes.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează