FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Latovlevici despre cum suportă faptul că ar putea rata transferul la Saint-Etienne: "Nu mă duc la Palat să mă milogesc!"

Iasmin Latovlevici. FOTO Raed Krishan
Iasmin Latovlevici. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 20:13

Fundaşul se declară un om anormal pentru că "nu m-a afectat deloc faptul că transferul nu s-a făcut" şi adaugă că nu va putea niciodată să meargă în faţa patronului pentru a-l ruga în genunchi să-l lase să plece


Are gulerul ridicat la tricou, te priveşte în ochi atunci cînd dă răspunsurile şi nu evită nici o întrebare. Latovlevici a acceptat ieri un dialog cu GSP în care să explice de ce încă n-a plecat la St. Etienne, deşi francezii îl curtează de aproape două luni şi de ce nici actualul patron, nici fostul manager nu-l aveau la inimă, dar el a continuat să fie cel jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în tricoul Stelei şi în acest sezon.

- Iasmin, eşti tot la Steaua, nu la Saint-Etienne, mai ai aceeaşi tragere de inimă văzînd că transferul în Franţa se îndepărtează?
- Cred că sînt un jucător şi un tip anormal. Foarte serios vorbesc!

- De ce?
- Păi, simt că nu m-a afectat absolut deloc această poveste. Am aceeaşi motivaţie, nu-mi stă deloc mintea la transfer, e clar, e ceva anormal cu mine!

"În fotbal, azi eşti erou, mîine eşti varză călită"

- Ar fi totuşi vorba despre mulţi bani, poate de 5-6 ori mai mult decît ai la Steaua.
- Nu mă gîndesc la bani, eu mă gîndesc doar la familia mea. În plus, mă gîndesc că am realizat atît de multe lucruri bune de cînd am venit la Steaua încît îmi dau seama că trebuie să fiu fericit şi să trăiesc clipa. Am luat un trofeu, Cupa României, am ajuns în Europa, ne-am calificat în primăvară. Simt că putem mai mult.

- Deci dacă nu pleci nu vei fi frustrat?
- Absolut deloc. Sînt liniştit. Dacă va veni cineva într-o zi şi îmi va zice să-mi fac bagajele, e OK, dacă nu, e la fel de OK. Voi da sută la sută în continuare pentru Steaua.

- Te-au deranjat criticile lui Gigi Becali din vara trecută, cînd zicea despre tine că nu joci bine şi că vei ajunge a treia soluţie pe stînga?
- Absolut deloc. Hai să-ţi zic ceva! Astea sînt probleme importante? Aici e fotbal. Azi, joci bine şi eşti considerat zeu, erou, eşti cel mai bun. Mîine, joci slab, eşti făcut varză călită. Ăsta e fotbalul, cine nu-l acceptă aşa cum e are viaţă grea. Eu, în schimb, de fiecare dată cînd mă critică cineva, am o dorinţă nebună de a juca bine şi abia aştept să închid gura contestatarilor. Sînt prea orgolios.

"Mă îngrozesc ce oameni trăiesc în ţara asta"

- Cînd te uiţi la TV şi ajungi pe un canal pe care e în direct Gigi Becali, ce faci: muţi sau rămîi şi îl asculţi?
- Rămîn şi îl ascult. Cu calm, indiferent ce zice, pentru că trăim într-o lume în care oricine e liber să vorbească şi să aibă opinii, nu? Mă mai uit în multe zile şi la comentariile care apar sub materialele de pe diverse site-uri şi, sincer, de prea multe ori mă îngrozesc ce fel de oameni pot trăi în ţara asta! Alteori, din fericire, mai văd şi păreri ale unor oameni care se mai şi pricep la fotbal.

- Te-a surprins că Piţurcă nu te-a chemat la echipa naţională?
- Nimic nu mă surprinde, serios îţi zic. Încerc să trăiesc fiecare clipă.

- Brandan, Pîrvulescu, Lupu...
- Stai liniştit că nu e problemă! Concurenţa e ultimul lucru care mă poate îngrijora. Ea trebuie să fie principalul factor motivator la un jucător. Mă ţine în priză, mă ţine concentrat şi, dacă ar fi să dau un sfat oricărui jucător din lumea asta care se simte frustrat că nu joacă, i-aş zice că vine pentru fiecare momentul în care primeşte o şansă şi atunci trebuie să fii pregătit să o fructifici.

"Anul 2012 perfect? Să nu mă doară nimic!"

- Apropo de asta, ce ai mai învăţat în aceste aproape 20 de luni de cînd eşti la Steaua?
- Am învăţat ceva foarte de preţ şi anume să-mi trăiesc viaţa aşa cum e. S-o iau şi cu bune, şi cu rele. Ca să mă întorc la discuţia despre transfer, aş putea şi eu să mă duc la Palat şi, odată ajuns acolo, să mă mă pun în genunchi şi să încep să mă milogesc să fiu lăsat să mă transfer. Nu, asta nu voi face!

- Da, dar alţii au făcut-o pentru că se gîndeau că vor cîştiga mai mulţi bani.
- Da. Banii vin şi se duc, însă indiferent cît mi-aş dori şi eu, şi e normal să fie aşa, să cîştig cît mai bine, nu vreau să înnebunesc din cauza banilor şi nici să ajung în alte ipostaze. Vreau să rămîn eu, cu picioarele pe pămînt!

- Spune-mi cum ar arăta anul 2012 perfect pentru tine.
- Să nu mă doară nimic pentru că dacă mi se va îndeplini această dorinţă, atunci voi putea în continuare să fac ceea ce îmi place, să joc fotbal.

"Am ieşit într-un mod prostesc din Cupa României, astfel că pentru un nume mare ca Steaua e important să avem ca obiectiv ambele competiţii în care am mai rămas"
Iasmin Latovlevici

"Cum mi-aş dori să-şi aducă aminte oamenii de mine peste mulţi ani, după ce mă las de fotbal? Că a existat un jucător simplu şi un om la fel pe nume Iasmin Latovlevici"
Iasmin Latovlevici

"Eu ştiu ce vorbesc cînd spun că pe Ghencea atmosfera e teribilă. Am jucat cîteva meciuri acolo ca adversar al Stelei, am simţit o presiune teribilă din partea suporterilor. Dacă revenim, şansele să luăm campionatul vor fi mai mari"
Iasmin Latovlevici

"Din campionatele de afară îmi plac mai mulţi fundaşi stînga, dar cel mai mult Marcelo, Evra, Coentrao şi Ekotto"
Iasmin Latovlevici


Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”
Campionate
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (19)
simohayha
simohayha  •  28 Ianuarie 2012, 00:01
Postat de bombon pe 27 Ianuarie 2012, 09:29

"Steaua nu cîştigă nimic de 7 ani şi tot timpul cînd deschid un ziar sau televizorul văd numai Steaua, Steaua, Steaua. De 7 ani spun că ei cîştigă, că ei sînt cei mai buni şi asta nu e adevărat şi mă deranjează. Dar n-am nimic cu Steaua. Am mai mult cu Dinamo, cu Oţelul, că ei au cîştigat, nu am nimic cu cei care nu cîştigă." (Cadu)

Da' sigur măi, Măciucă, ai infipt zambila in branza cu o duritate inimaginabilă!...

liviuemil
liviuemil  •  27 Ianuarie 2012, 15:59

Daca e sa-l ia francezii o sa o faca dupa al doilea meci, in ultima zi de transferuri!!

tostao
tostao  •  27 Ianuarie 2012, 10:23

ca om imi place,ca fundas,nu!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează