FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Laurenţiu Reghecampf continuă contrele cu antrenorul lui Dinamo: "O să-i trimit lui Andone un dicţionar româno-român"

Laurențiu Reghecampf
trebuie să recupereze
șase puncte față de
Bistrița pentru a
salva Craiova de la
retrogradare
Foto: Darius Mitrache
Laurențiu Reghecampf trebuie să recupereze șase puncte față de Bistrița pentru a salva Craiova de la retrogradare Foto: Darius Mitrache

Articol de , - Publicat sambata, 30 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2011 20:35

Tehnicianul Craiovei admite că ar putea miza în finalul sezonului pe fraţii Costea, reprimiţi ieri la antrenamentele oltenilor. Şi spune că e dispus să continue pe banca Universităţii chiar dacă echipa retrogradează

Îmbrăcat într-un trening galben, cu însemnele Craiovei, Laurenţiu Reghecampf coboară din maşina unui prieten cu aerul unui tip care controlează mapamondul numai din priviri. Ochelarii de soare îi ascund privirea ageră, iar formele uşor rotunde nu mai amintesc nimic despre fostul internaţional. Acela care cîştiga două campionate şi două Cupe ale României cu Steaua, dar, în egală măsură, şi acela care făcea un meci catastrofal contra Danemarcei, 2-5 în 2003, pe nisipul de pe vechiul "Lia Manoliu". Reghe vorbeşte deschis acum despre situaţia critică a Craiovei şi nu se sfieşte să apeleze în continuare la verbe tăioase, din cauza cărora şi-a creat mulţi inamici.

- Reghe, explicăm un pic la început care e situaţia fraţilor Costea, reveniţi la echipă pentru finalul de campionat?
- Ce-ar fi de explicat? Atîta vreme cît au un comportament de fotbalişti, n-am nici o problemă cu vreunul dintre ei. Sigur, un jucător poate fi nemulţumit că nu e titular într-un meci, chiar e explicabil şi normal, dar important e să nu afecteze atmosfera.

- Mihai redevine titular cu Urziceniul?
- Dacă urmează programul normal al echipei, de ce nu? Eu chiar nu l-am înţeles de ce a plecat. E un fotbalist foarte bun şi încă mai poate ajuta Craiova.

"Fanii te apreciază dacă lupţi şi dai goluri"

- Îşi va asuma eventuala reapariţie pe "Central" după ce a făcut pasul către Steaua?
- Trebuie! Eu sînt sigur că, în cazul în care Mihai va juca, publicul nu va avea nimic împotriva lui dacă-şi face meseria cum trebuie. Ia să dea două goluri, să se lupte pentru echipă pe gazon, să arate devotament şi atunci fanii îl vor aprecia! Iar lucrul ăsta e valabil pentru oricare jucător al Craiovei, nu numai pentru Mihai sau Florin Costea.

- Mai e timp pentru salvarea de la retrogradare?
- Se menţine diferenţa de şase puncte faţă de Bistriţa, cu care ne batem direct pentru a scăpa de liga secundă. Avem şi meciul direct în penultima etapă, în deplasare, dar pînă atunci trebuie să învingem întîi Urziceniul, în Bănie, şi să sperăm că Gloria va mai pierde puncte. Are, de exemplu, o misiune grea cu Mediaşul, un meci între Pădureanu şi Horoba, care se certaseră la un moment dat, s-au împăcat, dar va fi la mijloc şi o chestie de ambiţie, fiecare va dori să cîştige.

"Nemţii şi-au cerut scuze pentru povestea cu pariurile"

- Sînt două echipe cu momente ciudate în ultima vreme: Bistriţa pierde bizar în Cupă cu Dinamo, Mediaşul la fel la Vaslui, după care face un meci teribil la Galaţi.
- Hai să lămurim şi chestiunile astea, fiindcă înţeleg unde bateţi! Despre meciul Bistriţa - Dinamo am spus doar atît: îmi pare rău că Gloria nu-şi doreşte să cîştige Cupa, care e un trofeu important şi e păcat să nu visezi la el cînd eşti foarte aproape de finală. Dar e politica de club, fiecare gestionează sezonul cum crede de cuviinţă. Iar pe cei de la Dinamo chiar i-am lăudat şi eram convins că nu-şi vor permite să cedeze Bistriţei meciul de acasă. Şi, brusc, mă trezesc că sînt făcut nesimţit de Andone, care-mi solicită să-mi şi cer scuze! Pentru ce? Că n-a priceput ce-am spus? Că i s-a pus, probabil, o întrebare cu un citat de la mine scos dintr-un context? O să-i trimit un dicţionar româno-român ca să înţeleagă corect!

- Dar vechea poveste cu implicarea ta în scandalul pariurilor din Germania a înţeles-o corect?
- Habar n-are despre ce vorbeşte! Eu am mai jucat cinci sezoane în Germania după ce a apărut numele meu în acel dosar. A fost o eroare, mi se imputa că aş fi fost implicat într-un meci de liga a treia, Chemnitz - Paderborn, două echipe cu care n-am avut de-a face niciodată. De altfel, liga germană mi-a şi trimis atunci un mail, în care şi-a cerut scuze pentru confuziile legate de mine. O să încerc să-l traduc şi să i-l trimit şi lui Andone, dar nu-mi dau seama acum dacă ştie să folosească poşta electronică.

"Aş antrena Craiova şi în «C»"

- Eşti ironic, Reghe! Cu Hizo te-ai împăcat după contrele de la partida cu Vasluiul?
- Nu-mi permit să-l jignesc pe Hizo, nici pe Ando. Sînt un antrenor tînăr şi vreau să realizez ceva în carieră prin muncă şi fotbal, nu prin scandaluri şi polemici. Am şi vorbit cu nea Vio, căruia i-am explicat că nu am nimic cu dînsul, dar am şi eu dreptul să-mi spun o părere despre joc. Iar aceea a fost că am avut ghinion, ne-am dat şi un autogol, dar, cu toate astea, nu pierdeam niciodată la Vaslui dacă nu exista un arbitraj favorabil gazdelor.

- Mai rămîi la Universitatea dacă retrogradează?
- N-ar fi o problemă să continuu. Dacă se doreşte un proiect profesionist, merg c u Craiova şi-n Divizia C, la nevoie. E o echipă care nu va muri niciodată, cu o istorie extraordinară. Sînt dispus să încep de oriunde, mai ales că în zona Olteniei se găsesc mulţi fotbalişti talentaţi, care, cu sacrificiu, pregătire şi seriozitate, pot forma din nou la Universitatea un grup dornic să atace performanţa.


2010 e anul în care, tot cu Reghecampf pe bancă, U Craiova s-a salvat in extremis de la retrogradare, locul 13; singurul sezon din istorie petrecut de olteni în liga secundă a fost 2005-2006

Fraţii Costea reprimiţi la echipă!
Surpriză ieri dimineaţă în Bănie, prezentată în premieră pe gsp.ro: fraţii Costea au revenit la antrenamentele Universităţii! Florin fusese exclus din lot după ce a plecat de pe bancă în minutul 75 al meciului cu FC Braşov, iar Mihai ajunsese să se pregătească în Ghencea, fiind vîndut Stelei, din vară, cu două luni înainte de a-şi termina contractul cu alb-albaştrii. Cei doi s-au pregătit cu secundul Sandu Tăbîrcă pe unul dintre terenurile de antrenament de lîngă stadion, unde au făcut exerciţii fizice, dar au lucrat şi cu mingea. După circa un ceas, au plecat la cantonament cu maşina proprie, un Mercedes alb, intersectîndu-se pe drum şi cu antrenorul Reghecampf, cu care au purtat apoi o discuţie lămuritoare. Drumul spre reintegrarea în lot s-a deschis, cu obiectiv final evitarea retrogradării.


U Craiova (26 p): Urziceni (a), Oţelul (d), Dinamo (a), Bistriţa (d), Mediaş (a)
Bistriţa (32 p): Steaua (d), Mediaş (a), CFR (d), U Craiova (a), Brăneşti (d)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
ultras_gicu
ultras_gicu  •  01 Mai 2011, 10:18

nea ando trimite-i o revista porno cu ana maria si cu tot lotul nationalei :))

jumega
jumega  •  01 Mai 2011, 02:29

daca va nimeriti in dorobanti cand face piata cu paparuda va pishaatzi pe voi de ras. mai are de mataranga sa-i puna sacosa si ea e o doamna cu poseta, zici ca e valetul :))))

mircea_deca
mircea_deca  •  30 Aprilie 2011, 11:07

bai nepunilor..........pai andone e praf de mult..........si pulbere........ totul de la beutura............dati-l afara cainisori .........ca va face sa scheunati............

Vezi toate comentariile (14)
Comentează