FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Levy a transmis un avertisment dur oamenilor din conducere: "La primul telefon dat pe bancă, plec!"

Ronny Levy a rezistat 12 săptămîni pe banca Stelei
Ronny Levy a rezistat 12 săptămîni pe banca Stelei

Articol de - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 septembrie 2011 22:08

Israelianul a fost deranjat de faptul că Marius Ianuli "Mache" a fost contactat în timpul meciurilor pentru a i se ordona anumite schimbări şi a anunţat că nu acceptă asemenea imixtiuni


Ronny Levy pune piciorul în prag! Nu mai vrea ca patronul şi nimeni altcineva să dea telefoane pe bancă în timpul jocurilor pentru a-i spune ce jucător să introducă sau ce fotbalist să scoată din teren.

"Am bani mulţi, nu accept să-mi terfelesc numele"
"Din acest moment, dacă aşa ceva se va întîmpla, eu nu voi mai fi antrenorul Stelei. La primul telefon care se va da pe bancă, voi pleca" a fost anunţul ferm pe care Levy l-a făcut în faţa colaboratorilor săi în urmă cu ceva săptămîni, anunţ care a ajuns şi la urechile celor din conducere. "Eu nu-mi terfelesc imaginea acceptînd asemenea lucruri, pentru că pot foarte bine să stau acasă, în Israel. Am şi o situaţie financiară foarte bună, deci eu nu mă fac de rîs ca să cîştig bani aici", şi-a argumentat israelianul decizia.

"Faceţi ce vreţi, să nu ajungă la mine nici un ordin!"
Levy le-a sugerat celor de pe bancă şi ce să facă dacă Gigi Becali va apela la ei pentru a-i transmite ceva: "Puteţi vorbi cu patronul, nu mă interesează ce faceţi, dar să nu ajungă la mine mesajele lui! E treaba voastră cum driblaţi momentul, nu mă implicaţi pe mine!".
Imediat au urmat trei momente tragico-amuzante tocmai pentru că unii dintre primii colaboratori ai săi au fost "contactaţi" de Gigi pentru a-i transmite lui Levy nişte "sarcini de joc":

1. MM a evitat să-i spună că Gigi îl vrea titular pe Prepeliţă
Înaintea partidei Astra - Steaua, Becali i-a transmis lui MM să-i spună lui Levy că îl vrea pe Prepeliţă titular. Managerul s-a mărginit doar să-l întrebe pe antrenor: "Joci cu Prepeliţă?". Levy i-a răspuns simplu "Nu", după care MM n-a mai adăugat nimic, iar Prepeliţă a fost doar rezervă.

2. Mache a transmis ordinul lui Caramarin, nu lui Levy
Unul dintre oamenii care au stat pe bancă au dezvăluit că Marius Ianuli nici n-a îndrăznit, acum două-trei jocuri, să-i transmită lui Levy ceea ce îi spusese Gigi la telefon în timpul unui meci. Mache l-a anunţat doar pe Gabriel Caramarin, secundul israelianului, de faptul că Gigi vrea un anumit jucător, nu însă şi pe Levy.

3. Lui MM îi era teamă să-i răspundă la telefon lui Gigi
La meciul Steaua - FCM Tg. Mureş 2-0, MM a stat pe bancă şi a fost sunat din cînd în cînd de Gigi Becali, care, fiind la nunta lui Borcea, dorea să afle cît e scorul. La un moment dat, Levy l-a văzut pe MM cu telefonul la ureche şi a început să gesticuleze, iar MM a tot evitat să-i mai răspundă patronului pînă la final tocmai pentru a nu provoca o criză de nervi a israelianului.


"Ştiu că Levy nu a venit şi nici nu stă la Steaua pentru bani, mi-a zis cineva că el are mulţi bani şi are şi o altă sursă importantă de venit în Israel"
Gigi Becali, patron Steaua

"Am rezistat deja 3 luni ca antrenor al Stelei, aştept o primă din partea lui Gigi Becali"
Ronny Levy, antrenor Steaua

CE FĂCEAU CEILALŢI ANTRENORI
Cine nu s-a supus
1. Piţurcă
Nu numai că Gigi Becali nu îndrăznea să-i ceară anumite lucruri privind primul "11" sau schimbări pe parcursul meciului, dar toţi jucătorii care veneau şi plecau erau decişi exclusiv de Piţi.
2. Hagi
Gigi i-a solicitat ca Rădoi să evolueze fundaş, însă el l-a folosit ca mijlocaş. A acceptat o singură dată să facă o schimbare cerută din lojă de Becali prin intermediul telefonului, după care a demisionat.
3. Ili Dumitrescu
A refuzat să joace cu Brandan în banda stîngă, aşa cum îi solicitase patronul, şi l-a folosit tot mijlocaş central.

Cine se supunea
1. Lăcătuş
Chiar Gigi Becali dezvăluia înaintea meciurilor schimbările care se vor produce în primul "11", iar modul în care arăta echipa confirma imixtiunea patronului.
2. Stoichiţă
A rezistat 10 luni pe banca Stelei, venind imediat după demiterea lui Bergodi. Asculta şi executa aproape toate dorinţele şi ordinele patronului.
3. Pedrazzini
Rămîne celebru episodul de dinaintea unui meci UTA - Steaua. Înainte ca echipa să plece din Ghencea la aeroport, Gigi Becali s-a urcat în autocar şi i-a dat lui Pedrazzini o foaie de hîrtie pe care erau trecuţi cei 11 care trebuie să joace.

Pe cine a depăşit Levy în topul durabilităţii la Steaua
Tehnicianul israelian are deja cu ce să se mîndrească, în ciuda faptului că n-a cîştigat nici un trofeu. A bifat a 12-a săptămînă ca antrenor al Stelei, performanţă cu care se află peste nu mai puţin de 7 alţi "principali" pe care roş-albaştrii i-au avut în ultimii 6-7 ani.

Antrenor Cît a rezistat la Steaua
R. Levy 12 săptămîni
Cr. Bergodi 12 săptămîni
S. Cîrţu 8 săptămîni
Piţurcă 7 săptămîni
I. Dumitrescu 6 săptămîni
D. Munteanu 6 săptămîni
M. Pedrazzini 5 săptămîni
E. Iordănescu 1 săptămînă

Ce a făcut Levy pînă acum la Steaua
- a jucat 8 meciuri: 4 victorii, două egaluri, două înfrîngeri
- cu el pe bancă, Steaua are o medie de 1,62 goluri marcate pe meci, 13 goluri în 8 jocuri
- a calificat echipa în grupele Europa League
- a ratat primul trofeu al sezonului, Supercupa României, 0-1 cu Oţelul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
ronaldo666
ronaldo666  •  07 Septembrie 2011, 12:52

respect levy

badeadorian
badeadorian  •  07 Septembrie 2011, 11:07

Daca esti om de cuvant inseamna ca mai stai maxim 2 etape .... Mie unul imi pari un antrenor bun .

alpin
alpin  •  07 Septembrie 2011, 11:02

Levy are deja biletul in buzunar! Stie ca ciobby nu gandeste si va da telefoane. Chiar si numai pentru a-i tine mana ocupata lui Mache - simbolul Stelei!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează