FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Levy e copia lui Răzvan Lucescu: apropiat de jucători, dar controlează tot

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2011 23:11

Ronny aşază cu mîna lui pînă şi materialele pentru antrenament, nu e genul care să delege responsabilităţi. La fel ca Răzvan, e obsedat de posesie: steliştii schimbă, în medie, 1.500 de pase la un antrenament


Trei zile la Bad Gastein. Şase antrenamente. Ronny Levy a produs deja primele impresii despre stilul lui, despre ce are de gînd cu Steaua. Se poate intui deja cum va arăta echipa cu israelianul pe bancă în sezonul următor.

Antrenorul pentru care Mihai Stoica a garantat în faţa lui Gigi Becali e diferit de toţi cei care au pregătit Steaua în trecutul apropiat. Nu e zbir ca Piţurcă, nici distant ca Lăcătuş. Spre deosebire de Stoichiţă, îşi cunoaşte deja jucătorii după nume, chiar dacă e străin. :)
Pe Levy, modul de lucru îl apropie mai mult de Răzvan Lucescu. Felul în care se comportă pe teren, exerciţiile pe care le lucrează la antrenamente şi imaginea pe care o are despre jocul echipei lui sînt aproape identice cu cele ale antrenorului de la rivala Rapid.

Vrea să facă el tot
Ronny face fiecare antrenament. Asta înseamnă că apare pe teren şi, cît timp preparatorii fizici conduc încălzirea, inspectează felul în care sînt aşezate mingile şi restul echipamentelor. Dacă i se pare că ceva nu e la locul potrivit, se ocupă personal să mute respectivul obiect în poziţiile pe care le vrea el. Michele Bon face doar încălzirea. Cu Lăcătuş, italianul conducea aproape integral unele antrenamente. În următoarea oră, cît durează şedinţa, israelianul e implicat direct. Hotărăşte exerciţiile şi veghează ca ele să fie executate întocmai. Ca să se facă înţeles mai bine, renunţă treptat la indicaţiile în engleză în favoarea cuvintelor româneşti. "Aşa, pasează!", "Repede!", "Aproape!", "Bravo!" şi "Uşor!", atunci cînd fotbaliştii uită că e doar un antrenament, nu un meci oficial, şi riscă să se accidenteze între ei.

Mii de pase!
Şi felul în care vor juca roş-albaştrii în sezonul următor e de aşteptat să fie asemănător Rapidului lui Răzvan Lucescu. Rapidului din sezonul 2005-2006, care cîştiga posesia în faţa oricui, chiar şi atunci cînd pierdea. Levy face acelaşi lucru pe care-l făcea Lucescu, adică antrenamente în care, în afara încălzirii, jucătorii pasează. Pasează cîte o oră întreagă! În medie, oamenii care compun lotul din Austria schimbă 1.500 de pase la fiecare antrenament! O şedinţă de pregătire durează 80 de minute.

Nu-i stresează pe jucători
Levy se aseamănă cu Răzvan şi la atitudinea pe care o are faţă de propriii fotbalişti. Piţurcă le confisca laptopurile, avea grijă ca toată lumea să doarmă la 23:00, îi trezea la 6:00 dimineaţa pentru primul antrenament. Programul israelianului e mult mai lejer. "Mi se pare şi mie diferit de antrenorii pe care i-am mai avut. Ne face să fim relaxaţi", simte Martinovici. Primul antrenament e la 10:30 şi mai urmează încă unul seara. Cum mingea e prezentă pe teren în aproape 90 la sută din timp, jucătorii nu simt că sînt chinuiţi.

Amîndoi dependenţi de manager
Levy şi Răzvan Lucescu mai au un lucru în comun. Românul a avut performanţele cele mai bune cînd a lucrat cu Dinu Gheorghe. Cariera lui, cu rezultate excelente la Rapid, bune la Braşov şi cu un eşec la "naţională", îl indică drept dependent de "Vamă". Levy are aceeaşi relaţie cu Mihai Stoica. Managerul l-a adus în România la Urziceni, acum l-a propus la Steaua şi e mai apropiat de el decît de oricare antrenor pe care l-a avut de cînd s-a întors în Ghencea.

Uimiţi că "ştie bine cu mingea"
Levy a cîştigat respectul jucătorilor arătîndu-le că şi el a fost fotbalist bun. Loveşte bine mingea, jonglează uneori pe teren. Încă arată ca un fotbalist activ, slab, înalt şi cu gambele proeminente. Arsene Wenger zicea că "trebuie să-mi menţin condiţia fizică apropiată de a jucătorilor mei, ca să pot pătrunde în mintea lor". Levy e în regulă din punctul ăsta de vedere. Nu s-a schimbat mult faţă de vremea în care era mijlocaş defensiv în "naţionala" Israelului.

Bulgarii ştiu: Moraes vine la Steaua!
Telenovela Junior Moraes continuă. Jucătorul a semnat cu ŢSKA, însă mai mult ca sigur el va ajunge în Ghencea după ce litigiul dintre fotbalist, Gloria Bistriţa şi Metalurg Doneţk va fi soluţionat. "Cei din conducerea lui ŢSKA vor să facă un serviciu impresarului Ioan Becali. Chiar dacă a semnat cu echipa din Sofia, toată lumea de la club ştie că acest pas este unul de complezenţă, iar fotbalistul va ajunge de fapt la Steaua!", a spus pentru GSP un jurnalist bulgar.

S-a amînat judecarea evacuării
Ieri a avut loc, la Tribunalul Bucureşti, un nou termen în procesul intentat de Ministerul Apărării împotriva echipei din Ghencea. MApN-ul a depus la dosar o cerere prin care solicită evacuarea Stelei din Ghencea din cauza restanţelor pe care clubul le are la plata chiriei. Tribunalul a amînat judecarea cererii de evacuare a roş-albaştrilor pînă în luna septembrie.

Achiziţiile debutează joi
Roş-albaştrii vor disputa joi, de la 18:30, primul meci de pregătire din turneul din Austria. Roş-albaştrii vor întîlni campioana Georgiei, Zestafoni, iar meciul va fi transmis în direct de DigiSport şi liveTEXT pe GSP.ro. La Steaua vor debuta şi noile achiziţii: G. Matei, Tatu, Rusescu, Mihai Costea, Băjenaru şi Dorinel Popa. Următoarele meciuri de pregătire din primul stagiu austriac sînt cu Eintracht (25 iunie) şi Fortuna Dusseldorf (28 iunie).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
steaua.gsp
steaua.gsp  •  21 Iunie 2011, 11:51
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

voi ati inghitit deja...

iwindr
iwindr  •  21 Iunie 2011, 11:09

Levy azi face dus, levy mananca, levy merge la baie, levi se schimba, levy este indecis, levy .....

aethist
aethist  •  21 Iunie 2011, 10:45

Abia astept amicalul :X

Vezi toate comentariile (20)
Comentează