FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Levy vrea jucător de Mondiale! » Tshabalala din nou în vizorul Stelei

Siphiwe Tshabalala a mai fost în atenţia Stelei şi în vara lui 2010
Siphiwe Tshabalala a mai fost în atenţia Stelei şi în vara lui 2010

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 20:35

Chiar dacă Gigi Becali a anunţat că Steaua va mai face doar două transferuri după venirea lui Andrei Prepeliţă, Ronny Levy încă e în căutare de întăriri.

Levy vrea doar nume
Sub conducerea lui Levy, ”roş-albaştrii” renunţă la Dănănae şi Curelea şi îşi îndreaptă atenţia spre jucători consacraţi, pe placul tehnicianului din Israel. Al doilea obiectiv după Ben Shushan este Siphiwe Tshabalala. Sud-africanul care a lăsat o bună impresie la Campionatul Mondial de anul trecut este din nou în vizorul Stelei.

Impresarul său a respins posibilitatea unui transfer la Nottingham Forest, echipa alături de care s-a pregătit în iarnă. ”Tshabalala are două oferte, dar nici una nu este din Anglia”, a anunţat acesta, conform sport365.fr. Presa internaţională anunţă Steaua ca fiind unul dintre cele două cluburi interesate de mijlocaşul lui Kaiser Chiefs.

Vedetă în Africa
Internaţionalul sud-african a mai fost dorit în Ghencea şi în vara trecută, imediat după Campionatul Mondial, unde a şi marcat primul gol al turneului (Click AICI pentru a vedea golul!). Tshaba a impresionat atunci prin viteză şi prin forţa şutului său. Tehnicienii cu care a lucrat îl caracterizează ca un jucător de impact, o forţă în ofensivă şi un excelent pasator.

Un român l-a descoperit
Ascensiunea fotbalistului african a început încă de la 20 de ani, atunci cînd a fost ochit de Ted Dumitru şi selecţionat în naţionala "Bafana Bafana". Consacrarea sa a venit ceva mai tîrziu, la Mondial de anul trecut. "România este un loc ideal pentru Tshabalala, fotbalul de acolo i se potriveşte perfect. Se joacă şi foarte tehnic, nu numai rapid şi fizic. Depinde doar de el să ajungă acolo", spunea anul trecut Ted Dumitru.

După experienţa de la Mondial, mijlocaşul a fost dorit atît de Steaua, cît şi de două echipe importante din Franţa: Lille şi PSG.

Siphiwe Tshabalala
- mijlocaş stînga
- 26 ani
- cotat la 1.000.000€
La naţională (Africa de Sud):
- 57 selecţii / 7 goluri
La club (Kaiser Chiefs)
- 09/10 26 meciuri / 6 goluri
- 10/11 18 meciuri / 7 goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
razyleonardo
razyleonardo  •  16 Iunie 2011, 21:22

este un juc bun

suporter_inflacarat
suporter_inflacarat  •  15 Iunie 2011, 10:27

Mai bine balabala asta decat melteanu de Tanase. care alearga cu pasi mari pe urmele lui Lovin, cel plecat intr+un cor de fluieraturi si injuraturi de mama din Ghencea. E valabil si pt Banel, desi acesta s+a cam scos in ultimele doua trei meciuri. Salvati-i pe astia doi, dle Stoica, gasiti+le o echipa.

jocker007
jocker007  •  15 Iunie 2011, 09:43

Stiti ce o sa fie bun la asta? O sa fie imun la fluieraturile si huiduielile suporterilor pentru ca s-a antrenat cu vuvuzela. C. mondial s-a terminat acum un an, daca era un jucator bun l-ar fi transferat deja o echipa mare sau de valoare medie. Asta e un fel de Ze Kalanga (nu mai stiu exact cum se numeste) dar deh cu asa patron si manager, asa jucatori si loc in clasament.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează