FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

EXCLUSIV Soluție din Liga 1 pentru atacul lui Mirel Rădoi: „E normal să mă gândesc la națională”

La 31 de ani, Liviu Antal, atacantul celor de la UTA, mai visează să îmbrace tricoul României, pentru care a jucat doar 6 minute, într-un amical cu Paraguay din 2011.
La 31 de ani, Liviu Antal, atacantul celor de la UTA, mai visează să îmbrace tricoul României, pentru care a jucat doar 6 minute, într-un amical cu Paraguay din 2011.

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2021 18:13 / Actualizat marti, 02 martie 2021 18:36

La 31 de ani, Liviu Antal, atacantul celor de la UTA, mai visează să îmbrace tricoul României, pentru care a jucat doar 6 minute, într-un amical cu Paraguay din 2011.

  • Liviu Antal conduce un top inedit în acest sezon. A marcat cele mai rapide două goluri din Liga 1. Recordul e deținut de reușita din secunda 27 a victoriei cu Clinceni, scor 3-0.

- Felicitări, Liviu, încă un gol în primul minut, te specializezi pe astfel de momente! 
- Ha, ha, ha! Nu contează când marchezi, important este să o faci. Și mai important decât atât e să câștigăm. Ne bucurăm că am obținut 3 puncte cu Gaz Metan, asta e cel mai important când se fluieră de final, să ai un gol mai mult decât adversarul.

Liviu Antal și secretul succesului de la Arad

- Ce te mulțumește mai mult acum? 
- Pe lângă gol, mă mai bucură faptul că stau din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic și răspund prezent când se apelează la mine. Știu că așteptările sunt mari de la mine și pe undeva e normal să fie așa, doar că vin după o perioadă mai puțin norocoasă. Nu jucasem de ceva timp după plecarea din Lituania, iar ritmul jocurilor din Liga 1 a fost foarte ridicat. Nu am avut parte de o perioadă de pregătire, dar lucrurile încep să intre pe făgașul normal.

- Vă apropiați de play-off, sperați la asta? 
- Nu ne gândim, vrem să rămânem în prima ligă! Vedem meci de meci ce vom face, până la urmă obiectivul nostru e să ne salvăm de la retrogradare. Ce vine în plus e bonus.

- Care crezi că e cheia succesului la Arad?
- Laszlo Balint lucrează bine cu noi, dar nu poate face minuni, trebuie parcurse niște etape. Victoria cu Gaz e foarte importantă, ne dă încrederea să muncim și mai mult și mai bine și să abordăm la victorie și meciurile ce urmează, indiferent de adversari.

Liviu Antal: „N-am mai vrut să joc în România!”

- Ai fost campion cu Zalgiris, care titlu a fost mai greu de obținut? 
- Stop! Nu există grad de comparație. Clar, cel din România! Și a fost și mai frumos pentru că la Oțelul a fost primul. Plus că a urmat o participare directă în grupele Champions League. Nu pot spune că cel din Lituania a fost ușor de câștigat, timp de 3 ani am tot tras să-l obțin. Îmi lipsea titlul, aveam Cupa, Supercupa, titlul de golgeter.

- Cum e nivelul de acolo față de cel de aici? 
- Mai scăzut, plus că fotbalul suferă la nivel de infrastructură. Țara este setată pe baschet. Dovadă stau și performanțele pe care le au în această disciplină.

Da, după perioadele din Turcia și Israel n-am mai vrut să joc în România. Mi-a plăcut mult cât am fost de respectat, cum s-au comportat cei de acolo cu mine. Acum văd că s-au mai schimbat lucrurile în țară, s-au construit și se mai fac stadioane, ceea ce e un lucru important. De aceea am și ales UTA, un club mare, cu o istorie bogată. Mă bucur că fac parte din acest proiect.
- Liviu Antal, atacant UTA

- Vorbeai despre pandemia ce nu ne dă pace...
 - Mi-a fost teamă pentru că ajungi să te gândești la familie, la apropiați. Eu am avut COVID, au fost multe cazuri la echipă, însă cred că atât timp cât încerci să respecți regulile, porți masca, e o situație ce poate fi controlată într-o oarecare măsură. Cred că toți vom ajunge să avem acest virus. Important e să avem forme ușoare.

Liviu Antal: „E normal să mă gândesc la echipa națională"

- Ce-ai schimba tu la fotbalul românesc dacă ai fi președintele Federației? 
- Pfai, grea întrebare... Mai lasă-mă să joc fotbal, nu mă pune deja în funcții de conducere. Ha, ha, ha!

- Naționala, subiect închis?  
- Corect este ca oricare jucător, cât timp e încă în activitate, să lase ușa deschisă. E normal să mă gândesc și eu.

- Te-ai simțit nedreptățit vreodată în ultimii ani? 
- Dau doar un exemplu. Am fost golgeterul campionatului, 23 de goluri, alte 4 în cupele europene, 5 în Cupa Lituaniei. România întâlnea Lituania la Vilnius, pe terenul unde juca și Zalgiris. Știam stilul lor de joc, poate că atunci puteam fi chemat și eu. M-am gândit mult la asta. Oare de ce n-am fost chemat și eu contra Lituaniei? Asta e, fiecare antrenor are strategia lui, gândirea proprie și așa s-a gândit atunci.

15 goluria înscris Antal în sezonul 2013-2014, când a fost golgeterul Ligii 1

E un moment delicat pentru Dinamo. Cred că orice om din fotbalul românesc îi dorește binele. E un club prea mare, de tradiție, cu mulți suporteri în spate. Ar fi păcat să se întâmple ceva rău cu ei
- Liviu Antal, atacant UTA

VIDEO. Marele regret al lui Liviu Antal

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV VIDEO A fost coleg la națională cu Depay și este tentat de FCSB sau Dinamo: „Ar fi o provocare”

LPF a anunțat echipa etapei cu numărul 25! O singură echipă dă 3 jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gintonic
gintonic  •  03 Martie 2021, 10:52

Da mai Antal, ai punctat f. coRECT! Toti ii vrem binele lui dinamo, toti stelistii, fcsb-istii, rapidistii, craiovenii, timisorenii, ploiestenii, moldovenii...ABSOLUT TOTI, ii dorim... "Doar De Bine" lui dinamo !! ;)

publicer
publicer  •  03 Martie 2021, 02:46

Cind face Radoi echipa o sa scrie Antal im mijloc pe o coala de A4 si abia apoi va completa cu celelalte nume))) te a zapacit "sucesul" si pe tine

gogoas
gogoas  •  02 Martie 2021, 19:45

Un pusti de viitor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează