FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Lucas Garcia: "Dumnezeu m-a adus în România, El mă poate duce şi la Steaua!"

În primele 9 etape, Lucas Garcia are un gol şi o pasă decisivă, dar a şi lipsit în două meciuri din cauza accidentărilor Foto: Alex Nicodim
În primele 9 etape, Lucas Garcia are un gol şi o pasă decisivă, dar a şi lipsit în două meciuri din cauza accidentărilor Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 23:10

Argentinianul-minune al Ceahlăului, mijlocaşul ofensiv Lucas Garcia (23 de ani), e pe gustul lui Gigi Becali: în fiecare frază invocă Divinitatea


- Lucas, după mai multe jocuri bune, a venit şi primul gol în Liga 1, o superexecuţie în remiza de la Braşov...
- Aşa este, sînt foarte fericit că am marcat şi am reuşit să-mi ajut echipa. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru această reuşită! Mi-am dorit enorm să şi înscriu, sper să urmeze multe alte goluri.

- Suporterii în Piatra-Neamţ spun că îl au în echipă pe noul Messi. Ce spui de asta?
- Sînt mîndru, cum altfel aş putea fi?! Aspectul fizic mă aseamănă cu Lionel, însă el şi Maradona sînt unici. Ei sînt cei mai buni fotbalişti din toate timpurile, eu sînt doar un jucător obişnuit, căruia îi place să dribleze şi să facă lumea fericită.

- Ai aflat că Steaua e interesată de tine?
- Eu mereu mă las în mîinile lui Dumnezeu, El este Cel care îmi călăuzeşte viaţa şi cariera. El m-a adus în România într-un moment în care nu speram să joc în Europa, tot El mă poate duce şi la o formaţie cu care să merg în Liga Campionilor. Ăsta e visul meu cel mai mare, să fiu pe acelaşi teren cu Messi, cu Rooney, cu Ribery şi cu toate celelalte staruri mondiale! La Ceahlăul mă simt însă extraordinar. Dacă voi juca bine, probabil că voi avea şansa să evoluez şi la un club mai puternic, inclusiv la Steaua, de ce nu?!

"Ca la mama acasă"

- Cum te-ai adaptat la noi în ţară?
- Am noroc cu cei de la Piatra, care mă tratează exemplar. M-au ajutat să mă adaptez foarte rapid. Îmi plac la nebunie atît oraşul, cît şi coechipierii! Mi-am făcut şi cîţiva prieteni, în special Matheus şi Monroy, cu care vorbesc aceeaşi limbă. Românii sînt şi ei fantastici, dar îmi e puţin dificil să comunic cu ei, însă sînt persoane bune, foarte de treabă!

- Ce îţi place cel mai mult la România?
- Aveţi o ţară splendidă, lumea este respectuoasă... Şi mîncarea voastră tradiţională e OK, se aseamănă mult cu cea argentiniană. Pot spune că aici mănînc precum la mama acasă.

- Aproape fiecare frază de-a ta face o referire la Dumnezeu, eşti o persoană religioasă?
- Da, absolut! Tot ce am realizat am făcut cu ajutorul lui Dumnezeu! Îi sînt recunoscător şi ştiu că are planuri mari cu mine. Va alege ceea ce e mai bun pentru mine, atît în carieră, cît şi în viaţă. Dumnezeu şi familia sînt cele mai importante lucruri din viaţă!

- Nu ştiu dacă ştii, dar la acest capitol tu şi patronul Stelei, Gigi Becali, vă asemănaţi foarte mult...
- Foarte bine, mă bucur că există oameni credincioşi şi în fotbalul românesc. Dacă o fi să colaborăm, cu mare plăcere!

"România e noua mea casă şi îmi oferă toate condiţiile să fac performanţă. Următorul pas va fi să joc în Champions League, ştiu că Dumnezeu vrea asta şi mă va ajuta!"
Lucas Garcia, mijlocaş Ceahlăul

"Ca să vin în România am refuzat oferte mult mai consistente din punct de vedere financiar din Coreea de Sud. În Asia o să merg după 30 de ani, cînd o să-mi realizez visele în Europa"
Lucas Garcia, mijlocaş Ceahlăul

2.500 de euro pe lună e salariul lui Lucas la Ceahlăul. El mai poate încasa anumite bonusuri în funcţie de performanţele personale sau de ale echipei

Adus din liga a patra!
Lucas Garcia a venit la Ceahlăul, în această vară, liber de contract, ultimul club la care a activat fiind Guarani Antonio Franco, din divizia a patra argentiniană! Fizic nu stă extraordinar, 1,68 metri înălţime şi 62 de kilograme, însă încîntă prin calităţile tehnice, el fiind aproape etapă de etapă fotbalistul cu cele mai multe driblinguri din Liga 1. Lucas poate evolua atît mijlocaş ofensiv, cît şi al doilea vîrf.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
pancone84
pancone84  •  11 Octombrie 2011, 15:58

Dumnezeu l-a adus si pe Hardy in Romania. Ai grija ce-ti doresti...

cangurul
cangurul  •  11 Octombrie 2011, 09:44
Postat de zodrak pe 11 Octombrie 2011, 07:54

In Bucuresti sunt case si apartamente mai necajite decat cea din poza. Sa nu mai vb de lipsa apei potabile si a canalizarii din cartierele capitalei europene, Bucuresti. Nu va mai kkti pe voi , ca sunteti amarati , vai mama voastra. Numai impresii.

Cu siguranta ca sunt apartamente mai proaste decat cel din imagine.Nu uita insa ca tot provincialii stau in ele pentru ca atata isi pot permite;varianta cealalta ar fi sa se mute inapoi la ei si cum acolo mor de foame raman prin Bucuresti.Iar acum incep scuzele:ca nu sunt joburi, ca este plictisitor etc.Adevarul doare dar asta este.Cui nu-i place sunt destule trenuri catre orice vagauna din tara.

raul4steaua
raul4steaua  •  11 Octombrie 2011, 08:40
Postat de catalinozaurusrex pe 11 Octombrie 2011, 07:44

Poza aia o fi facuta in Romania? :) Dupa ascpectul interior, zici ca e o casa de la tara de la noi, daca ar fi sa ma iau dupa lambriuri, televizorul cu tub sau mileul de pe servanta... Totusi, icoana de tip catolic de pe perete il "tradeaza" cumva faptul ca fotografia este facuta la "tara", dar la ei", nu la noi. > Cred ca saracul a venit de la o saracie lucie, la una ceva mai dulce avand in vedere salariul pe care in prezent il are la Cehlaul. Pun pariu ca dincolo juca pe echivalentul a 200-300 euro, poate chiar mai putin, din acest motiv simtindu-se aici ca-n al noualea cer.

Tu crezi acum ca cine nu are TV de tip Plasma LCD e neaparat de la tara sau sarac? Oricum iti dai seama ca el a venit la mai bine aici, nu a venit sa joace de placere...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează