FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSMS IAŞI, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Lucky 13 » Steaua nu a mai pierdut puncte acasă în Liga 1 de aproape un an!

În tur, bucureștenii au atacat și cu Chiricheș poarta celor din Copou, impunîndu-se pînă la urmă cu 3-0
În tur, bucureștenii au atacat și cu Chiricheș poarta celor din Copou, impunîndu-se pînă la urmă cu 3-0

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 16:30

Trupa lui Reghe ar putea bifa diseară a 13-a victorie consecutivă pe teren propriu în acest sezon, performanţă pe care nu a mai reuşit-o nici o echipă din România în ultimii 13 ani.

Roş-albaştrii defilează în prima divizie şi par că nu mai pot pierde titlul nici dacă nu vor mai cîştiga nici un punct pînă la finalul sezonului. O victorie în această seară, în faţa Iaşiului, ar duce Steaua la 16 puncte de locul 2, distanţă aproape imposibil de recuperat în cele 9 etape rămase. Dar un succes cu moldovenii nu va conta doar în clasament, ci îi va ajuta pe Bourceanu şi compania să ajungă la 13 victorii consecutive pe teren propriu în acest campionat.

Acest lucru nu s-a mai întîmplat în Liga 1 din sezonul 1999-2000, cînd Dinamo nu a pierdut nici un punct în primele 13 meciuri jucate acasă. Seria "cîinilor" a fost întreruptă imediat după cele 13 partide de către Ceahlăul, care a smuls o remiză în Ştefan cel Mare, 1-1. Au fost singurele puncte cedate de roş-albi pe teren propriu în sezonul în care au cîştigat titlul după o pauză de 8 ani.

L-ar egala pe Iordănescu
În cazul în care nu vor pierde nici un punct acasă pînă la finalul campionatului, actualii stelişti ar egala o performanţă pe care doar două generaţii au mai reuşit-o în istoria clubului.

Prima oară s-a întîmplat în stagiunea 1988-1989, cînd în Ghencea jucau Hagi, Lăcătuş, Belodedici sau Tudorel Stoica, iar a doua oară în 1992-1993, cînd Ilie Dumitrescu, Panduru, Prodan, Ilie Stan şi Vlădoiu erau vedetele din Ghencea.

În ambele cazuri, antrenor era Anghel Iordănescu. În afară de CSMS Iaşi, Steaua va mai juca acasă cu Petrolul, Pandurii, Viitorul şi FC Braşov.

6 meciuri considerate acasă a jucat Steaua în Ghencea şi tot 6 pe Arena Naţională în acest sezon

15 victorii consecutive are Steaua pe teren propriu: 12 din acest sezon şi 3 din cel trecut. Ultima înfrîngere: 20 aprilie 2012, 0-1 cu FC Vaslui

20 de meciuri au jucat steliştii acasă în acest sezon în toate competiţiile: 18 victorii şi două înfrîngeri (0-1 cu Trnava şi 1-5 cu Stuttgart)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Patru în pericol
La meciul de diseară, Reghecampf va avea nu mai puţin de 4 jucători la un pas de suspendare pentru derby-ul din etapa viitoare cu Rapid. Rîpă, Gardoş, Pintilii, Georgievski vor absenta în Giuleşti dacă vor încasa "galben" diseară, dar dintre ei, doar ultimii doi sînt anunţaţi titulari. Rapid - Steaua se dispută duminica viitoare, de la 20:30.

Euforic după victoria Clujului
Mihai Stoica a trimis un mesaj celor de la Universitatea Cluj prin intermediul contului său de facebook, după ce alb-negrii au reuşit să cîştige cu 2-1 meciul contra ocupantei locului secund, Astra: "Felicitări steliştilor Szekely şi Muzac şi, mai ales, felicitări şi baftă, Găniţă, omul care a avut curaj să preia o echipă condamnată şi să facă miracole!".

Încă un meci în Ghencea
Oficialii stelişti au anunţat ieri că vor mai juca un singur meci în acest campionat în Ghencea, în afara jocului din această seară, contra Iaşiului. Partida din etapa a 32-a, contra celor de la Viitorul, se va disputa în Ghencea, în rest partidele cu Petrolul (et. 27), Pandurii (et. 29) şi FC Braşov (et. 34) se vor juca pe Arena Naţională.

"Vreau un stadion plin"
Alexandru Chipciu a vorbit la DigiSport despre meciul cu CSMS Iaşi, din această seară: "Sper să vină cît mai mulţi spectatori şi să umple stadionul. Este bine că jucăm în Ghencea, pentru că vom avea parte de un gazon excelent. Sper să repet evoluţia din tur, dar cel mai important este ca echipa să cîştige". La 3-0 în Copou, Chipciu a marcat de două ori!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
thumbzilla
thumbzilla  •  07 Aprilie 2013, 12:03
Postat de nikkkkk pe 07 Aprilie 2013, 11:32

Daca o sa mearga la ora 21:30 ESTI CEL MAI TARE ;) Ms mooolt.. SI daca poti sa ma mai ti la curent ca nu ma supar ;) Multumesc ff mult raman dator daca se poate :)

cu placere ::))

thumbzilla
thumbzilla  •  07 Aprilie 2013, 12:01
Postat de vaalah pe 07 Aprilie 2013, 11:30

Pentru cei de afara e bun sau pentru cei din tara ?

merge si afara.e foarte bun site-ul.

adrian84
adrian84  •  07 Aprilie 2013, 11:39
Postat de pe 07 Aprilie 2013, 11:35

Bine dar dinamovistul Bianco si atatia altii iti spun ca esti o clona . Numarul celor care sustine asta este foarte mare . Cand toata lumea iti spune ca esti beat , meri nene si te culca .

Foarte multi, exact. Atat de multi ca nu sunt stele in univers sa le egaleze numarul. Apropo, cum postezi sa nu iti apara nick-ul si numarul de comentarii? Bai, voi va duceti aburiti de alcool la munca? Poate va prind sefii si va dau afara, sunteti nebuni.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează