FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV // VIDEO Viața unui fotbalist ceh sosit de 7 luni în România: „Bucureștiul stă mai bine decât Milano la acest capitol”

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 09:00 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 12:07

Lukáš Zima, portarul de 30 de ani de la Petrolul Ploiești, a povestit într-un interviu GSP.ro ce impact a avut asupra vieții sale noua țară în care trăiește și muncește. Auzise de „țara lui Dracula”, mai știa câte ceva de la fotbaliști, a relatat ce i-ar plăcea să descopere și cum se relaxează la golf.

Lukas Zima, 30 de ani, este unul dintre străinii ce și-au dovedit calitatea în tricoul Petrolului, de la sosirea lui în România în luna iulie anul trecut. Drept dovadă, a prins din nou primul 11 al ultimei etape, în baza calificativelor LPF.

Cehul de 1,96 de metri a dat încredere petroliștilor prin ceea ce a făcut pe teren pentru echipă. În 2024, nu a primit gol, în meciurile cu Dinamo (1-0) și cu Oțelul (0-0), menținând speranțele "găzarilor" pentru play-off.

+21 FOTO

Uriașul goal-keeper a sosit la Ploiești vara trecută și este deja monitorizat de câteva formații din țara lui. Udinese (locul 17 din Serie A) este cu ochii pe el. Zima a activat în Serie A, însă n-a cunoscut bucuria debutului la acel nivel. A prins 81 de meciuri pe bancă într-unul din cele mai tari campionate ale lumii!

În schimb, a adunat alte 31 de partide în Serie B, în 6 nu a primit gol.

Lukáš Zima a povestit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor care sunt primele sale impresii după ceva mai bine de jumătate de an în România.

VIDEO. Lukáš Zima povestește ce știa despre România până să ajungă la Ploiești

„Mă simt foarte bine. Locuiesc cu soția mea, ea mi-a fost alături și în Italia. Nu am vizitat prea mult România, nu am avut timp. Când avem pauză competițională plec ori acasă, ori în Italia.

Știam despre Dracula, când auzeam de România, am aflat că este doar o legendă.

(Ce știai despre țară până să vii?) Am jucat în Italia cu mai mulți fotbaliști care au fost în România, mi s-a spus că în multe privințe se aseamănă cu Italia", a povestit Lukáš Zima.

Este greu să compari Ploieștiul, ori vreun oraș din România, cu ceea ce am văzut în Italia sau la Praga. Viața în Italia e foarte frumoasă, găsești orice, iar Praga este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Ploiești este mic, dar e drăguț acolo.
- Lukáš Zima, portar Petrolul

Lukáš Zima se relaxează la golf când are liber de la fotbal

Când mai are o zi liberă și nu poate să se deplaseze până la Praga sau în Italia, Lukáš Zima preferă să ajungă la București, la o oră distanță de Ploiești. O masă la restaurant cu soția, o vizită în mall, la Băneasa, sau o plimbare în Herăstrău, în parc, să se mai relaxeze și patrupezii familiei.

Brazilianul care a revenit în România să lupte pentru play-off: ”„Ce mi-a plăcut cel mai mult? Sarmalele!” » Amuzat, a povestit câte poate mânca
U CLUJ
Brazilianul care a revenit în România să lupte pentru play-off: ”„Ce mi-a plăcut cel mai mult? Sarmalele!” » Amuzat, a povestit câte poate mânca

„Am vizitat de câteva ori Bucureștiul. Joc și golf, îmi place mult, mă relaxează. Sunt câteva terenuri lângă Ploiești și București. Golful este o bucurie, un divertisment, mă scoate din rutina zilnică.

Când sunt foarte obosit, stau acasă cu soția și cu câinii noștri. Când doresc relaxare, ieșim să vedem ceva. Îmi place mult natura din România, dar e un pic cam greu fiindcă anumite locuri sunt departe.

Da, știu că traficul este dificil, dar am fost în Roma, în Milano, poate fi și mai rău”.

8formații a strâns Zima în carieră: Genoa, Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia, Livorno, VVV Venlo și Petrolul

24de meciuri a adunat Zima în actuala ediție pentru Petrolul, în 10 partide menținând neatinsă plasa porții sale

VIDEO Cum vede Lukas Zima fotbalul românesc

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Unul dintre marii portari ai României a analizat transferul lui Moldovan la Atletico: „Nivelul de pregătire este unul la cele mai înalte cote” + De ce crede că Horațiu va fi titular la Euro

EXCLUSIV Iulian Roșu rupe tăcerea, după procesul câștigat în fața lui Dinamo: „Le-am cerut-o de două ori și m-au refuzat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  07 Februarie 2024, 22:48

Zima vs ziarist gesepe 2-1 Zima stie joaca fotbal profesionist si stie engleza. Ziaristul gesepe face pe ziaristul, dar nu stie engleza. Ma lasati si pe mine sa fac pe jurnalistul pentru gesepe? Cat e salariul? Cate zile de concediu aveti?

cirus11
cirus11  •  03 Februarie 2024, 13:18

Deci complet neinteresant

Vezi toate comentariile (2)
Comentează