FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - AKTOBE, MIERCURI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mai ofensiv decît Dodel » El e fundaşul care a marcat în ultimul an mai multe goluri decît căpitanul Stelei!

Articol de - Publicat marti, 05 august 2014 00:00 / Actualizat marti, 05 august 2014 09:18

Fernando Varela a ajuns la 6 goluri marcate în ultimul an de zile, în timp ce actualul căpitan al roş-albaştrilor a înscris doar de 5 ori


Portughezul de 26 de ani a venit în Ghencea în septembrie anul trecut, pentru a-l înlocui pe Vlad Chiricheş. Fostul vasluian a fost adus pentru a întări centrul defensivei, dar evoluţiile modeste ale lui Georgievski, iar apoi accidentarea macedoneanului au făcut ca Varela să fie mutat în banda dreaptă, reuşind să se impună ca titular pe acest post. În acest sezon, accidentarea lui Gardoş l-a mutat în centru, alături de Szukala, iar evoluţiile sale au fost la fel de bune.

Pe lîngă siguranţa pe care o arată în defensivă, Varela impresionează şi pe faza de atac. Astfel, după mai puţin de un an de zile la Steaua, portughezul care evoluează în echipa naţională a Insulelor Capului Verde a reuşit să marcheze de 6 ori, de 5 ori în Liga 1 şi o data în Cupa României!

Ultima lui reuşită a fost chiar etapa trecută, cu CS U Craiova. O performanţă impresionantă pentru un fotbalist de profilul acestuia, mai ales dacă îl comparăm cu Cristi Tănase, un mijlocaş ofensiv, apreciat în special pentru tehnica sa. În aceeaşi perioadă de timp, "Dodel" a reuşit să înscrie doar de 5 ori, de două ori în Liga 1, de două ori în Cupă şi o dată în Champions League.

A înscris cît în toată cariera lui
De cînd a venit la Steaua, Varela şi-a trecut în cont 6 goluri. Pînă să ajungă în Ghencea, în întreaga lui carieră, în cele 119 meciuri bifate de el pentru Estoril Praia, Trofense, Feirense şi FC Vaslui, fundaşul marcase tot de atîtea ori!


600.000 de euro e diferenţa dintre sumele plătite pentru cei doi. Tănase I-a costat pe stelişti 1,8 milioane de euro, iar pentru Varela s-au achitat 1,2 milioane

De nerecunoscut în paşaport
Varela a fost zilele trecute ţinta unei farse organizate de Lukasz Szukala. Pe contul său de Facebook, polonezul a postat o fotografie a colegului său din defensivă, cea din paşaportul acestuia, întrebîndu-şi fanii dacă recunosc personajul din imagine.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (18)
zagna
zagna  •  05 August 2014, 15:03

varela e fotbalist, dodel este purtator ilegal de ghete cu crampoane !

treadstone
treadstone  •  05 August 2014, 12:54
Postat de vladutz13 pe 05 August 2014, 12:19

Eh, acum sunteti si malitiosi.... asta arata doar ca Steaua se pricepe la fazele fixe, nimic mai mult. Cate goluri au Prepelita sau Adi Popa??? Imediat folositi numele Dodel, ca sa iscati controverse.

Popa a dat 7 in campionatul trecut si doua acum , spre deosebire de petardinio Tase care a dat 2 sezonul trecut si zero acum. Dar la braziliene sta mai bine ce-i drept. E bagat mereu atat la Steaua cat si la nationala, ca doar l-o vinde ciobanul pe undeva, dar voi nu vedeti ca nu il vor nici in Siberia, nici arabii, nici turcii, ce sa mai zic de aia din vest. Va muri speranta ca Plesan si spectatorii se vor delecta cu "driblingul" lui in exterior si sutul in plopi la fiecare meci,

vladutz13
vladutz13  •  05 August 2014, 12:19

Eh, acum sunteti si malitiosi.... asta arata doar ca Steaua se pricepe la fazele fixe, nimic mai mult. Cate goluri au Prepelita sau Adi Popa??? Imediat folositi numele Dodel, ca sa iscati controverse.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează