FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Marea durere de cap a Stelei » Cine o bagă în poartă? 8 jucători în dream team-ul Ligii 1, dar lipseşte vîrful

Rîndul de sus: Georgievski, Gardoş, Szukala, Bourceanu. Rîndul de jos: Rusescu, Chipciu, Tănase, Latovlevici +3   FOTO
Rîndul de sus: Georgievski, Gardoş, Szukala, Bourceanu. Rîndul de jos: Rusescu, Chipciu, Tănase, Latovlevici

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 25 ianuarie 2013 01:24

Dintre cei 5 atacanţi din lot, trei n-au marcat deloc, în timp ce Nikolici l-a scos din sărite pe Reghecampf, care îl ameninţă cu excluderea.

Steaua a terminat stagiul din Marbella crezînd că a rezolvat problema cu care plecase în cantonament, cea a fundaşului dreapta, dar s-a ales cu una şi mai mare la capătul primei perioade de pregătire centralizată. Nu are un atacant de valoare care să joace lîngă Rusescu, golgeterul echipei şi al Ligii 1 după 19 etape.

Cele 4 amicale disputate în Spania l-au determinat pînă şi pe Reghecampf să izbucnească. "E clar că avem nevoie de un atacant", a spus antrenorul după înfrîngerea cu Ferencvaros, scor 1-2. Randamentul pe care l-a dat fiecare dintre cei 5 atacanţi din lot demonstrează clar că Steaua stă prost la capitolul "vîrf".

Deşi echipa a marcat în fiecare joc, în două dintre partide n-au marcat atacanţii, iar mai mult de jumătate dintre ei nu s-au întîlnit deloc cu golul: Rocha, Costea şi Tatu. Mai mult, cu excepţia lui Rusescu, care a avut prestaţii bune, toţi ceilalţi au cîte o problemă din cauza căreia Reghecampf nu-i vede ca o soluţie bună pentru "dubla" cu Ajax şi nici pentru retur.

1. Rocha e prea gras şi prea "slab"
Brazilianul a revenit din vacanţă cu un surplus mare de kilograme, la antrenamente a gîfîit din greu, iar la amicale chiar şi mai greu. Nu numai că n-a marcat deloc, dar a jucat extrem de slab, ratînd cîteva ocazii rarisime.

"Ca să rămînă Rocha şi din vară ar trebui să activez clauza de 350.000 de euro, dar eu nici 35.000 de euro n-aş da ca să-l păstrez" (Gigi Becali, patron Steaua)

2. Costea l-a scos din minţi pe Reghe cu Ferencvaros
Nu numai că Mihai Costea n-a marcat deloc, însă prestaţiile sale au fost chiar mai slabe decît în tur. Cu Ferencvaros şi-a pecetluit soarta: a fost introdus în ultimele 20 de minute şi i-a pus pe unguri de 3 ori pe contraatac, Reghecampf făcînd o criză de nervi pe margine.

"Cu atitudinea pe care a avut-o unul dintre jucătorii care au intrat din postura de rezervă la meciul cu Ferencvaros nu poţi rămîne la Steaua" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

3. Nikolici ameninţat cu excluderea
A marcat chiar la primul meci, cu Celtic, a fost folosit multe minute de Reghecampf, însă a sfîrşit prin a ajunge rezervă: la amicalul cu Ferencvaros a fost lăsat pe bancă, iar Reghe a încercat şi o altă soluţie în ofensivă, cu Rusescu vîrf împins, susţinut de Popa, Chipciu şi Tănase.

"Ceea ce a făcut Nikolici, care a călcat un adversar, e inadmisibil! De fapt, e jenant, vom avea o discuţie pentru că aşa nu se poate la Steaua, eu nu admit unele lucruri" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

4. Tatu încă nu poate
Steaua a fost mai mult forţată să-l readucă şi să-i activeze un contract de 2 ani brazilianului. Tatu, chiar dacă e recuperat medical, fizic e departe de a sta foarte bine şi el ar putea intra în calcule pentru un post de titular abia din martie-aprilie.

"Noi nu avem nevoie de încă un vîrf, ci avem nevoie de un vîrf deoarece nu avem nici unul! Să vedem după ce va intra Tatu să joace meci de meci dacă mai avem nevoie" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Iancu nu e o soluţie pentru atac"
În lotul Stelei mai există un fotbalist care ar putea fi folosit ca atacant. E vorba despre Gabi Iancu, adus de la Viitorul Constanţa şi pe care Mihai Stoica îl prezenta ca atacant atunci cînd le explica fanilor pe facebook că "Steaua a adus deja atacant". Totuşi, Reghecampf nu are aceeaşi idee: "Iancu este un fotbalist de valoare, de mare viitor, însă nu cred că el poate fi soluţia pentru postul de atacant".

Ce atacanţi au fost în vizorul Stelei

Patru nume s-au aflat pe lista roş-albaştrilor pînă acum în ultima lună, de cînd s-a intrat în pauza de iarnă. Primul a fost Tembo, pe care Steaua a sperat să-l ia profitînd de nişte hibe în contractul acestuia cu Astra, dar n-a reuşit. Apoi, Pena, de la Oţelul, a fost numele rostit de Gigi Becali, MM s-a opus şi nici patronul Stelei n-a mai insistat, ca în cazul Rîpă. Următorul a fost Marius Alexe, pentru care s-a făcut o ofertă de două milioane de euro, respinsă de Dinamo. Bokila continuă să rămînă o ţintă pentru Steaua.

23 de goluri au marcat în primele 19 etape cei 4 atacanţi pe care Steaua i-a avut în vedere pentru un transfer: Alexe (7), Bokila (6), Pena (5) şi Tembo (5)

5 goluri a marcat Steaua în cele 4 amicale din Spania, autori: Chipciu, Rusescu, Tănase, Pintilii, Nikolici

Ce au făcut în tur cei 5 atacanţi
Jucător Meciuri Goluri
Rusescu 28 21
M. Costea 17 5
Nikolici 25 4
Rocha 21 10
Tatu 0 0


Povestea primei pagini de azi a Gazetei: 8 fără cîrmaci » Steaua are 8 jucători în dream team-ul Ligii 1, dar îi lipseşte vîrful
(de Cătălin Popescu şi Cristi Preda, Benahavis - Spania)

Cei 8 stelişti care sînt titulari în Superlativele Gazetei au acceptat ieri să pozeze împreună înainte de a încheia primul cantonament al iernii.

Dintre cei 11 cei mai buni jucători din Liga 1 din acest campionat, desemnaţi pe fiecare post în urma monitorizării firmei InStat, Steaua a avut nu mai puţin de 8! Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici, Bourceanu, Chipciu, Tănase şi Rusescu au acceptat imediat iniţiativa GSP, care le-a solicitat o poză comună. Ieri, după două săptămîni de cantonament, au ieşit în parcul hotelului în care au fost cazaţi în Spania şi s-au fotografiat împreună.

"Ce prim 11 e ăsta dacă are loc şi Rusescu?", a dat tonul glumelor căpitanul Stelei, Alex Bourceanu, completat ironic de Gardoş: "Cum, sînt şi eu? Eu, pe care mereu m-aţi dat în ziar ca fiind slab?". Chiar dacă încă nu e refăcut după operaţia la picior, Georgievski a fost cel mai jovial, în timp ce tot Bourceanu a redevenit serios şi a fost interesat de două lucruri: "Cum de nu sînt în echipă şi Chiricheş şi Pintilii? Iar ceilalţi 3 care ne completează cine sînt? Sînt chiar curios!".

GSP a publicat Superlativele Gazetei la începutul anului, iar echipa standard a Ligii 1 arăta în felul următor: Dani Coman - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Chipciu, Bourceanu, Răduţ, Tănase - Rusescu, M. Niculae.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
andystar
andystar  •  25 Ianuarie 2013, 22:39

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

andystar
andystar  •  25 Ianuarie 2013, 22:05

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

andystar
andystar  •  25 Ianuarie 2013, 21:52

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează