FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

Mărgăritescu şi Cristi Munteanu, condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul de furt de maşini de lux

Articol de GSP - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 14:20

Cristi Munteanu şi Andrei Mărgăritescu au fost condamnaţi la 5 ani, respectiv 3 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Bucureşti, pentru tăinuire într-un dosar de furt de maşini de lux, potrivit Realitatea TV.  Decizia nu este definitivă, iar cei doi au posibilitatea de o a ataca, cu recurs la Curtea de Apel.

Mărgăritescu (32 de ani) şi Munteanu (37 de ani) ar fi achiziţionat maşini de la o grupare cunoscută pentru furtul de maşini de lux. În aprilie 2011, Andrei Mărgăritescu (acum la CS Mioveni) a fost ridicat de pe aeroport de către poliţişti, pe cînd se pregătea să se îmbarce alături de colegii de la echipa unde evolua la acea vreme, Dinamo.

Cum funcţiona reţeaua
Reţeaua avea două moduri de operare. Primul consta în furtul maşinilor direct din parcare. Ulterior, maşinii îi erau şterse seriile de pe caroserie şi de pe motor şi, astfel, maşina putea fi scoasă la vînzare. Cea de-a doua metodă viza maşinile de lux din străinătate. Acestea erau declarate ca fiind furate, erau ascunse, proprietarul încasa banii de asigurare şi apoi hoţii scoteau maşinile la vînzare.

INTERVIU GSP.RO / Babicu” se revoltă: ”Asta e justiţie?! Am plătit 32.000 de euro şi fac puşcărie?!”
de Eduard Apostol

Cristi Munteanu, în prezent vicepreşedinte la Farul Constanţa, a aflat în urmă cu cîteva moment decizia juraţilor de a-l condamna la cinci ani de închisoare în dosarul furturilor de maşini de lux şi a oferit un interviu gsp.ro, în care se apără şi acuză ceea ce i se întîmplă

- Babicule, ce faci?
- Uite m-am trezit, mi-am pus de-o cafea şi-am dat pe TV şi m-am trezit cu mine şi cu "China" Mărgăritescu pe toate posturile, inamicii publici numărul 1 şi 2. Incredbil!

- De ce e incredibil? La ce te aşteptai?
- În nici un caz la asta. Adică ăla la Giurgiu îl omoară pe sportivul american şi ia 5 ani de puşcărie, iar mie mi se dă la fel, deşi eu sînt păgubitul. Am plătit 32.000 de euro cash pe acel Audi, era înmatriculat, nu eu l-am înregistrat, iar acum am pierdut şi banii şi mă duc şi la răcoare. Un om omoară un altul, dar eu sînt băgat la criminali!? Cum vine asta?

- Ce cale de atac vei urma?
- Păi, asta e doar prima instanţă, o să merg mai departe să-mi aflu dreptate. Deşi nu prea mai am încredere în justiţie. Ce justiţie a asta?! Tu vii cu o maşină la mine, eu o cumpăr la preţul pieţii, nu pe 300 sau 3.000 de euro, iar apoi intru la puşcărie din cauza ta. În acest dosar, nimeni nu e prejudiciat în afară de mine şi de Mărgăritescu, eu cu 32.000 de euro, ăla cu 28.000 de euro. O să merg pînă în pînzele albe, dar nu e corect ce mi se întîmplă mie. Şi asta se poate întîmpla oricui, fiindcă am fost cumpărător de bună credinţă.

INTERVIU GSP.RO / Mărgăritescu: "Mi-e teamă să nu ajung la închisoare nevinovat!"
de Cătălin Gheorghiu

Mărgăritescu e uluit de decizia luată azi de instanţă, aceea ca el să fie închis timp de trei ani pentru tăinuire în dosarul furtului de maşini de lux. Mijlocaşul de 32 de ani tocmai ce primise o veste bună cînd a fost reprimit la antrenamentele Mioveniului cu şanse de titularizare, însă noutăţile de azi l-au întristat.


- Andrei, te aşteptai la această sentinţă?
- Avînd în vedere că eu sînt singurul din acest dosar care nu ştie pe nimeni dintre cei implicaţi, credeam că nu voi primi nimic cu executare. Consider că, dacă judecătorul a dat condamnare la închisoare cu executare tuturor din dosar, trebuia să-mi dea şi mie. Am încredere în justiţie că mi se va dovedi dreptatea.

- Pari destul de liniştit, nu eşti afectat deloc?
- Sînt liniştit pentru că ştiu că sînt curat, ba, mai mult, am fost un cumpărător de bună-credinţă şi am mai plătit şi o grămadă de bani pe acea maşină. Problema e că îmi afectează imaginea acest caz, am fost arestat atunci 24 de ore cu cătuşe ca un infractor, deşi sînt nevinovat.

- Ţi-e teamă ca nu cumva recursul de la Curtea de Apel să nu schimbe nimic?
- După ce mi s-a întîmplat mie, am ajuns la concluzia că se poate întîmpla orice, deci sînt pregătit de orice! Chiar vreau să mă interesez dacă s-a mai întîmplat ca oameni nevinovaţi să facă puşcărie. Problema e că eu nu am păcălit pe nimeni, ci se pare că m-am păcălit singur!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (193)
starchild
starchild  •  26 Aprilie 2012, 19:28

Regulamentul e oricum maleabil, pentru ca patrunde unul pe teren iti incapaciteaza cel mai bun jucator, iar jocul poate sa continue, din moment ce respectivul e scos din stadion (macar atat). Eu zic ca in aceste conditii, jocul MACAR trebuie amanat si rejucat, practic un elemnt exter a distrus tot raportul tactic si raportul de forte gandit la inceperea meciului.

starchild
starchild  •  26 Aprilie 2012, 19:23
Postat de starchild pe 26 Aprilie 2012, 19:10

Meciul cu Petrolul - Steaua de ce s-a suspendat? De ce am castigat cu 3-0 FF? Pentru ca conduceam deja cu 2-0, de aia crezi? Daca conducea Petrolul cu 5-0, se intampla altcumva? Inca o data, un element externa influentat desfasurarea meciului de fotbal, im cazul asta ne-a incapaciata 2 jucatori si a provocat 2 eliminari. In cazurile astea este un FF indiscutabil ... de ce? Pentru ca clubul organizator este responsabil pentru asigurarea conditilor optime de desfasuare a jocului, pentru AMBELE echipe. Este acelasi caz ca si in Giulesti.

'conditii optime' nu au neaparat legatura cu un incident izolat in care un jucator sau un arbitru este lovit de un obiect (ce se tot repeta de papagali). Este vorba de o stare de fapt, care se repeta pe tot parcursul desfasurari partidei, si nu se ia nici o masura pentru inalturarea ei. Daca nu ii evacuezi pe ala/aia care perturba, ei vor fi in postura sa repete aceeasi activitate in continuare,

starchild
starchild  •  26 Aprilie 2012, 19:10

Meciul cu Petrolul - Steaua de ce s-a suspendat? De ce am castigat cu 3-0 FF? Pentru ca conduceam deja cu 2-0, de aia crezi? Daca conducea Petrolul cu 5-0, se intampla altcumva? Inca o data, un element externa influentat desfasurarea meciului de fotbal, im cazul asta ne-a incapaciata 2 jucatori si a provocat 2 eliminari. In cazurile astea este un FF indiscutabil ... de ce? Pentru ca clubul organizator este responsabil pentru asigurarea conditilor optime de desfasuare a jocului, pentru AMBELE echipe. Este acelasi caz ca si in Giulesti.

Vezi toate comentariile (193)
Comentează
Close