FOTBAL  »  Superliga  »  MOMENT

EXCLUSIV Revedere după 20 de ani » Cine e fotbalistul străin fascinat de Marius Niculae: „Era unul dintre cei mai buni!” + cum l-a caracterizat pe Săpunaru

Marius Niculae și Diogo Viana / Sursă foto: Instagram
Marius Niculae și Diogo Viana / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2022 14:00 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 14:15

Fostul internațional Marius Niculae și Diogo Viana, portughezul celor de la FC Argeș, s-au reîntâlnit zilele trecute după o pauză de aproape 20 de ani. Viana evolua pentru juniorii lui Sporting în perioda în care Săgeată” impresiona în tricoul leilor”.

Portughezul de 32 de ani a detaliat pentru GSP.ro cum a decurs întâlnirea cu Marius Niculae, ce impresie i-a lăsat românul, dar și cum a fost experiența de a-l avea coechipier pe Cristi Săpunaru la FC Porto.

Marius Niculae și Diogo Viana, revedere după 20 de ani

Când eram copil și jucam la Sporting, îmi plăcea foarte mult jocul echipei din acea perioadă, iar Marius era unul dintre cei mai buni. A fost plăcut să ne întâlnim și să dialogăm în portugheză. E o persoană umilă și foarte de treabă. 

Eu am fost șapte ani la juniorii lui Sporting, apoi am mers la FC Porto, la prima echipă, unde am fost coleg cu Săpunaru, am jucat împreună. Și el mi-a lăsat o impresie grozavă, era un tip plăcut”, a spus Diogo Viana, pentru GSP.ro

Marius Niculae, acum în vârstă de 40 de ani, a evoluat pentru Sporting Lisabona în perioada 2001-2005, în care a reușit să câştige un titlu de campion al Portugaliei, disputând și o finală de Cupa UEFA, pierdută în fața lui CSKA Moscova, 1-3.

Diogo Viana a trecut pe la toate naționalele de juniori ale Portugaliei

Diogo Filipe Guerreiro Viana a evoluat în perioada junioratului la Sporting Lisabona și FC Porto, jucând apoi patru meciuri la  prima echipă a „dragonilor”. A evoluat ulterior la alte echipe din Portugalia, precum Aves, Penafiel, Gil Vicente, Belenenses, Braga sau Feirense. În vara lui 2021, s-a transferat la FC Argeș, iar în acest sezon a înscris de două ori în 29 de meciuri. 

Revedere după 20 de ani » Cine e fotbalistul străin fascinat de Marius Niculae: „Era unul dintre cei mai buni!” + cum l-a caracterizat pe Săpunaru
Diogo Viana / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Diogo Viana a trecut pe la toate selecționatele de juniori ale Portugaliei (U16, U17, U18, U19, U20 și U21), însă n-a apucat să debuteze la naționala mare a lusitanilor.

VIDEO Marius Niculae, dezvăluiri despre Cristiano Ronaldo: „Un copil de 16 ani cu coșuri pe față! Nu credeam că poate să-mi facă asta”

Citește și alte știri de actualitate:

Giani Kiriță, atac frontal la adresa jucătorilor de la Dinamo: „Ei săracii, după ce că nu joacă fotbal, mai sunt și tari în gură”

Marius Șumudică, intervenție necruțătoare la TV » A pus tunurile pe CFR Cluj și Dan Petrescu: „Ei sunt vinovați! FCSB e favorită la titlu”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
boribgue
boribgue  •  23 Aprilie 2022, 16:34

Si un aspect important uitat de voi, antrenorul lui Sporting la titlul castigat era Boloni. Google it!

alin.gabriel
alin.gabriel  •  23 Aprilie 2022, 14:51

Mi-aduc aminte de perioada Dinamo (prima) si Sporting. Era un jucator bataios si foarte atletic, insa nu prea tehnic. Parca facuse judo in tinerete. Sincer, nu mi-aduc aminte de el sa fi fost asa rapid, asa ca nu-mi explic de ce i s-a spus Sageata. La Sporting, in primii doi ani, a jucat in atac cu Jardel. M-am uitat pe statistici. Niculae nu a fost chiar asa de prolific, cu tot respectul pentru el. A marcat 17 goluri si a jucat 59 de meciuri in 4 ani. In medie, asta inseamna cam 15 meciuri jucate si 4 goluri inscrise pe an. In primul sezon a jucat ceva mai bine, cu 16 meciuri si cu 7 goluri inscrise, insa dupa aceea a devenit un jucator mediocru. In comparatie du el, Jardel a marcat in doua sezoane, in 49 de meciuri jucate, 53 de goluri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează