FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Markovici: "Sînt convins că ne vom descurca fără Hoban şi Pîrvulescu"

Zarko Markovici a împlinit sîmbătă 25 de ani
Zarko Markovici a împlinit sîmbătă 25 de ani

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 03 februarie 2012 19:33

A început fotbalul la vârsta de 9 ani şi jumătate, la grupele de copii ale celebrului club Steaua Roşie Belgrad.

La seniori a debutat în tricoul formaţiei Sopot, la care a evoluat în perioada 2004-2007 în 49 de partide, de unde a fost transferat, pentru un sezon, la BASK, unde a bifat 18 meciuri. În urmă cu 3 ani şi jumătate s-a transferat la Gaz metan, grupare pentru care a evoluat în 57 de jocuri oficiale.

Fire deschisă, fotbalistul în vârstă de 25 de ani, pe care i-a împlinit sâmbătă, a vorbit deschis despre perioada petrecută în România, despre pasiunile sale dar şi despre planurile sale de viitor. Markovic s-a logodit în vacanţa de iarnă cu prietena sa, Ivana, iar pe data de 3 iulie cei doi se vor căsători, la Belgrad.

- Zarko, cum a decurs prima parte a pregătirii, cea care s-a desfăşurat la Mediaş şi în care s-a pus accent în principal pe latura fizică?
- A fost ca de fiecare dată, o perioadă mai dificilă, dar absolut necesară. Am trecut cu bine peste această săptămână de alergări, care se va devedi foarte importantă în retur, un retur ce se anunţă a fi foarte dificil. Rezultatele acestei săptămâni de antrenamente mai dure se vor vedea pe teren. Am avut noroc cu terenul sintetic pe care ne-am pregătit, pentru că cele naturale, în această perioadă, sunt dificile, fie sunt îngheţate, fie desfundate, cu multă apă. Dar, acum e gata, am trecut la ceea ce ne place cel mai mult, adică la jocul cu mingea.

- Cum sunt condiţiile din Antalya?
- Totul este perfect aici. Vremea este OK, terenurile sunt bune, condiţiile de antrenament ideale, aşa că putem face o pregătire foarte bună în perspectiva returului care va începe peste câteva săptămâni.

- Cum crezi că se va descurca echipa fără Hoban şi Pîrvulescu, doi dintre jucătorii care au părăsit Gazul metan în perioada de iarnă?
- Întra-adevăr echipa a pierdut doi fotbalişti importanţi, dar eu sunt convins că tehnicianul Cristi Pustai va găsi soluţii pentru a suplini absenţa celor doi, pentru că echipa noastră nu stă în unul sau doi jucători. Sunt convins că ne vom descurca şi fără cei doi. Mă bucur pentru ei, Prin aceste plecări, atât Paul, cât şi Ovidiu au făcut un pas înainte în cariera lor.

- Aţi avut parte de un tur de campionat cu nu prea multe reuşite. A fost prea mult să luptaţi pe 3 fronturi, Europa League, campionat şi Cupă?
- Puteam realiza mai multe în campionat, am pierdut unele puncte cu lejeritate, din unele greşeli făcute prea uşor. Însă, acum nu mai putem schimba cu nimic această situaţie. Ce a fost a fost, urmează un retur foarte greu, ne gândim doar la ce ne aşteaptă în a doua jumătate a sezonului. Dacă ne vom pregăti foarte bine şi vom aborda jocurile din retur mult mai concentraţi, atunci eu unul sunt convins că o să fie bine pentru noi.

- Care a fost cel mai reuşit meci al vostru în tur?
- Rămân la părerea că cel mai bun meci al nostru din tur a fost cel cu CFR Cluj.

- Şi cel mai slab?
- Cu Dinamo, fără niciun dubiu.

- Să lăsăm puţin fotbalul deoparte. Cum e Zarko Markovic când nu joacă fotbal sau nu face nimic legat de acest fenomen?
- (zâmbeşte) Aici, în Antalya, nu prea am timp de altceva decât de fotbal. După şedinţele de pregătire, unele destul de grele, mă odihnesc. (redevine serios). În timpul liber îmi place foarte mult să stau acasă, împreună cu logodnica mea. Am cerut-o în iarnă în căsătorie, iar pe 3 iunie vom organiza nunta, la Belgrad. La revenirea din cantonamentul din Antalya o să-i invit pe toţi băieţii la o masă, pentru a sărbători împreună logodna mea.

- În cazul în care nu ai fi jucat fotbal, ce altceva ai vrut să faci?
- Eu nu pot sta departe de fotbal. Cred că tot de acest sport m-aş apuca dacă ar fi să o iau de la capăt. Doar în fotbal mă văd.

- Ai o alură de baschetbalist, la cei 2 metri şi 4 centimetri. Eşti cel mai înalt fotbalist din Liga I şi, cu toate acestea, eşti tehnic. Cum se împacă alura ta de baschetbalist cu... tehnica?
- Hai să îţi spun ceva din copilărie. Eu am fost folosit foarte puţin ca fundaş, mai mult am jucat mijlocaş central. Astfel m-am obişnuit să fac giumbuşlucuri cu mingea. Faţă de un fundaş, un mijlocaş trebuie să mai şi preia, să paseze bine migea.(râde). Doar ai văzut ce bine mă descurc cu balonul! (redevine serios). Nu am probleme cu înălţimea, mânuiesc bine mingea, mi-au rămas în sânge aceste deprinderi. Nu se uită aşa de uşor.

- Eşti de mai bine de 3 ani în Romania. Cum ţi se pare viaţa pe aici?
- Mai exact, am venit în urmă cu 3 ani şi jumătate la Gaz metan. M-am obişnuit rapid aici şi, după această perioadă, pot spune chiar că îmi place foarte mult în România. Pot spune că o parte din mine aparţine acum României.

- Pe final, aş vrea ca, în numele cititorilor noştri, să îţi transmit un sincer "La Mulţi Ani!", având în vedere că sîmbătă ai împlinit frumoasa vârstă de 25 de ani. Ce cadou ţi-ai dori să primeşti în plan fotbalistic?
- Cel mai mult îmi doresc să fiu sănătos, pentru că am pierdut mult din cauza accidentărilor. Important pentru mine va fi să joc cât mai mult. Asta îmi doresc pentru retur.

După o remiză, 0-0 cu Dila Gori, şi un succes, 3-1 cu Dinamo Briansk, "gaziştii" au fost învinşi ieri de formaţia rusă Yenisei, scor 0-1. Următorul joc amical este programat mîine, atunci cînd medieşenii vor întîlni  FK Fakel Voronezh (Rusia).

După 18 etape de campionat, Gaz  Metan se află pe locul 11 în clasamentul Ligii 1, cu 21 de puncte.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează