FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Marseille e cu ochii pe Chipciu! » ”Ronaldo din Ghencea” a fost recomandat în Franţa de către un fost dinamovist

Chipciu îşi ia zborul către ligi mai puternice.
Chipciu îşi ia zborul către ligi mai puternice.

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 12:26

Deschamps, actualul selecţioner al Franţei, l-a sunat la începutul anului pe Ion Pîrcălab şi a cerut referinţe despre mijlocaşul Stelei.

Alex Chipciu e pe lista de achiziţii a lui Olympique Marseille! Ion Pîrcălab a dezvăluit informaţia în emisiunea "Radio GSP Live": "Didier Deschamps m-a sunat chiar înainte ca Alex să semneze cu Steaua şi m-a întrebat dacă e un fotbalist care ar face faţă la Marseille.

Deschamps era la club atunci, încă nu fusese numit selecţioner, şi oameni din staff-ul lui Marseille i-l propuseseră pe Chipciu. I-am zis că are calităţi suficiente ca să se impună în Franţa, dar Steaua s-a mişcat mai repede şi l-a cumpărat de la Braşov. Francezii continuă să-l monitorizeze pe Alex".

OM, abia locul 10 în stagiunea trecută din Hexagon, e acum liderul Ligue 1. Deschamps a plecat între timp la "naţională" şi echipa e condusă acum de Elie Baup. Cum au ajuns marseillezii să se intereseze despre Chipciu tocmai la Pîrcălab? "Săgeata Carpaţilor", cum era supranumit fostul fotbalist al lui Dinamo, a mers în Franţa în 2005, atunci cînd roş-albii au pierdut la Marseille, 1-2.

Pîrcălab era consilierul lui Ioan Becali, preşedintele din acel moment al "cîinilor", şi Giovanni i-a făcut cunoştinţă cu Deschamps. "Am schimbat cărţi de vizită şi am păstrat legătura cu el", povesteşte dinamovistul. El i-a şi transmis lui Chipciu că Marseille e pe urmele lui, în decembrie anul trecut, cînd s-au întîlnit la o gală organizată de LPF. Dar Alex a ignorat interesul francezilor, n-a mai aşteptat oferta lor şi a semnat cu Steaua.

E scouter pentru Nimes
Pîrcălab, 71 de ani, a jucat în Franţa între 1970 şi 1973. A purtat tricoul lui Nimes, formaţie care acum evoluează în al doilea eşalon, dar cu Pîrcălab şi cu ex-stelistul Florea Voinea în componenţă, Nimes s-a calificat în cupele europene în fiecare sezon! Pîrcălab colaborează cu clubul din Hexagon ca scouter.

L-a urmărit şi pe Kone
Marseille a mai avut în vederi un fotbalist din campionatul României, pe Djakaridja Kone, care juca la Dinamo. Dar albii s-au răzgîndit şi nu l-au mai legitimat pe mijlocaşul defensiv african, care a ajuns totuşi în Ligue 1, dar la Evian.

Dovada: îl ştie pe Joey Burton!:)
O dovadă legată de interesul lui Marseille pentru Chipciu a fost scăpată de către Mihai Stoica. Managerul a vrut să-l laude pe Alex pentru inteligenţa lui şi a dat un exemplu care să ilustreze cultura lui fotbalistică: "Nu ştiu cîţi jucători au auzit de Joey Burton, dar Chipciu îl ştie pe englez!". Burton e sub contract chiar cu Marseille, care l-a împrumutat de la Queens Park Rangers în urmă cu o lună şi jumătate!

3 goluri are Chipciu (23 de ani) în 11 meciuri jucate pentru Steaua în acest sezon din Liga 1. În total are 14 goluri în 76 de prezenţe în primul eşalon

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Steliştii testaţi antidoping
În cursul zilei de miercuri, 8 jucători din lotul lui Reghecampf au fost testaţi de către doi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Anti-Doping. Controlul a fost unul inopinat, iar jucătorii care au fost testaţi sînt Rusescu, Prepeliţă, Nikolici, Martinovici, Pîrvulescu, Tibi Bălan, Stanca şi Filip. Toţi au oferit probe de urină, iar 5 dintre ei au fost supuşi recoltării probelor de sînge. Rezultatele le vor fi aduse la cunoştinţă celor de la Steaua peste 3 săptămîni.

Reghe, nervos pe Ilie Stan
Actualul antrenor al Stelei a ţinut să-i ofere o replică fostului tehnician din Ghencea, care spusese că "la Steaua se vede şi acum munca pe care am făcut-o eu în iarna trecută, cu acea pregătire montană". "E incredibil ce spune acest antrenor, numai bazaconii. Se dă profesionist, păi, chiar el ar trebui să ştie că nu ai cum să trăieşti un an dintr-o pregătire de o săptămînă la munte. Eu nu sînt adeptul să duc jucătorii pe pante, pentru că astfel pierzi viteza şi forţa", a declarat Reghecampf.

"Dacă pierdem titlul, sîntem nebuni"
Pe primul loc pentru a patra etapă consecutiv, Reghecampf anunţă care e condiţia pentru ca Steaua să devină favorită certă la cîştigarea titlului. "Dacă etapa viitoare ne vom impune la Tg. Jiu şi ne vom distanţa la 6 puncte şi de Pandurii, atunci nu cred că mai putem pierde acest campionat. Sau, dacă îl vom pierde, înseamnă că sîntem nu proşti, ci nebuni", a declarat antrenorul roş-albaştrilor.

Matei s-a mutat la teste în Germania
Fost mare speranţă a grupării din Ghencea, Florentin Matei nu s-a acomodat la Cesena, unde a stat în ultimele 6 luni, după care a fost dat afară. Matei, 19 ani şi jumătate, a ajuns acum la Eintracht Frankfurt, unde va da probe de joc în perioada următoare.

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Superliga
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (25)
14mai1948
14mai1948  •  12 Octombrie 2012, 20:20

dupa gardos chiriches tanase il termina si pe chipciu barcelona real si alti dealde se intereseaza de el ,gata si cu chipciu ce e el doar cal de curse acum o sa devina" gloaba" ...distrug astia psihicul cu articole de gen la greu se pare ....alexe decind la urmarit celsea a devenit din revelatie petarda si exemple sint

andreiyiy
andreiyiy  •  12 Octombrie 2012, 20:06

Mai bine se duce la Real sa joace cu Mirel Radoi. Sau la Barcelona unde evolueaza Chiriches!

putregaiu
putregaiu  •  12 Octombrie 2012, 18:57

Ronaldo de ghencea, Messi din banat, Maradona din carpati, Pele din brasov, Ronaldinho de medias... numai superstaruri au jucat pe plaiuri mioritice

Vezi toate comentariile (25)
Comentează