FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Măsura luată de CFR Cluj pentru a-și proteja un om din staff: „Internarea cu bolnavi de Covid i-ar fi putut fi fatală!”

Câțiva dintre jucătorii și dintre oficialii CFR-ului depistați pozitiv cu coronavirus au avut rezultate negative în alte teste
Câțiva dintre jucătorii și dintre oficialii CFR-ului depistați pozitiv cu coronavirus au avut rezultate negative în alte teste

Articol de , - Publicat luni, 27 iulie 2020 00:30 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 11:35

CFR CLUJ. Câțiva dintre jucătorii și dintre oficialii CFR-ului depistați pozitiv cu coronavirus au avut rezultate negative în alte teste. Clubul l-a protejat pe un magazioner în vârstă de 70 de ani, pe care l-a trimis la Cluj ca să nu fie internat în București alături de persoane bolnave.

Bălgrădean, Golofca și Petrila au fost testați în urmă cu o săptămână, depistați infectați și internați în spital. De atunci, patru teste pe care le-au efectuat au avut rezultate negative! 

CFR a cerut aprobarea Direcției de Sănătate Publică pentru ca jucătorii să poată fi folosiți în partida cu FC Botoșani, care va avea loc marți. Golofca și Petrila ar avea drept de joc, Bălgrădean a fost achiziționat de la FCSB doar pentru campionatul următor.

Clujenii au ajuns să creadă că e foarte posibil ca și alți fotbaliști să fie sănătoși, deși au înregistrat rezultate pozitive la teste. Cazurile Bălgrădean, Golofca și Petrila au fost urmate de altele, ale unor oameni din club care au fost testați negativ de două sau de trei ori.

8 persoane de la CFR Cluj au ieșit acum negative!

Cu totul, ar fi opt persoane de la CFR găsite inițial pozitiv și apoi negativ. Campioana a descoperit primul caz în ziua meciului cu FCSB, o partidă pentru care făcuse deplasarea la București și se cazase la Mogoșoaia. Păun avea simptome, a fost testat și găsit bolnav. Apoi au mai urmat 22 de persoane infectate.

Clubul i-a trimis la Cluj pe cei testați pozitiv. Dacă ar fi rămas în București, ei ar fi fost internați în spital alături de persoane depistate, de asemenea, pozitive la testele de coronavirus. Printre "pozitivii" de la CFR se afla și un magazioner în vârstă de 70 de ani. 

La testele recente, el a fost negativ. "Dacă l-am fi lăsat să meargă într-un spital din București, l-ar fi internat în salon cu oameni bolnavi, deci ar fi fost șanse mari să ia și el virusul. Acum au ieșit negative analizele. Are diabet și mai are și probleme la inimă. Internarea cu bolnavi de Covid i-ar fi putut fi fatală", susțin surse din club.

Teste azi și mâine 

CFR a testat jucătorii și staff-ul și ieri, va continua să efectueze teste și azi, și mâine. Vișiniii au călătorit vineri de la București la Cluj, cu un autocar în care au intrat persoanele care nu fuseseră depistate pozitive, și nu au avut voie să se antreneze. Ei ar trebui să dispute marți, vineri și luni jocurile decisive pentru titlu, cu Botoșani, cu FCSB și cu Craiova.

Lista persoanelor infectate cu Covid-19 de la CFR Cluj: 

  1. Adrian Păun
  2. Grzegorz Sandomierski
  3. Damjan Djokovic
  4. Cristi Manea
  5. Bogdan Aldea (preparator fizic)
  6. Costin Curelea (antrenor secund)
  7. Cristian Moldovan (antrenor de portari)
  8. Cristian Dragotă (preparator fizic)
  9. Radu Pralea (kinetoterapeut)
  10. Dan Petrescu (antrenor)
  11. Ovidiu Hoban
  12. Denis Ciobotariu
  13. Mike Cestor
  14. Luis Aurelio
  15. Otto Hindrich
  16. Cătălin Itu
  17. Dodi Juca
  18. Billel Omrani
  19. Cristian Panin (team manager)
  20. șoferul echipei
  21. magazionerul clubului
  22. secretarul general

VIDEO Măsură radicală pregătită de LPF! Ce se va întâmpla cu echipele care vor avea cazuri de Covid-19

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Posibilele adversare pentru viitoarea campioană a României în turul I al preliminariilor Champions League » Cine merge în Europa + singura necunoscută

Dan Petrescu i-a speriat pe foștii colegi de generație: „Am vorbit la telefon, eram preocupat de starea lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  27 Iulie 2020, 13:00
Postat de robotzel pe 27 Iulie 2020, 12:09

ceea ce nu intelegi tu si cei care pun problema in acest fel este faptul ca in acest moment COVID-19 ocupa locul 6 in lume ca numar de oameni care au murit, depasind SIDA si chiar malnutritia. Deci? Da este o boala mult mai garava decat aveti voi impresia mai ales ca spre deosebire de cancer si boli cardiovasculare aceasta boala este foarte contagioasa. restul nu se transmit prin contact. daca cineva contesta rezultatele de la Regina Maria pot sa efectueze teste de anticorpi. Daca nu exista anticorpi inseamna ca Regina Maria a gresit testele sau a provocat teste pozitive. Aici trebuie sa intre pe fir politia romana.

Vorbesti prostii. Inca nu s-au publicat date pe anul asta si malnutritia omoara cam 9 milioane de oameni pe an. Te-am demontat dintr-un sut, hai plimba ursul.

vladutz13
vladutz13  •  27 Iulie 2020, 12:37
Postat de dodo001 pe 27 Iulie 2020, 11:51

Mai mira pe cineva ce se intampla acum in Romania? Nu zic ca nu exista bolnavi de Covid sau ca nu exista acest virus, dar parca nimeni nu mai moare in tara decat de Covid. Acum apar teste gresite, desi nu stiu daca nu cumva e mana lui Gigi in aceste testari pozitive de la Regina Maria. Tocmai pentru a avea echipa odihnita pentru finala Cupei. Oltenii pot sta linistiti, la cata frustrare e acumulata de Gigi, in ultimii 5 ani, nu a luat campionatul desi a investit foarte multi bani, sigur se vor mobiliza cu CFR, cu cea mai buna garnitura posibila

Hai lasa prostiile astea cu teoria conspiratiei...

856926687751998
Alexandru Bocarnea  •  27 Iulie 2020, 12:20

Facatura ca sa nu piarda campionatul !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează