FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Metamorfoza lui Jorge Costa e completă » Fiară şi la antrenamente

Costa le cere mai multă determinare lui Kivuvu şi Nuno Diogo   Foto: Vakarcs Lorand
Costa le cere mai multă determinare lui Kivuvu şi Nuno Diogo Foto: Vakarcs Lorand

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 27 octombrie 2011 13:15

Antrenorul a făcut ieri cel mai dur antrenament de cînd e la CFR şi a urlat în permanenţă la jucătorii săi


Jorge Costa are probleme în viaţa personală, după scandalul cu soţia sa. Antrenorul încearcă s-o salveze măcar pe cea profesională. Portughezul are o misiune dificilă. Jocul vişiniilor cu Ceahlăul a lăsat mult de dorit, iar programul următoarelor trei etape nu e deloc concesiv: deplasare la Braşov, urmată de două meciuri pe teren propriu, cu Dinamo şi "U" Cluj. "Animalul" pare însă să-şi fi schimbat atitudinea faţă de jucători, după ce probabil că i s-a reproşat faptul că e prea puţin autoritar în relaţia cu vestiarul.

La şedinţa de pregătire de ieri, Costa şi-a surprins elevii. Antrenamentul a fost extrem de solicitant, iar implicarea lui Costa maximă. Antrenorul a taxat fiecare greşeală a jucătorilor săi, la meciurile-şcoală, urlînd şi cerînd mai multă concentrare. Situaţia a părut uluitoare pentru jucătorii CFR-ului, obişnuiţi cu stilul permisiv al lui Costa. Pînă acum, antrenorul urmărea pasiv majoritatea antrenamentelor vişiniilor. La unele, îi lăsa chiar pe secunzi să se ocupe de pregătirea echipei.

Relaxare la antrenament
Lui Costa i s-a reproşat chiar şi faptul că şedinţele de pregătire erau identice de la o săptămînă la alta şi că aloca foarte puţin timp pentru tactică. Gabi Mureşan a fost unul dintre jucătorii care au izbucnit la unul dintre antrenamente, în urmă cu o lună. La un meci pe jumătatea terenului, Bastos a încercat să tragă de timp, fără ca Jorge Costa să intervină. Gabi Mureşan a răbufnit: "Ce antrenament e ăsta, cu trageri de timp? Aşa pregătim următorul meci?".

Perdeaua salvatoare
La antrenamentul de marţi, în ziua în care a fost făcut public scandalul conjugal, Jorge Costa nu s-a implicat la antrenament, vorbind puţin cu preparatorul fizic. Antrenorul a fost vizibil marcat de amploarea pe care a luat-o incidentul de sîmbătă noaptea. Costa a ocolit reprezentanţii presei la finalul şedinţei de pregătire, s-a urcat în autocar şi a tras perdeaua pentru a nu fi filmat sau fotografiat.

Sprijinit de jucători
Jorge Costa a primit un mesaj de susţinere din partea jucătorilor săi după scandalul în care a fost implicat. "Mister, sîntem cu tine", i-au spus vişiniii. Costa are o relaţie foarte bună cu aceştia. Nici nu e de mirare. În lotul lui CFR sînt 12 vorbitori de portugheză. Mai mult, "Animalul" şi-a arătat clar preferinţa pentru jucătorii brazilieni şi portughezi, pe care i-a titularizat ori de cîte ori a fost posibil. Mai mult, Costa l-a adus în primul unsprezece pe Nuno Diogo, fundaş care în sezonul trecut era a patra variantă pentru titularizare.

I-a şocat pe portughezi
Subiectul legat de conflictul dintre Costa şi soţia sa a fost preluat ieri de presa portugheză. Diario de Noticias, A Bola, Correio da Manha, Diario Digital, Relvado, PT Jornal au acordat un spaţiu important evenimentelor petrecute după meciul cu Ceahlăul. Portughezii leagă incidentul dintre Costa şi soţia sa de modul în care antrenorul a părăsit-o pe Academica, în decembrie 2010, acuzînd atunci probleme personale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
cfrclujole
cfrclujole  •  29 Octombrie 2011, 21:03
Postat de magicasteaua pe 27 Octombrie 2011, 16:08

la voi la portocalii, e normal sa iti bati nevasta. Si idolul tau, basina-voda isi batea nevasta cand venea beat de pe vapor dupa multe saptamani pe mare. O batea de statea saraca cate o saptamana doua in spital....cam cat statea el pe uscat. Deci, de ce nu ar da si acest "animal" in niste parliti de jucatori "de valoare" ?

El s-a referit strict la fotbal dar tu de unde sa stii ce e ala fotbal!?!? Forta CFR!

dharam
dharam  •  27 Octombrie 2011, 19:15
Postat de magicasteaua pe 27 Octombrie 2011, 16:08

la voi la portocalii, e normal sa iti bati nevasta. Si idolul tau, basina-voda isi batea nevasta cand venea beat de pe vapor dupa multe saptamani pe mare. O batea de statea saraca cate o saptamana doua in spital....cam cat statea el pe uscat. Deci, de ce nu ar da si acest "animal" in niste parliti de jucatori "de valoare" ?

da ma....lasa ca are stana ta jucatori de valoare :))....

alfa_centauri
alfa_centauri  •  27 Octombrie 2011, 18:41

GeSePe-ul vrea sa il puna pe Costa intr-o lumina proasta! Nu va merge...vedeti-va voi de oaia voastra, bine? Costa e un profesionist si asta va roade pe voi. Eu sunt convins ca vom face cel putin 7 puncte din urmatoarele 3 meciuri. Deabia astept sa vad ce subiecte denigratoare la adresa CFR-ului o sa mai aduceti. Imi place si cat de penibili sunteti la TV..."intreaba operatorul tau de cablu de ce nu ai CEA MAI BUNA TELEVIZIUNE DE SPORT"...no shit..cate meciuri din liga 1 dati? 1. cate meciuri din campionatele tari ale Europei dati? Da...0 etc etc etc!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează