FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Metamorfoza vişinie » Cele 9 luni în Giuleşti l-au schimbat pe Şumudică

Cele 9 luni în Giuleşti l-au schimbat pe Şumudică
Cele 9 luni în Giuleşti l-au schimbat pe Şumudică

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 14:38

Marius Şumudică îşi trăieşte visul pe banca Rapidului, dar pentru asta trebuie să şi plătească. Şumi demonstrează că nu e deloc uşor să fii antrenor în Giuleşti.

Cîteva dintre argumentele care susţin acest lucru sînt faptul că acesta a albit aproape în totalitate şi că din cînd în cînd apelează chiar şi la calmante.

Instalat în iunie 2010, tehnicianul de 40 de ani s-a schimbat în cele 9 luni care au trecut de atunci şi asta şi din cauza situaţiei în care se află Rapidul în acest moment. Giuleştenii au luat doar 4 puncte în primele 4 etape din acest an şi au căzut pe locul 7, sub cele care asigură prezenţa în Europa.

Comportamentul lui Şumi s-a schimbat atît pe banca tehnică sau la conferinţe, cît şi în vestiarul alb-vişiniu. Dacă la începutul sezonului era extrem de entuziasmat şi făcea "show", dansînd la goluri şi gesticulînd pe toată durata partidei, acum Şumudică e mult mai rezervat. Iese mult mai rar la marginea terenului şi îşi controlează fiecare gest. În plus, şi declaraţiile sale sînt mult mai "cuminţi", discursul lui schimbîndu-se în ultima perioadă. Astfel, de la vorbe de genul: "Unii ziceau că nu mă prinde paltonul în Giuleşti, veţi vedea că mă vor prinde şi bermudele" rapidistul a ajuns la: "Dacă se consideră că sînt vinovat, plec! Nu e nici o problemă!".

Lucrurile nu mai stau la fel nici în vestiarul Rapidului. Tehnicianul simte că jucătorii nu mai sînt de partea sa, iar acest lucru se vede. Antrenorul şi-a pierdut încrederea în elevii săi şi face modificări masive în primul "11" de la meci la meci. Cu Dinamo a introdus 6 fotbalişti noi pentru ca în următoarea partidă, la Bistriţa, să efectueze alte 4 schimbări. În plus, Cassio şi Pancu, titulari împotriva formaţiei din Ştefan cel Mare, primul fiind chiar integralist, n-au mai bifat nici măcar un minut în Ardeal.

S-a reapucat de fumat
Criza pe care o traversează alb-vişiniii l-a făcut pe antrenorul de 40 de ani să fumeze din nou după o pauză de aproape un an. La finalul meciului de la Bistriţa, Şumi a cerut o ţigară din care a tras cu sete cîteva fumuri serioase. "E rău pentru el dacă s-a apucat de fumat. Asta nu e o soluţie, trebuie să ne gîndim ce facem pentru că nu jucăm nimic", a spus "Vamă".

"Pentru echipa asta aş face orice! Dacă aş şti că aşa prindem Europa, atunci aş dormi pe gazon, aş sta departe de soţie, de familie!" - Marius Şumudică, antrenor Rapid

CIFRE
110 mii de euro este salariul anual al lui Şumudică în Giuleşti. El ar mai cîştiga 120.000 de euro dacă ia titlu sau 80.000 de euro dacă ajunge în Europa League

1,5 este media punctelor cîştigate pe meci de Şumudică la Rapid. Surprinzător, el a avut o medie mai bună ca antrenor al Bistriţei (1,6)


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
octavianus
octavianus  •  22 Martie 2011, 17:28

Dle.SUMUDICA ati citit GLASUL ROTILOR DE TREN ? sunt putin mai in varsta si nu am sa va intreb RAPIDUL anilor 60, de Codreanu,Greavu,Lupescu, va intreb de cel al anilor 70, 80, va spune ceva Zalupca ? Sutru ? Marin Stelian ? Bartales Eduard ? Ca sa stati pe banca Rapidului ar trebui sa stiti astea mai intai, apoi cum se leaga fularul alb visiniu si cestii din astea gie, gie...OK ?

gazistu
gazistu  •  22 Martie 2011, 15:21

dl presiun e isi face aparitia..acel om chel care zice ca nare bani, acel zgarcit care se plange ca se scufunda planeta

alexandru_p
alexandru_p  •  22 Martie 2011, 14:50
Postat de varza00 pe 22 Martie 2011, 14:40

Privesti un meci international, vezi antrenori normali care dau indicatii normale si duc o viata normala. La noi toti sunt damblagiti, iau xanax, tratamente peste tratamente, urla, tipa, se pupa cu secunzii. Numai lipsa de educatie si mari lacune in profesie te duc aici. Niste isterici neperformanti.

ferguson condus in derby in ultimele minute: sta pe banca .. vorbeste cu secundul, are un zambet amar. singurul lucru care'i tradeaza nervozitatea - mesteca de zor o guma, cu miscari largi ale falcilor. mourinho la 5-0 pentru barcelona. sta la marginea terenului, il striga pe alonso, ii face semn sa se retraga ca sa inceapa pressingul de la jumatatea terenului, se intoarce pe banca. exemplele pot continua cu guardiola, wenger, redknapp, etc. la noi in campionat mirajul primelor pentru calificarea in UCL si Europa League ii innebuneste, fara sa realizeze ca sunt niste antrenori extrem de slabi. Pentru antrenorat iti trebuie INTELIGENTA, si multora le lipseste cu desavarsire!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează