FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mihai Pintilii a vorbit deschis despre un transfer în străinătate: "Ar fi senzaţional să plec afară!"

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 aprilie 2014 22:09

Căpitanul Stelei, Mihai Pintilii, 29 de ani, a vorbit la DolceSport despre un transfer în străinătate în această vară

- Mihai, mai aveţi puţin pînă la un nou titlu de campioni!
- Avem 9 puncte faţă de Astra, iar acest lucru este îmbucurător pentru noi. A fost foarte important că am cîştigat contra celor de la Braşov, iar uşor-uşor etapele au început să ajungă la final. Ne gîndeam că o să avem un meci greu pentru că ei încearcă să se salveze de la retrogradare. Noi ne-am făcut treaba foarte bine, am luat cele trei puncte, ne mai trebuie încă două victorii ca să fim matematic campioni.

- Lato s-a abonat la goluri.
- Da, n-avem ce să-i zicem pentru că el e omul golurilor incredibile. Acum a dat cu dreptul cu care el n-are nici o legătură. Nu ştiu cum a reuşit, dar să dea Dumnezeu să mai dea goluri din astea.

- Etapa viitoare, cu Corona, eşti suspendat.
- Din păcate, sîntem foarte mulţi la limita suspendărilor. Asta e situaţia la noi, acum sînt suspendat, dar la meciul viitor sper să fiu apt şi să intru pe teren.

"Vreau eventul după atîţia ani"
- Nu vă gîndiţi să cîştigaţi titlul cît mai repede, ca să aveţi o vacanţă mai lungă?
- Sigur că ne dorim! Cu cît sîntem mai repede campioni cu atît avem şi noi vacanţă mai repede. Sper să cîştigăm odată campionatul şi, dacă nu mă înşel, putem să fim campioni chiar la meciul cu Pandurii pe care-l jucăm pe teren propriu.

- Ce ar însemna să cîştigaţi matematic campionatul chiar în faţa fostei tale echipe?
- Chiar nu ştiu. Poate nici nu o să joc în acel meci, poate Mister o să-mi dea vacanţă. Habar n-am, să dea Dumnezeu să fim campioni pînă la acel meci.

- Te motivează faptul că ai putea contribui la realizarea eventului după 17 ani?
- Asta ar înseamna foarte mult pentru mine! Am mai cîştigat campionatul o dată, dar acum îmi doresc să cucerim şi Cupa. Să dea Dumnezeu să facem suporterii Stelei foarte fericiţi, pentru că eventul nu l-am mai făcut de foarte mult timp. Ar fi un lucru senzaţional pentru toată lumea, nu doar pentru mine, în special pentru suporterii Stelei.

- Ajunge Steaua din nou în grupele Ligii Campionilor?
- Absolut, şi sper să facem o figură mult mai frumoasă. Şi ăsta e unul dintre obiective. Să ajungem din nou în grupele Champions League, acolo unde se joacă fotbalul adevărat. Chiar dacă e greu, e foarte greu, noi vom încerca să facem tot ce e mai bun. Am văzut cum e acolo, acum vom încerca să facem o figură mult mai frumoasă.

- Tătăruşanu va pleca în vară, tu ce vei face?
- Eu, sincer să fiu, îmi doresc să îmi duc contractul la bun sfîrşit. Acum, dacă va veni o ofertă pentru mine, ar fi senzaţional să plec afară! Nu sînt eu în măsură să decid pentru mine sau pentru club. Dacă vor fi oferte, bine, dacă nu, o să-mi văd de treabă în continuare şi o să rămîn la Steaua.

"N-am avut deloc emoţii după penalty-ul ratat de Stanciu. Trebuie să aibă încredere în el pe viitor, trebuie să aibă moral. E un jucător tînăr, iar astea sînt meciurile care îi dau încredere!"
Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua

"Îmi pare rău că suporterii noştri au fost suspendaţi şi nu au putut să stea în peluză, acolo unde e mereu galeria. Sper să nu mai fim din nou sancţionaţi de Comisie"
Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua

6,1 este media notelor acordate de Gazetă lui Pintilii în actuala ediţie de Liga 1, a patra din lotul Stelei

12 goluri a reuşit Pintilii în cele 136 de meciuri pe care le-a jucat în Liga 1

Doar Ilie Dumitrescu a "rupt norii"
În ultimii 20 de ani, Steaua a avut mai mulţi fotbalişti importanţi care au purtat o perioadă mai lungă banderola de căpitan. Dintre ei, doar Ilie Dumitrescu a făcut obiectul unui transfer formidabil din toate punctele de vedere: bani mulţi, 4,3 milioane de dolari, campionat extrem de tare, Premier League, plus echipă de top, Tottenham. În rest, puţine realizări, nici chiar Rădoi, cu o cotă foarte bună şi care participase şi la CE din 2008, nereuşind să plece "mai sus" decît Arabia Saudită.

Căpitanii Stelei din ultimele două decenii
Jucător Perioadă căpitan Unde a plecat Vîrsta la care a plecat
Ilie Dumitrescu 1991-1994 Tottenham 25 de ani
Marius Lăcătuş 1994-1999 FC Naţional 35 de ani
Marius Baciu 1999-2002 Lille 27 de ani
Mirel Rădoi 2002-2008 Al-Hilal 28 de ani
Sorin Ghionea 2009 Rostov 30 de ani
Petre Marin 2010 Unirea Urziceni 36 de ani
Alexandru Bourceanu 2011-2013 Trabzonspor 29 de ani

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (4)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  30 Aprilie 2014, 21:37

Cred ca vei avea aceeasi soarta ca si "geamanul" tau Nistor, sa nu uiti sa iti iei si sapa, ca sa ai o alternativa acolo, pentru ca fotbalistic ai limite si dupa trei-patru intrari mitocanesti, fara Dima sau Coltescu la centru o sa asculti cum creste iarba langa banca de rezerve !

speedy73
speedy73  •  30 Aprilie 2014, 11:19
Postat de alexbibirica1 pe 30 Aprilie 2014, 09:34

in orice intrebare legata de un eventual transfer ... apare si fraza Tătăruşanu va pleca în vară, tu ce vei face? ... asa a fost si Szukala intrebat ,imediat dupa meciul cu fc brasov ... EU CRED CA VA RAMANE LA STEAUA ... Ciprian Tatarusanu !

nu ramane. tatarusanu are polite de platit. dintre jucatorii de baza ai stelei, el a fost cel mai umilit de cioban si cel mai prost tratat.

vasglo
vasglo  •  30 Aprilie 2014, 10:04

Incredibil, din tot interviul cu Pintili, pseudojurnalistul asta cu nume predestinat, Cratitoiu, nu retine decat o replica, si aia provocata, cum ca "ar fi senzaţional să plec afară", cu sensul ca Pinti nu se asteapta, nu crede sa se intample, dar pseudojurnalistul face din asta titlul articolului....Halal presa sportiva!....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează