FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 6-1

Mihai Teja intră în cărţi » Actualul antrenor al “naţionalei” de tineret este dorit de Dinamo, fiind un contracandidat pentru Dan Alexa

Articol de - Publicat luni, 08 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 decembrie 2014 21:13

Pînă la finele săptămînii se va şti cine va pregăti "haita" din 2015, Danciu-gol urmînd să-şi încheie mandatul pe bancă sîmbătă, cu U Cluj, în Cupa Ligii


Dinamo îşi caută antrenor pentru 2015. Ionel Dănciulescu va antrena ultima dată echipa sîmbătă, în Cupa Ligii, contra lui U Cluj. Dan Alexa, 35 de ani, era favorit săptămîna trecută să preia "haita", mai ales că avea susţinerea atît a jucătorilor din Ştefan cel Mare, cît şi a lui Daniel Stanciu, al cărui transfer la Dinamo într-o funcţie de conducere este iminent, conform afirmaţiilor celor din fruntea clubului.

Doar că şefii din Ştefan cel Mare pregătesc şi variante de rezervă. Mai ales că o parte a galeriei "cîinilor" l-a apostrofat pe Alexa la meciul de la Giurgiu, existînd încă animozităţi după ce "Chirurgul" a părăsit "Groapa" în vara lui 2006.

Campion în 2007

Mihai Teja, 36 de ani, actualul antrenor al "naţionalei" de tineret, a intrat cu şanse mari în cursa pentru a deveni tehnicianul lui Dinamo de la 1 ianuarie 2015. Teja este apreciat atît de roş-albi, cît şi de Stanciu. Un argument în favoarea lui Teja e faptul că el este cel care, din postura de antrenor secund, sub comanda lui Mircea Rednic, a cîştigat ultimul campionat al roş-albilor, în 2007. Chiar dacă surse de la FRF susţin că Teja este greu de luat de la "naţionala" de tineret, dinamoviştii cred că vor reuşi să facă transferul dacă vor decide să meargă pe această linie.

Grig e liber
Cea de-a treia variantă e şi cea mai comodă. Dacă şi Alexa, lider cu ACS Poli Timişoara în B2, şi Teja sînt sub contract, "cîinii" au în vedere şi un antrenor ce tocmai a devenit liber. Este vorba de Petre Grigoraş, 50 de ani, care a mai fost în atenţia bucureştenilor, iar sîmbătă noaptea s-a despărţit de Pandurii. Surse de la Dinamo afirmă că Grig ar fi propunerea lui Constantin Anghelache, cel ce l-a susţinut iniţial pe Mircea Rednic.

"Stanciu şi Teja sînt idei bune pentru Dinamo, chiar dacă nu cred că o să vrea Anghelache, care vrea să antreneze el, să facă transferuri. Teja are experienţă, o să se impună la Dinamo"
Vladimir Cohn, ex-acţionar Dinamo

"Au fost nişte discuţii cu şefii lui Dinamo înainte de a merge la Gyor. Dacă mă căutau înaintea ungurilor, poate alta era situaţia. Din ianuarie eram în Ştefan cel Mare dacă nu mă înţelegeam cu cei de la Gyor"
Vasile Miriuţă, antrenor Gyor


Stanciu: "M-ar onora Dinamo"
Încă director general al mureşenilor, Daniel Stanciu a declarat ieri, înaintea meciului cu Oţelul, că zilele viitoare se va hotărî în privinţa viitorului său: "Îmi doresc să lucrez într-un climat în care să atacăm obiective îndrăzneţe. Eu vreau să lupt pentru ţeluri înalte, se ştie ce-am făcut eu atît la Timişoara, cît şi la Vaslui, precum şi la Mureş, unde am avut un proiect de succes. M-ar onora să fiu dorit de Dinamo. Vom vedea zilele viitoare ce va fi".

Atac la Anghelache
Fostul antrenor al echipei, Flavius Stoican, le-a luat apărarea ieri jucătorilor şi lui Dănciulescu, dar nu l-a menajat pe Constantin Anghelache, cu care are un război deschis: "Eu voiam să ajungem să ne batem la campionat, nu ştiu dacă asta dorea şi domnul Anghelache. Sau poate nu voia asta acum. Avem filosofii de fotbal diferite, aşa că am preferat ca eu să merg pe drumul meu". Nici fostul acţionar al roş-albilor, Vladimir Cohn, nu l-a apărat pe preşedintele contestat şi de galerie: "Anghelache este depăşit, cred că şi Negoiţă a realizat în sfîrşit ce şi cît poate".

Diseară au banchetul
Vineri seară, roş-albii au cinstit un pahar de şampanie pentru împlinirea celor 38 de ani ai lui Dănciulescu. Sîmbătă seară, "cîinii" au luat 6 de la Astra. Ieri, jucătorii au avut liber pînă astăzi la ora 11:00, cînd este antrenament. Diseară, este prevăzut banchetul clubului, care ar trebui să se ţină la un restaurant în Centrul Vechi. "Nu ştiu dacă mai mergem şi noi, fotbaliştii, ne mai arde nouă de party?!", au reacţionat jucătorii.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
santa_claus
santa_claus  •  08 Decembrie 2014, 13:13
Postat de mambo pe 08 Decembrie 2014, 11:30

Se cauta antrenori docili si "intelegatori" care cer putin si promit mult. Daca se poate sa gandeasca exact ca patronul. Dupa ce aparuse pe surse Rednic iata ca ne intoarcem la variante ca Niculescu, Teja, Alexa, etc. Se vor vinde la urma si numele, palmaresul, stadionul si ce o mai fi ramas valoare (putin, foarte putin) din jucatori. ADIO DINAMO!

"ADIO DINAMO!" ... ADIO, dar rămân cu tine! FOREVER

mambo
mambo  •  08 Decembrie 2014, 11:30

Se cauta antrenori docili si "intelegatori" care cer putin si promit mult. Daca se poate sa gandeasca exact ca patronul. Dupa ce aparuse pe surse Rednic iata ca ne intoarcem la variante ca Niculescu, Teja, Alexa, etc. Se vor vinde la urma si numele, palmaresul, stadionul si ce o mai fi ramas valoare (putin, foarte putin) din jucatori. ADIO DINAMO!

irishjoe
irishjoe  •  08 Decembrie 2014, 11:08

un tzaghan stelist krhauuuuu!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close