FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ministrul Apărării Naţionale anunţă că CSA Steaua nu îşi face echipă de fotbal: "Le dăm sigla, dar nu gratis!"

Mircea Dușa
Mircea Dușa

Articol de - Publicat vineri, 06 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 00:08

Mircea Duşa a dezvăluit că săptămîna viitoare va lansa licitaţia pentru ca o firmă specializată să evalueze marca Steaua.

La 3 luni distanţă de momentul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dădea cîştig de cauză MApN-ului în cazul mărcii Steaua, cel mai important om din minister a vorbit pentru prima dată despre diferendul care încă există cu clubul patronat de Gigi Becali.

Într-un interviu pentru Dolce Sport, Mircea Duşa a anunţat că ministerul pe care îl conduce nu se situează pe poziţii de forţă cu Steaua, însă procedurile după care se ghidează în relaţia cu campioana sînt extrem de stricte.

"Nu vrem să prejudiciem imaginea Stelei"
"Un lucru să fie clar: MApN nu vrea sub nici o formă să aducă vreun prejudiciu de imagine echipei de fotbal, dar nu uitaţi că CSA Steaua a fost mereu un club de stat, practic CSA Steaua gestionează bunurile statului român, iar orice bun din patrimoniul său, inclusiv brandul, emblema, sigla, se valorifică conform legilor în vigoare. Deci, nu poate fi oferit cadou niciodată! Ar fi ilegal să se procedeze aşa", a declarat Duşa.

Licitaţie pentru evaluarea mărcii
Care e situaţia în momentul de faţă? Explică tot cel care deţine portofoliul Apărării: "Săptămîna viitoare o să lansăm licitaţia pentru a încheia un contract, cu o persoană sau cu o societate, care să fie specializată pe evaluare de mărci şi pe valoarea mărcilor. După ce vom avea această evaluare, atunci vom discuta cu cei de la Steaua şi le vom putea spune clar despre ce valoare discutăm şi vom avea şi condiţiile clare în care putem cesiona emblema".

"Acum, nu există intenţia de a ne face echipă de fotbal"
Pînă la acest pas, Mircea Duşa a abordat şi un subiect deschis şi amplificat de declaraţiile juristului CSA Steaua, Florin Talpan, care într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, acum două săptămîni, susţinea că MApN, prin clubul său sportiv, preconizează înfiinţarea unei secţii de fotbal, dar şi a unei echipe de fotbal, care să ia locul Stelei.

"În momentul de faţă, nu există această intenţie. CSA Steaua are deja foarte multe secţii, de baschet, gimnastică, polo, handbal, volei, nu are în intenţie să-şi facă echipă de fotbal, dar cei de la clubul sportiv, chiar dacă au buget de la noi, au propriul lor Consiliu de Administraţie, au autonomie", a adăugat Duşa.

18 e numărul secţiilor pe care le deţine Clubul Sportiv al Armatei Steaua: handbal, rugby, hochei, polo, baschet, volei, judo, atletism, înot, gimnastică, box, canotaj, canoe, tir, haltere, scrimă, tenis şi ciclism

"Am vorbit cu domnul Iordănescu, îl ştiu şi îl respect mult şi pe domnul Duckadam, foşti sportivi imenşi ai Stelei, dar cred că trebuie să ne păstrăm calmul cînd vorbim şi vrem să soluţionăm acest conflict. Bine, aş pune ghilimele la cuvîntul conflict" (Mircea Duşa, ministrul apărării naţionale)

"Toţi suporterii Stelei să ştie că toţi cei de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua fac eforturi pentru a găsi o soluţie prin care să putem cesiona emblema echipei de fotbal. Principala condiţie însă e să fie legal" (Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (95)
vladutz13
vladutz13  •  02 Septembrie 2015, 19:58

Cum adica?? Fac inca o licitatie pentru evaluarea marcii??? Au renunta la aia veche???? bani publici aruncati pe fereastra, bani aruncati pe procese.... si pt ca nu a iesit cine aveau ei chef, hop o refac!! Sunt institutie publica, este ilegal.... daca erau privati puteau sa-si alege direct si gata.

gabi_75
gabi_75  •  06 Martie 2015, 22:32

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

tegean
tegean  •  06 Martie 2015, 18:07

"Nu vrem să prejudiciem imaginea Stelei" Nu a cesiona ,,brandul, emblema, sigla'' unui club patronat de un individ ajuns in puscarie (si) pt. delicte in sport ci ,,Cadoul'' ar prejudicia ,,imaginea'' Armatei-Statului roman ! Dupa principiile etico-morale ale ministrului iubitor de vorbe mari, nu conteaza de unde vin banii (de la Al Capone, Fane Spoitoru, Jack Spintecatoru) ci cati vin, nu cine se foloseste de ,,imagine'' ci cat a dat pe ea. Armata (STATUL) poate sa-si faca echipe de jocuri sportive -handbal,rugby,hochei,polo,baschet,volei, fotbal- pt. a se intrece cu alte echipe ale armatei (sau de stat) din tara-strainatate dar nu in competitiile echipelor nebugetare.

Vezi toate comentariile (95)
Comentează