FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - FC BRAŞOV 3-0

Minune! Craiova a spulberat Braşovul în 36 de minute!

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 martie 2010 00:00

După trei etape în care nu reuşise decît un punct, trupa lui Wotte a demolat Braşovul în 36 de minute

Wotte a făcut cum l-a sfătuit Balaci şi a jucat cu trei vîrfuri contra Braşovului. Aşa a reuşit Craiova repriza sezonului prin care s-a împrietenit cu suporterii din Severin. În faţa unor braşoveni ce păreau scoşi în zori la înviorare, Ştiinţa şi-a "pălmuit" adversarul din 10 în 10 minute. Întîi cu fundaşii: Găman l-a executat pe Coman cu stîngul din careu (16), iar Radu Barbu s-a minunat şi el ce trasor i-a plecat din picior de la peste 20 de metri (26).
Vezi aici rezumatul meciului Craiova - FC Braşov 3-0! (video)

Prepeliţă şi fraţii Costea au compus golul care a dus tabela la un 3-0 electric înainte de pauză: pasă de cinci stele a mijlocaşului pentru Florin Costea, Coman a boxat şutul "decarului" oltean pînă la fratele mai mic al acestuia, care a reluat cu sete în plasă.

Show şi fără gol
Minunea s-a perpetuat la Severin şi în actul doi. Prepeliţă a descoperit că poate bate lovituri libere în stilul lui Cristiano Ronaldo. De la 30 de metri aproape că l-a băgat în poartă pe Coman, portarul reuşind să devieze cu greu "torpila" în transversală. Arbitrii nu l-au mai enervat pe Mititelu şi au ajutat Craiova anulînd eronat golul lui Hadnagy. După trei runde de chin în acest retur, Universitatea s-a înseninat precum pacientul care află că s-a găsit leacul care să-i învingă boala.

6 etape trecuseră de cînd U Craiova n-a mai cunoscut gustul victoriei, ultimul succes în campionat fiind cel din runda a 14-a, 3-2 cu Ceahlăul

"De cîte ori duşmanii noştri ne-au cîntat pohodul, echipa a prins viaţă şi a învins în ciuda lor. De mult nu am mai fost aşa de fericit!"
ADRIAN MITITELU, patron U Craiova

"Nici nu ştiam cum să mă mai bucur avînd în vedere cît timp a trecut de la ultimul nostru succes. Era bună şi o victorie cu 1-0"
MIHAI COSTEA, atacant U Craiova

"Am fost penibili, nu am jucat nimic! Îmi e ruşine! Tricourile anumitor jucători sînt în pericol, nu scaunul lui Moldovan!"
DINU GHEORGHE, preşedinte FC Braşov

"Nu trebuie să ne entuziasmăm, chiar dacă e prima victorie după mult timp. Încă nu ne-am salvat de la retrogradare. Dacă dăm gol primii, e greu să ne mai bată cineva"
ANDREI PREPELIŢĂ, căpitan U Craiova

"Sînt foarte bucuros de modul în care am obţinut această victorie! A fost cea mai bună primă repriză a echipei de cînd sînt eu antrenor. Trebuie să continuăm pe aceeaşi linie"
MARK WOTTE, antrenor U Craiova

"Am luat trei goluri de cascadorii rîsului. De data asta nu am mai găsit formula cîştigătoare"
VIOREL MOLDOVAN, antrenor FC Braşov

>> Jucătorii olteni i-au dedicat victoria lui Adrian Mititelu, cel care luni va împlini 42 de ani.
>> În absenţa lui Bărboianu, suspendat, Wotte l-a folosit ca mijlocaş la închidere pe stoperul Radu Barbu.
>> Bulgarul Iliev a ieşit accidentat, fiind înlocuit la pauză. Fundaşul central a acuzat dureri la muşchii intercostali după o ciocnire cu un adversar, însă oficialii olteni spun că nu e o accidentare serioasă.

Braşovul a avut gol valabil
Cea mai aprinsă fază a meciului s-a petrecut în minutul 57, cînd scorul era deja 3-0. După o lovitură liberă executată de Cătălin Munteanu, Nuno Diogo a recentrat în careu, iar Zaharia a prelungit cu capul pînă la Hadnagy (foto captură), care a reluat în plasă. Reuşita braşoveanului a fost însă anulată de tuşierul Mircea Orbuleţ pe motiv de ofsaid. Reluările fazei îl incriminează  pe asistentul bucureştean. Atît Nuno Diogo, cît şi Hadnagy nu s-au aflat în afara jocului în nici un moment al fazei, fiind scoşi din ofsaid de Mihai Dina.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (33)
 •  16 Martie 2010, 00:38

Măi oameni buni, nici măcar acum când aţi câştigat nu vă puteţi bucura decent? Când România bătea Anglia acum zece ani, oamenii scandau pe străzi "v-am f***t regina", acum când câştigaţi şi voi un meci după o perioadă seacă vă treziţi cu "braşovul e nimeni", "pe-ăştia nu-i place nimeni" etc. Unde e bunul simţ şi liniştea din ţara asta? Ne-am sălbăticit cu toţii? Serios, liniştiţi-vă şi haideşi să încercăm să trăim împreun

 •  15 Martie 2010, 12:27

Bravo Universitatea Craiova. Felicitari, mai ales pentru prestatia din prima repriza. Noi am jucat foarte slab dar Orbulet marele tusier a fost penibil cand a anulat golul perfect valabil la scorul de 3-0. Dealtfel are si nume predestinat care rimeaza cu facalet. Adica acolo unde cred ca ii place sa-i pupe pe suporterii stegari.

ipsilante
ipsilante  •  15 Martie 2010, 10:34

Bravo Stiinta! Bravo fanilor severineni! Multumim organizatorilor!Felicitari pentru angajament, ambitie si jocul bun, facut cu Brasovul. Norocul a fost si el cu noi azi si speram sa nu ne mai paraseasca. Desi am invins, chiar la 3-0, gafele, de curtea scolii, nu au lipsit si ne puteau costa scump. In min.45, dupa greseli grave in aparare, singur cu Lung, de la 10 m, Brasovul putea face 3-1. Iar daca tusierul nu anula golul valabil, marcat dupa pauza de Brasov, cine stie?Deci atentie cu Bistrita!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează