FOTBAL  »  Superliga  »  CLUJ ARENA

Minunea de lîngă Someş » Zeci de mii de oameni au călcat pentru prima oară pe Cluj Arena

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2011 21:29

Circa 80.000 de clujeni s-au înghesuit să vadă minunăţia din centrul oraşului. Sîmbătă a fost ziua în care Cluj Arena şi-a deschis porţile, un stadion superb aflat în zona de promenadă a urbei. Faţada e impresionantă, iar prima impresie estompează ideea de spaţiu exclusivist, privilegiat.

Cluj Arena n-are aspectul unui buncăr. Din orice loc te-ai afla, în exterior, poţi privi fără probleme în stadion. Interiorul sporeşte senzaţia de perplexitate, mai ales pentru cei obişnuiţi cu bătrînul "Ion Moina". La zona VIP, atenţia pentru detalii şi confort e evidentă, amplificată de o terasă panoramică ce se deschide spre malul Someşului.

Şi cîteva minusuri
Vizibilitatea e redusă din zona peluzelor, iar pista de atletism sporeşte disconfortul spectatorilor care vor lua loc în spatele porţilor. Şi pe teren îmbinarea dintre pistă şi gazon va genera probleme în special la executarea cornerelor. Fotbaliştii vor trebui să-şi ia elan de pe pistă, să evite un mic obstacol şi apoi să lovească mingea!


56 de zile au trecut între inaugurarea Arena Naţională şi Cluj Arena

35 de milioane de euro a costat Cluj Arena, în timp ce stadionul din Bucureşti a fost finalizat cu 213 milioane de euro. La ambele sume nu s-a luat în calcul TVA-ul

30 de mii de locuri e capacitatea Cluj Arena faţă de 55.000 de locuri cît are Arena Naţională

Meci de retragere pentru Pojar
Oficialii Universităţii au început deja pregătirile pentru amicalul de pe 11 octombrie, împotriva lui Kuban Krasnodar, primul joc pe Cluj Arena. Înainte de startul partidei, clujenii îi vor organiza un meci de retragere actualului secund al lui Dan Petrescu, Cristian Pojar, care a evoluat doar pentru U în cariera sa. Actorul Ioan Gyuri Pascu va fi amfitrionul spectacolului "Familia U se întoarce acasă".

33 de goluri a reuşit Adrian Cristea în cele 199 de partide jucate în Liga 1 pentru Poli Iaşi, Dinamo şi Universitatea Cluj

"Ce dacă e Dinamo pe primul loc?! Nu-mi pare rău deloc că am plecat din Ştefan cel Mare. Aveam nevoie de o schimbare, iar la Cluj am linişte şi pot face lucruri extraordinare. Şi aici am colegi foarte valoroşi, plus o atmosferă mai puţin încărcată"
Adrian Cristea, mijlocaş U Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
double07
double07  •  06 Octombrie 2011, 23:40

frumos!

cuibus
cuibus  •  05 Octombrie 2011, 00:59

Schipule de unde ai scos minusurile din buzunarul lui pasky.. "Şepcile roşii" vor avea spaţiul necesar pentru a-şi desfăşura jocul odată cu revenirea acasă. Terenul de pe Cluj Arena a fost omologat de către Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal la dimensiunile "Elite", de 105 pe 68 metri. Viorel Duru, preşedintele comisiei, a declarat că terenul îndeplineşte toate facilităţile impuse de manualul UEFA pentru licenţiere. "Procesul de licenţiere în ceea ce priveşte terenul de joc a mers fără probleme şi am putut încadra stadionul în categoria Elite şi din acest punct de vedere. Jucătorii beneficiază de toate condiţiile, iar aici mă refer incl

bursuculvisiniu
bursuculvisiniu  •  04 Octombrie 2011, 18:22

Stadionul e frumos, pacat ca nu s-a gasit si un ziarist pe masura... Cred ca cel care a scris articolul a fost agent imobiliar.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează