FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mircea Sandu îl contrează dur pe antrenorul Stelei: "Costel Gâlcă să tacă!"

Gâlcă a intrat în vizorul mai multor oameni de fotbal
Gâlcă a intrat în vizorul mai multor oameni de fotbal

Articol de - Publicat joi, 13 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 noiembrie 2014 21:54

Fostul preşedinte al FRF îl critică pe "principalul" din Ghencea fiindcă i-a solicitat lui Iordănescu să-i trimită jucătorii la club imediat după meciul cu Irlanda de Nord.

Costel Gâlcă şi-a făcut numai duşmani după ce a declarat că şi-ar dori ca selecţionerul să nu-i mai ţină la lot pe fotbaliştii Stelei şi pentru amicalul cu Danemarca, de marţi, şi să-i lase la dispoziţia campioanei.

Ex-preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu doar că i-a luat apărarea lui Iordănescu, dar l-a criticat pe Gâlcă pentru că nu realizează ce beneficiu imens va avea Steaua de pe urma unei eventuale calificări a "naţionalei" la CE 2016.

"A avut o ieşire pe care chiar n-ar fi trebuit să o aibă! Nu numai că aşa ceva se discută în privat cu Iordănescu, dar în momentul în care tu, club, dai atîţia jucători la echipa naţională, fără îndoială valoroşi, ai şi avantaje materiale! UEFA va plăti nişte sume imense, aproape 8.000 de euro pe zi pentru fiecare fotbalist care participă la turneul final, indiferent dacă joacă sau nu. Sînt bani care se vor duce direct la cluburi. Deci pentru 30 de zile în vara lui 2016, Steaua va avea cam 200.000 de euro de jucător. Aşadar, dacă îşi va păstra marja asta, de 7-8 oameni selecţionaţi, va trece bine de 1,5 milioane de euro. Cei din Ghencea ar trebui să-i explice lui Gâlcă să se liniştească pentru că e în beneficiul Stelei să aibă mulţi selecţionaţi în permanenţă la prima reprezentativă. Aşa că mai bine ar fi fost ca Gâlcă să fi tăcut", a spus Sandu la DigiSport.

7 jucători are Steaua în acest moment selecţionaţi: Papp, Luchin, Prepeliţă, Sînmărtean, Tănase, Chipciu şi Keşeru. Alţi doi absentează motivat, e vorba despre Rusescu, accidentat, şi de Latovlevici, care n-a mai jucat ultimele 3 jocuri oficiale ale campioanei

"Programul echipei naţionale nu trebuie persiflat. Gâlcă, dacă are ceva de spus lui Iordănescu, să i-o spună în privat, nu în public, pentru că altfel afectezi imaginea «naţionalei»" (Mircea Sandu, fost preşedinte FRF)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Rasismul le-a închis stadionul
Comisia de Disciplină a FRF a decis ca meciul Stelei cu Braşovul, de sîmbătă, 22 noiembrie, de să se joace cu porţile închise. Măsura vine ca urmare a incidentelor provocate de susţinătorii campioanei la meciul de etapa trecută, de la Chiajna, atunci cînd aceştia au scandat lozinci rasiste la adresa lui Marius Şumudică. Clubul din Ghencea a mai încasat şi o amendă de 70.000 de lei, cea mai mare acordată de federaţie în acest sezon.

Chipciu, bani mai mulţi
Unul dintre cei mai buni jucători ai campioanei, Alex Chipciu, a avut parte de o mărire de contract din partea conducerii: "Am vorbit cu domnul Argăseală şi mi-a făcut o mărire de salariu. Mai am doi ani şi ceva de acord cu Steaua, vreau să cîştig cît mai multe cupe şi campionate, fiindcă astea rămîn după ce te laşi de fotbal. Despre o eventuală plecare nu pot vorbi, fiindcă ştiu că domnul Becali nu mă va lăsa prea uşor să plec".

Gardoş îl "transferă" la arabi pe Lukasz
Evoluţiile foarte bune în tricoul Stelei l-au făcut pe Szukala titular la echipa naţională a Poloniei, iar pe adresa clubului din Ghencea au început să vină mai multe oferte de transfer. Fostul său coleg din defensivă, Florin Gardoş, a dezvăluit: "Lui Lukasz îi place la Steaua! Şi vă mai spun că, pentru a rămîne în România, el a refuzat o ofertă foarte bună de la Anji! Totuşi, el trebuie să profite de propunerile pe care le are şi să aleagă bine. Are o vîrstă, să se gîndească şi la viitorul lui! Eu l-aş vedea pe el la arabi, iar şansele ca să ajungă acolo sînt foarte mari".

Juniorii antrenaţi de stelişti
Toţi portarii pe care îi are Centrul de copii şi juniori ai clubului din Ghencea au avut parte de o surpriză din partea antrenorilor. Pentru o zi, aceştia au făcut şedinţele de pregătire comune cu Arlauskis, Niţă şi Cojocaru. Goalkeperii de la seniori le-au explicat celor mici o parte din tehnicile lor de antrenament şi i-au asistat în timpul exerciţiilor specifice.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
ortega
ortega  •  13 Noiembrie 2014, 18:07
Postat de cristid. pe 13 Noiembrie 2014, 13:29

Mizerabilul asta de Sandu nu trebuia sa fie la puscarie? Nu inteleg cum isi permite mafiotul asta sa vorbeasca de Steaua.

Păi nu e normal ca o myzerie să-și dea cu părerea despre alta ? Ar fi o întrebare grea , care este myzeria mai mare ...

cristid.
cristid.  •  13 Noiembrie 2014, 13:29

Mizerabilul asta de Sandu nu trebuia sa fie la puscarie? Nu inteleg cum isi permite mafiotul asta sa vorbeasca de Steaua.

madskills
madskills  •  13 Noiembrie 2014, 13:01

oricat e de mizerabil, puscariabil si ce mai vreti voi, din pacate Sandu are dreptate. Costel inca n-a invatat ca e tot timpul in lumina reflectoarelor si trebuie sa aiba grija cu fiecare declaratie. In primul rand ca trebuia sa discute cu Iordanescu, se cunosc de o groaza de ani, putea sa dea un comunicat federatia ca invoieste anumiti jucatori etc. Nu te apuci sa latri in presa si sa dai directive ! In primul rand (in mod normal) pentru orice jucator e o onoare sa joace sub tricolor, chit ca e amical. In al 2lea rand, diplomatia iti poate aduce mult mai multe beneficii decat "sugestii" din astea in presa.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close