FOTBAL  »  Superliga  »  SPORT ANTENA 1

Miza pe UEFA

Articol de - Publicat joi, 01 mai 2008 00:00

În 2009 vom avea cinci echipe în a doua competiţie europeană.

25 de milioane de euro este suma estimată pentru drepturile de televizare a Cupei UEFA în România între 2009 şi 2012. Cinci televiziuni româneşti, TVR, ProTV, Antena 1, Re­a­litatea TV şi Kanal D, şi-au de­pus pînă ieri ofertele pentru tran­s­mi­terea meciurilor din UEFA, decizia ur­mînd a fi luată de forul european pe 7 mai. Interesul imens se explică prin faptul că ţara noastră va avea, cel mai probabil, cinci echipe în a doua competiţie continentală în­ce­pînd din 2009. Patru, cîştigătoarea Ligii şi ocupantele locurilor 3-5, vor fi calificate direct, în timp ce a cin­cea ar putea fi vicecampioana Ro­mâ­niei din sezonul viitor. Aceasta va fi nevoită să joace două tururi pen­­tru a ajunge în grupele Ligii, ul­ti­mul în faţa unor adversari tari din Spa­­nia, Anglia sau Italia. Dacă va fi e­li­mi­nată în preliminariile Cham­pions League, aceasta va juca în Cupa UEFA.

Format nou

Începînd cu 2009, Cupa UEFA va fi restructurată, urmînd să se creeze un sistem cu 12 grupe a cîte 4 formaţii. Fiecare echipă va juca 6 meciuri, la fel ca în grupele Champions League. Înainte de intrarea în grupe, vor fi 4 tururi preliminare, şi nu trei ca pînă acum.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
 •  01 Mai 2008, 12:39

ai dreptate dan...cele mai bune stiri din sport sunt p tvr..iar cele d p pro si antena 1 sunt groaznice,neinteresante,stupide...sunt realizate in stil pamflet.

 •  01 Mai 2008, 10:29

cei de la protv chiar imi place cum transmit,tvr sunt slabi la asa ceva..la protv ar mai trebuii lucrat la comentatori in rest jos palaria..cat de antena1 varza detot.

 •  01 Mai 2008, 09:30

PT EU..... ce ia cu TVR 1 80% din an stau la tara si nu am decit TVR 1 si 2 altii nu trebuie sa se uite???? iti convine ca la un film jumatate de ora sa-ti bage publicitate pe git? iti place cum se realizeaza stirile si cum se face din tantar armasar? Alea sunt stiri ? baga femei cu decolteu cit casa ca sa stea barbatii la tv.... mi se pare ca cele mai decente stiri sunt la TVR si scuza-ma dupa ce te-ai uitat la TVR 1 aproape o viata acum gata ... esti un .....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează