FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - DINAMO, AZI, 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Modelul care a avut succes cu Rednic e reluat » Reîncepe rotaţia vîrfurilor Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 august 2010 00:00

Atacanţii se vor schimba între ei de la meci la meci, ca să nu apară certuri în echipă.


La Dinamo revine sistemul rotaţiei atacanţilor. Ioan Andone vrea să apeleze la formula inaugurată de Mircea Rednic şi preluată apoi şi de Cornel Ţălnar pentru a da o şansă de afirmare fiecăruia dintre cei 4 atacanţi. Pe listă sînt incluşi Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Andrei Cristea şi Liviu Ganea, mai puţin Osvaldo Miranda, care s-a întors în Bucureşti, dar aşteaptă foile de drum pentru a pleca din nou din Ştefan cel Mare.

Cei patru se vor lupta pentru două locuri în atac. Deşi începe cu un singur vîrf împins, "Fălcosul" schimbă din mers modulul de joc, astfel încît una dintre extreme, tot atacant, să vină în ajutorul colegului din ofensivă. O altă motivaţie pentru care s-a revenit la sistemul rotaţiei este şi acea de a păstra o stare calmă la nivelul lotului. Toţi atacanţii se consideră îndreptăţiţi să fie titulari şi atunci ar putea apărea conflicte în echipă în cazul în care unul nu joacă deloc. Dar Andone i-a avertizat pe jucători: "Nu înseamnă că dacă nu veţi fi în formă la antrenamente, veţi intra doar fiindcă vă vine rîndul! Tricoul de titular se cîştigă prin muncă, iar munca e grea cu mine".

Ce-au făcut atacanţii dinamovişti în acest sezon
Nume Goluri Meciuri Minute
Liviu Ganea 4 8 505
Andrei Cristea 3 7 503
Marius Niculae 1 5 252
Ionel Dănciulescu 0 2 39

Cer un milion de euro pe Cardoso
Dinamoviştii mai au de primit de la Pandurii, în urma "cazului Ilie Iordache", aproximativ 600.000 de euro, cu tot cu TVA. Gorjenii trebuie să achite restanţa pînă la finalul lunii, altfel riscă să fie neprogramaţi în campionat. Pentru a stinge litigiul, roş-albii au propus cedarea fundaşului stînga Cardoso, dar Marin Condescu a solicitat 100.000 de euro pentru împrumutul pe un sezon al brazilianului, plus un milion de euro la un transfer definitiv.

Steve Finnan propus la Dinamo
Un fost cîştigător al Champions League cu Liverpool, Steve Finnan, a fost propus dinamoviştilor. Fundaşul dreapta de 34 de ani a evoluat ultima oară la Portsmouth, iar acum este liber de contract, şi ar fi agreat un transfer în România, însă nu pentru un salariu mai mic de 500.000 de euro anual. Irlandezul, care are 52 de selecţii la echipa naţională, a evoluat pentru Fulham, Espanol şi Liverpool în trecut, cu ultima cucerind Liga Campionilor şi Supercupa Europei.

"Mă doare că nu sîntem în Europa"
La plecarea spre Tîrgu Mureş, Ando a declarat aseară: "M-a durut faptul că n-am jucat şi noi joi seară în cupele europene. Îmi pare rău că doar Steaua a învins, mi-aş fi dorit ca toate formaţiile româneşti să bată. Execuţie precum cea a lui Bogdan Stancu de la golul roş-albaştrilor este şi la îndemîna lui Torje sau Adrian Cristea". Despre Brandan, tehnicianul a declarat: "Mi-l doresc, dar momentan e sub contract cu altă echipă".


- Georgian Păun a făcut deplasarea la Tîrgu-Mureş, urmînd să fie utilizat cel mai probabil în repriza a doua. E posibil ca atacantul de 25 de ani să fie împrumutat la Astra.
- Fundaşul central de la Zilina, Jozef Piacek (27 de ani), are şanse minime să mai ajungă la Dinamo, întrucît echipa sa e aproape de calificarea în grupele Champions League după victoria din deplasarea cu Sparta Praga (2-0).
- Ajdin Maksumici, fundaşul bosniac de 25 de ani adus în această vară, are în continuare probleme musculare şi nu poate fi utilizat de Ioan Andone.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
flafy
flafy  •  21 August 2010, 14:08

m niculae ar trebuii dat! si sa faca rotatia intre paun l.ganea an cristea si danciulescu

vvxd
vvxd  •  21 August 2010, 13:18

bV ando mi se pare cel mai corect sa rotesti atacanti pt a nu avea discuti in vestiar bv si o sa vedeti o alta fata a lu dinamo FORRZZA DINAMO CAINE PANA LA MOARTE si inca odata uni ati dovedit ca nu sunteti dinamovisti tot timpu sunteti in potriva ekipei si nu va convine cv LASATI domne sa faka ce vrea ando ca sigur o sa fie de bun augur FORZA ANDO forzza dinamo

aly_dinamo
aly_dinamo  •  21 August 2010, 12:29

Astia sunt nebuni daca il imprumuta pe Paun la Astra.Dar si Ando...nu-l baga deloc.Pai pe stanga mai degraba il baga pe L.Ganea(care e atacant), decat sa-l bage pe Paun pe postul lui de baza..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează